Le Chat komentáře u knih
Historické romány od Jaroslavy Černé mám opravdu ráda. Tato novinka mne rozhodně nezklamala, za příběh první Kateřiny a její lásky Viléma přidávám pátou hvězdičku. Už se těším na autorčinu další knihu Mstitelé v krajkách, která má vyjít na jaře.
Tak tuto romantickou oddechovku jsem si opravdu užila, líbila se mi ještě víc než první díl. Určitě si ráda přečtu i další pokračování, až vyjde česky. Za mne jasných 5 hvězdiček.
Opravdu velmi čtivé, nakonec jsem knihu přečetla za jediný den. Už jsem zvědavá na Perunův hněv.
Kate Quinn je prostě Spisovatelka s velkým S a u mne si touto knihou připsala čtvrtý zásah!!!
Ženy na pranýři se mi líbily ještě víc, přesto si podle mne i Jeptiška pro markraběte zaslouží 5 hvězdiček. Určitě si přečtu i Brněnské Židovky. Zatím doporučuji všechny 3 díly série, které jsem četla. :-)
Krásně ilustrovaná pohádka, která nezklame děti ani dospělé (rodiče/tety/strýčky...). :-)
Kniha se četla sama, už se opravdu těším na druhý díl - Kralevice Karla!
Četla jsem všech 7 knih, které u nás autorovi vyšly. Tato je podle mne NEJLEPŠÍ, proto bez váhání uděluji 5 hvězdiček. Vzpomínám si, že jsem na ČT před časem viděla dokument, který se věnoval skutečné evakuaci Louvru před nacisty, ten mohu taky doporučit. A už jsem zvědavá na autorovu příští knihu.
Za mne povedené detektivky, které si zaslouží 5 hvězdiček. Doporučuji!
Nakonec přidávám čtvrtou hvězdičku, pokračování číst určitě nebudu. Nejsympatičtější mi byla Luisa.
Tak potomstvo se Oldřichovi z Chlumu opravdu vydařilo. :-) Stejně jako se povedla tato krátká detektivka, které uděluji 5 hvězdiček. Už se těším na Černou lilii!
Vzpomínám si, že se mi před časem líbil už první díl této série, ale tento druhý byl opravdu “pecka”!!! Rozhodně doporučuji, uděluji maximální počet hvězdiček a budu se těšit na třetí díl, který už v angličtině vyšel.
Moje první setkání s autorem i podrychtářem Václavem. Bohužel víc než 3 hvězdičky udělit nemohu, autorovy další detektivky číst neplánuji. O to víc se těším na příští případ Oldřicha z Chlumu - Černou lilii.
Moje třetí setkání s Michalem Exnerem. Za mne jednoznačně nejlepší případ tohoto detektiva, který jsem četla, proto uděluji 5 hvězdiček. :-)
Moje druhé setkání s Michalem Exnerem. Oceňuji autorovy originální nápady, určitě si ráda přečtu i některou z jeho dalších detektivek. Uděluji 4 hvězdičky.
Jonas Jonasson má opravdu mimořádnou fantazii, které uděluji 4 hvězdičky. Už jsem od autora četla lepší knihy.
Moje druhé setkání s autorkou a opět uděluji 5 hvězdiček. Gill Paul psát rozhodně umí a tato kniha se mi líbila ještě víc než Prokletí hrobky. Rozhodně doporučuji!
Ano, mám opravdu ráda Francii a Provence je moje vysněná destinace. Přesto si myslím, že se tato nepříliš rozsáhlá knížka opravdu povedla. Inteligentní, vtipné, milé, mimořádná práce s jazykem (čeština je opravdu krásná, když to s ní někdo umí) a k tomu nádherný kus Francie, kterému se kniha věnuje. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, a určitě se k ní v budoucnu ještě vrátím. Rozhodně doporučuji!!!
Jako vždy skvělý Hercule Poirot a opravdu povedená detektivka. Rozhodně doporučuji! :-)
Slečna Marplová vyrazila do Karibiku a byla to jízda! Výborná detektivka, která se četla opravdu sama. Potěšilo i propojení s dalším případem slečny Marplové - Nemesis. Rozhodně doporučuji, za mne jasných 5 hvězdiček. ;-)