lábuska1 komentáře u knih
Opravdu hodně čtivá kniha.Přečetla jsem jedním dechem.Klidně by mohla být rozevláčtější...četla bych dál.I seriál se mi moc líbil.Jen by se pan Mattoni divil,co se stalo s jeho Gießhüblem a hlavně v jak žalostném stavu je jeho vila :-(
Trošku zklamání...příběhy si byly v jádru dost podobné,ale byly "erskinovské".
Opět jedna z Jamesových knih,kterou jsem četla jedním dechem.Já ten jeho styl psaní prostě miluju!!!
Jsem rodilá Varačka a zajímám se o historii mého milovaného města.Tudíž mi nemohla kniha s vyobrazením Císařských lázní uniknout.Ale to zklamání...jediné co mne drželo k dočtení knihy byly popisky Starých Varů a jeho okolí,protože jinak je příběh hooodně rozevlátý,opravdu plný opakujících se slov a pasáží,dokonce i odstavců.
Sice se moc o Cheopsovi neví,ale díky této pentalogii máme možnost poznat alespoň střípky z jeho života.Kniha se mi cetla velmi dobře,svižně napsáno a už se těším na další díly.
Už první díl byl takový jednoduchý,předvídatelný příběh a ve stejném duchu pokračuje dál.Snad že by byla změna ve třetím díle???
Četla jsem od tohoto spisovatele více knih a tento příběh se mi zdál takový povědomý.Nijak mne nenadchl.Snad bude pokračování lepší...
Po přečtení Žila jsem před staletími jsem sáhla po další knize spisovatelky a už jsem nebyla tak nadšená.Sice je to poutavý příběh plný duchařiny,ale byl o fous slabší.A plný,což mi hooodně vadilo,dramatických chyb-proto o dvě ☆ méně.
Už jsem přečetla o Achnatonovi a Nefertiti více knih,ale tato kniha mě přesvědčila,že až tak kacířský Achnaton nebyl.Skvěle napsaná kniha se spoustou jiných náhledů na dané téma.Hodně sluníčková kniha ;-))
Zajímavě pojatý příběh "Egypťana",který mě moc bavil.
Oba díly se mi moc líbily,opět spisovatel nezklamal.Čtivý,svižný,napínavý děj.
Opravdu moc pěkně napsaná knížka se spoustou pro mne nových informací o pejscích podaných vtipnou nijak složitou mluvou.
I když má kniha přes 500 stránek,přečetla jsem jí jedním dechem.Nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Je to má první kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední.Děj je opravdu svižný,minulost mne plně vtáhla.A ta představa,že Matylda opravdu žila...
Příběh plný napětí,intrik,bezpráví,ale i lásky a naděje.Četla jsem jedním dechem.Už se těším na druhý díl.
Opět jedna z pěkně napsaných knih.Jelikož vím,že autor má egyptskou historii v malíčku,věřím mu každé písmenko ;-)
Kniha se mi líbila,poutavý příběh,ve kterém jsem se dozvěděla spoustu historických zajímavostí.Až mně to donutilo ověřit si pravost ;-)
Poutavě napsaná detektivka s egyptským námětem mně hodně bavila.A na konci popis postupu mumifikace,kde jsem se dozvěděla i spoustu zajímavostí o posmrtném životě starých Egypťánů.
Přečetla jsem hodně knih od Jacqa,ale tahle byla slabší.A konec knihy mě rozesmutnil ;-(
I tyto čtyři díly mě moc bavila.Paneba-siláka jsem si zamilovala.
Přečetla jsem všech pět dílů a musím říct,že se mi kniha moc líbila.Spisovatel píše poutavě,a i když už jsem četla o Ramessovi nějaké knihy,v této jsem si našla novinky.Vždy mi vrtalo hlavou,jak dokázal zplodit sto dětí ;-) A teď už vím,kde k nim přišel...