LauraDuSantiago LauraDuSantiago komentáře u knih

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Slavná knížka, ale vůbec mě to nebavilo.

29.09.2022

Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím Hlubší než nebe, větší než prostor - Co jsme, než se staneme něčím Mooji

Vede k jádru. Jsme Bohem.
Kniha knih :)

05.04.2019 5 z 5

Mé nepálské trable Mé nepálské trable Michaela Gautam

Další díl, Michaela je zase o něco naivnější a blbější.....v pohodě čtení.

10.07.2020 3 z 5

Pozemští andělé Pozemští andělé Doreen Virtue

Čekala jsem jen výklad slíbeného, ale dostala jsem mnohem víc. Nejnabitejsi kniha informacemi.

12.03.2024 5 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Kniha má sdělit, že andělé jsou v naší blízkosti a že je stačí požádat o pomoc. Jinak nezajímavá kniha.

19.08.2022 3 z 5

Filozof, který nebyl moudrý Filozof, který nebyl moudrý Laurent Gounelle

Pí*ovina na entou. Spousta symbolismu v jinak chudém příběhu.

25.01.2022 2 z 5

Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Velice zajímavé čtení, ale do další knížky od L.B. se zatím nehrnu.

10.07.2020 3 z 5

Blues černýho kafe Blues černýho kafe Henry Rollins

K čemu?
On chce dneska ještě někdo číst o násilných věcech, od kterých máme už všichni zasranou celou prdel?
Vy toho ještě nemáte dost?
Děkuji, raději opravdovou knihu - o něčem, co milujeme všichni, ale úplně všichni - primární radost, která je vlastní nám všem a všichni ji prožíváme úplně stějně. Chceme jí prožívat maximum a každý moment, který v ní strávíme, si uvědomujeme jako to nejcennější, na čem nám v hloubi duše záleží, kdy každá temnůstka je jen iluzí v nekonečném oceánu Lásky - který nás spojuje všechny.
Listy, u kterých se budete uvnitř cítit příjemně (ať chcete, nebo ne!). Co je opravdovej Blues Vaší duše?
To poznáte tak, že namísto toho, že se do knížky poblijete a budete se cítit ještě sklesleji než předtím, pocítite osvobozující prázdnotu, klid a lásku, kterých se už nezbavíte. Máte to někdo jinak než ten druhej?

07.05.2019

Preludia a nokturna Preludia a nokturna Neil Gaiman

Gaiman se snaží ukázat, jak zlé a negativní je svět místo. Nic mě ten komiks nedal. Jen depku.

24.12.2023

Motýľ Motýľ Henri Charrière

Hlavní hrdina nesympatický jak kok**, knížka samé utrpení, není to můj styl. Ale špatné to nebylo.

07.04.2020 3 z 5

Lovci monster s.r.o. Lovci monster s.r.o. Larry Correia

Krvák prosycený zlem...k tomu laciný.
Dostal se ke mně doporučením, můj šálek kávy to ale není.

13.02.2020 3 z 5

Zemědům Zemědům Gary Snyder

Bože, co je to za blábol. Tohle bylo za trest. Dala jsem tomu pár šancí, ale asi v 1/3 knihy jsem to vzdala. Buď stojíš nohama pevně na Zemi nebo lítáš, a tenhle generátor náhodných slov je mimo lajnu teda obstojně.
Pokud něco, co vede do hloubi duše, tak se zdravým rozumem a v korespondenci s realitou.

15.04.2019

Král Krysa Král Krysa China Miéville

Slátanina, která nepotěší - jak zápletkou, která je plytká, ani ničem jiným...celá kniha se točí kolem špíny, hnusu, krve a zvratků...

15.10.2024

Motýľ 1. diel Motýľ 1. diel Henri Charrière

Kniha to špatná není, ale na můj vkus je v ní až moc krutostí, tedy žádný můj šálek kafe.

21.02.2020 4 z 5

Soumrak samurajů Soumrak samurajů Takashi Matsuoka

Akaoka, Šizuka , Okumichi no kami Genji...ani na konci knížky mi nejsou jasné souvislosti mezi milionem jmen...ale úplná nuda to nebyla...

11.12.2019 4 z 5

Hoši na řece Hoši na řece Jaroslav Novák

V dnešní době lze najít mnoho zábavnějších knížek, ale skauti ji asi ocení.

06.12.2019 3 z 5

Deset dnů s Jolanou Travolovou Deset dnů s Jolanou Travolovou Charles Bourke

Jeden z nekonečných darů, které vydala sídlištní knihovnička u popelnic...♥ :-D

18.05.2019 5 z 5

Mé nepálské lásky Mé nepálské lásky Michaela Gautam

"Těmto mladíkům, kteří v nepálské hromadné dopravě fungují jako holka pro všechno, se říká khalasi. Je to velmi nevděčný job a získávají ho zpravidla děti ulice, které nakonec čeká jen o něco lepší osud, než se učichat lepidla nebo skončit nadosmrti mezi žebráky. Pokud se v bláznivé dopravě, která patří k nejnebezpečnějším na světě, dožijí požehnaného věku kolem třicítky, mohou se stát řidiči autobusů. Do té doby uklízí, pomáhají se zavazadly, vybírají peníze od cestujících a po velkou část cesty vlají vyvěšení ze dveří autobusu, aby sloužili jako navigace, vyvolávači cílové destinace a blinkr zároveň. Protože v nepálské dopravě do zrcátek nejde přes cestující a zavazadla moc vidět (nebo jsou zrcátka oleptaná, rozmlácená, případně úplně chybí), khalasi dává poklepáváním na karoserii znamení řidiči, jestli můžeme vyjet, aniž bychom ztratili některého z pasažérů, nebo jak daleko lze bezpečně couvat, nechceme-li srazit krávu pasoucí se při krajnici."
Co o to, Thao miluju...
Prvních deset stránek a končím, víc nedám - bolí mě z toho nohy. Takhle svůj život trávit nechci. Díky "chybě", že jsem si pořídila tuhle knihu, se mnou bylo zatřeseno a já došla k naplněnému pochopení, že si do svého prostoru nenechám pouštět věci, které mě vedou k jinému než nejvyššímu zájmu.
Pokud vám k životu stačí přemnožení motýli v břiše, s láskou vám tuto knihu mohu doporučit. Pokud chcete vidět víc, zasněžené bílé hory a nebo světlo praskajícího ohně za temné noci...otevřete jinou knihu.
Děkuji za zkušenost.

15.12.2018 3 z 5