Lejdus komentáře u knih
Vynikajici!! Toto mi chybelo, cist tak skvely pribeh za posledni dobu.
Opět jsem zkusila tuto autorku a přesvědčila se, že styl psaní mi nevyhovuje. Příběh je přitom skvělý i zápletky atd.
(SPOILER) Rozhodně stojí za přečtení! Ve srovnání s Andělíčkářkou je tento příběh daleko lépe zpracovaný.
Zajímavé mi přišlo, že obrázek na obálce je odrazem produktu z knihy. Většinou se obálka jen nějak vztahuje k příběhu v knížce, ale tady jde vlastně o produkt, který vytvoří hlavní hrdinka :)
Vynikající kniha! Opravdu skvělý příběh, i když to zpočátku čtení vůbec nevypadalo. Prvně jsem byla zmatená z množství postav, nicméně po souvislejším čtení jsem se orientovala bez problémů. Rozhodně si přečtu od autorky i něco dalšího. Závěr byl opravdu nečekaný.
Čekala jsem zajímavější příběh. Začátek se mi zdál zbytečně roztahaný a moc mne paření na výšce nebavilo. V tomto ohledu mi to přišlo spíše jako kniha pro náctileté. Detektivní příběh byl ale zajímavý, jen mi byl policejní náčelník dosti nesympatický. Konec je samozřejmě nečekaný. Nicméně po přečtení doporučení autorek Paris a Lapena jsem očekávala větší pecku. Jejich knihy dle mého byly kvalitnější.
První polovina knihy byla opravdu povedená. Následný děj byl ale vcelku předvídatelný a v duchu jsem si říkala - to jsou všichni tak pitomí? Proč nic neřeknou policii?! Proč si to nedají dohromady, vždyť je to naprosto logické! Poslední dvě stránky samozřejmě úplně převrátí celý význam knížky, nicméně polovina byla opravdu předvídatelná a tím pádem i nudná. Čekala jsem, kdy přijde ke zlomu a to byly až poslední dvě, tři stránky..
Z knihy jsem byla zprvu nadšená, protože se jednalo o příběh ze života. Jak píší ostatní - první část vypovídající o násilí v domácnosti byla čtivá. Ostatní jen popisování běžných dnů ve vazbě. Nicméně po prostudování reality na internetu jsem byla z autorky velmi zklamaná. V knize píše, jak vlastně manžela zabila nešťastnou náhodou a ještě jej přemlouvala, aby tak nečinil atd. Bohužel to tak vůbec asi nebylo. O tom, jak se snažila vraždu několik dní zamaskovat, v knize není ani památky. Takže po zjištění těchto skutečností mi bylo líto, že autorka si hrála s city čtenářů, protože je nechala v určité bublině - asi aby s obětí více soucítili. Těžko říct, každopádně další knihu si již nepřečtu.
První povídka se mi velmi zalíbila. Zápletka a rozuzlení bylo zajímavé, ale styl psaní autorky se mi líbil jen z poloviny, - proto se mi také nelíbila druhá povídka, kde zbytečně rozpitvávala genetické onemocnění krve. Mnohdy jsem stránky přeskakovala. Na knihu jsem narazila v rámci ČV, kde je hlavní postavou muž.
Opět skvělé čtení. Přestože jsem předposlední knihu četla před delším časem, autor čtenáře vtáhne do děje, obeznámí jej se souvislostmi, takže se kniha hodí i pro ty, kteří jiné nečetli. Napětí v knize bylo neustálé, narůstající a zase jsem četla vše jedním dechem. Na konci mne však zklamalo, jak to vše dopadlo, především poslední tři stránky. Přemýšlela jsem nad tím, proč nikdo neřeší i jiného vraha než-li toho nejnebezpečnějšího. To mne opravdu překvapilo. Každopádně jsem si příběh užila, četla jedním dechem a v podstatě za dva dny hotovo :)
Zpočátku jsem nebyla nadšená hlavním tématem, kdy se objevilo jedno tělo z šesti obětí. Ale děj knihy mne pohltil. Ani na jedné stránce jsem se nenudila a četla se zatajeným dechem, co bude dál. Závěr mi přišel mírně uspěchaný, rozuzlení kdo co jak a především poslední "souboj" mi připadal ukvapený. Možná jsem jen nechtěla, aby děj už končil .. :)
Autorka mne nezklamala. Byla jsem porad zvedava, jak se postavy budou vyvijet,p. Zpocatku zde na mne bylo mnoho postav, takze jsem se zorientovala asi ve tretine kdo je kdo a jak jsou spolu propojeni. Uz se tesim na dalsi knizku teto autorky.
Nejspíš jsem objevila další oblíbenou autorku :) Oddychové čtení ke kávě nebo před spaním. Opravdu pěkný příběh a nepředvídatelný konec osudů jednotlivých postav.
Ačkoliv se linie příběhu dala hned zezačátku předvídat kvůli prolínání přítomnosti a minulosti, velmi se mi líbilo detailní zpracování trýznění manželky. Kniha mne strhla spíše až v polovině, kdy jsem musela zhltnou konec, abych teda zjistila, jestli bude či ne happy end.
Nevím proč, ale hlavní vyšetřovatelka mi byla silně nesympatická. Asi ta představa těhotné ženy, která má za chvíli rodit a řeší několik krvelačných vražd mi opravdu nebyla po chuti. Taky postava Joony a jeho podivného chování vůči svému zdravotnímu stavu mi přišla padlá na hlavu .. Každopádně jsem byla napjatá, jak děj bude probíhat, to mne opravdu bavilo, ale nejvíc jsem si čtení užívala v místě, kdy byla zjištěna identita vraha. Bohužel hodnotím nejméně ze všech dílů, co jsem prozatím přečetla... Uvidíme, co Lovec králíků :)
Uzasny pribeh. Kniha ukazuje, jak i samostatne, uspesne zeny dokazi byt zavisle na zlych muzich. Kniha pusobi biograficky, ale i presto doufam v happy end hlavni postavy, nebot konec je otevreny. Pro hrdinku knihy vidim stastny zivot se synkem a spokojeny vztah s biologickym synem. Skoda, ze i autorka nemela pro sebe stastny zivot nachystany..
Skvělé čtení. Knížka mě hodně bavila. Našla jsem si tam vše, co je třeba: napětí, romantiku, humor, tajemství, propletené vztahy, duchovno atd. Prostě pecka, nečekala jsem to :) Knihu jsem přečetla co nejrychleji, nedala mi spát!
Dobra detektivka. Vtipne scenky, pohodove cteni do kabelky.
Kniha mne mile prekvapila. Detektivky nejsou vubec mym salkem kavy, ale zalibilo se mi detektivni patrani, vztah mezi hlavnim hrdinou s ostatnimi postavami knihy. Bylo to napinave. Jedine co mne nebavilo, byly prvni stranky knihy, kde se popisovaly detaily a rozepisoval se popis starych budov. Nastesti po prekonani tohoto popisu, se kniha dal pekne vyvijela. Urcite zkusim i jinou knihu tohoto autora, zalibil se mi.
Skvela kniha. Zprvu jsem se obavala, ze se cely dej bude tocit kolem roku 1917 a prvni svetove, ale autorka mile prekvapila. V podstate mne bavila stranka detektivni, zjistovani minulosti a souvislosti, to se mi libilo opravdu nejvice. Jakmile jsem se dostala za prvni ctvrt knihu, musela jsem cist velmi intenzivne - byla jsem zvedava, jak to vse dopadne :)
Když jsem se vrátila na začátek a přečetla si tuto první knihu v sérii, byla jsem zpočátku zmatená. Některé postavy jsem znala z jiných dílů, proto mne to dosti mátlo. Nicméně příběh v této knize byl velmi dobře zpracovaný. Dokonce jde zde vidět začátky psaní Ericy jejích typů knih, proč se stane slavnou. Jinak se jedná o autorku historických děl, ale tady je již vidět, že se zaměřuje na osoby z jejího okolí.