Lena78537 komentáře u knih
Přesně jak píše Acquenta níže, naprosto souhlasím. Kniha má spád, ale dějová linka dost přitažená za vlasy. Žádná následující událost v knize ve mě neprobudila překvapení, ale spíše pousmání. Jediné, co mě zaujalo a bavilo, byla skutečnost "Těch druhých". Chyběla mi reálnost a uvěřitelnost celého příběhu. Ale jako takové odpočinkové čtení, proč ne...
Cizinka mě upoutala rozhodně více, ač nejsem úplný fanda červené knihovny.. Vážka v jantaru se mi zdála o něco slabší, místy zbytečně zdlouhavá a kapku nudná. Do dalšího dílu se pustím, protože mě zajímá, jak to celé dopadne. Teď si dám ale určitě od tohoto žánru pauzu :)
Skvěle napsaný příběh malého chlapce, který se najednou ocitne ve světě, který neumí nijak pojmenovat ani uchopit. Musím říct, že jsem ho až neměla ráda, ale nakonec mi nezbylo nic jiného, než ho litovat. Jen konec příběhu musím označit jako trochu unáhlený.
Kniha se dobře čte, ale téměř do druhé poloviny mě děj moc nebavil. Nakonec to "docela" ušlo.
Neuvěřitelně smutné a napínavé až do poslední stránky. Letošní rok se mi podařilo zakončit skvělou knihou. Psychologický román o tom, jak tragédie, kterou nechce zažít nikdo, ničí životy a jedno velké přátelství. Navíc s nádhernými popisy přírody. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout.
Krásná obálka i obsah. Příběh dojemný a smutný. S takovým koncem, jaký by si každý přál. Vykreslení dvou odlišných světů bohatých a chudých se povedl na výbornou. Zejména v popisech chudinských čtvrtí Londýna, jsem doslova cítila jejich špínu a pach. Snesla bych více zaměření na detaily a na malé přešlapy v ději, ale vzhledem k věku autorky, ráda odpouštím.
Prvních sto stran jsem se nemohla začíst. Vraha jsem odhalila velmi záhy. Hlavní hrdinka mi tentokrát přišla mimo, kdyby k ní stopy a vodítka k odhalení vraha nepřišly vždycky tak nějak náhodou a samy, tak by snad ani k vyřešení případu sama nedošla. Knihu hodnotím jako průměrnou a jednu z mnoha.
Kniha se mi jako celek líbila. Zaujala mě anotace i obálka.
Říkám si: knihomolka, posedlá svou prací...? To bude něco pro mě!
Krásné popisy postav i prostředí. Chvílemi jsem vážně v té knihovně byla s nimi.
Nicméně nějakou tu hvězdu ubrat musím. Příběh byl pro mě tak trochu nudný, naivní a lehce předvídatelný. Ke konci jsem už knihu často odkládala a tak trochu se nutila k dočtení.
Kdyby příběh obsahoval nějakou zajímavou zápletku, nebo měl trochu víc hloubky, tak by mu ro rozhodně prospělo.
Přečteno jedním dechem. Krásný příběh na jedno odpoledne ke kávě. A pak vyrazit s rodinou někam do přírody. I díky této knize jsem prožila moc fajn den :) Doporučuji.
Tak tady už jsem se fakt bála, díl od dílu lepší a strašidelnější. Docela jsem si na sérii vypěstovala závislost a těším se, jak to celé dopadne.
Tak tady jsem se tak nějak trápila a po dočtení jsem si akorát tak oddechla. Příběh je to zajímavý, ale hlavní hrdina mě prostě až tak moc nebaví. Uvidím, možná se po čase pustím do dalšího dílu.
Ze začátku jsem se knihou docela prokousávala, pak mě docela chytla. Námět lepší než zpracování. Čekala jsem více.
Při čtení této knihy jsem se musela hodně soustředit, abych pobrala to množství postav a příběhů, které se navzájem prolínají až do samého konce. I když mě ze začátku úplně nechytla, záhy tomu bylo jinak a úplně mě pohltila. Skvělé čtení o tom, jak se to může v životě celé pěkně zamotat.. A nakonec skvělý Epilog. Doporučuji.
Krásné vyprávění životního příběhu a skvělé propojení přítomna s retrospektivou. Jsou knihy, u kterých se čas doslova zastaví a já pak lituji, ze musím taky někdy alespoň pár hodin spát. Jednu hvězdu ale uberu, a to za ten pro mě příliš přeslazený konec.
Velmi čtivý životopis černé vdovy Belly Gunnessové, kdy ji stejně jako její sestra máte tendenci neustále omlouvat, ale postupem času ji odsuzujete. Chvílemi ji fandíte a vzápětí zase nesnášíte, protože Belle byla děsivá, ale měla v sobě i cosi dobrého. Skvěle napsáno od začátku, až do poslední stránky.