lencin komentáře u knih
Pěkná knížka pro dospívající. O těžkém přechodu mezi dětstvím a dospělostí.
Bezútěšné, absolutně bezútěšné. Vyborná prvotina popisující polovinu 19.století v dělnické a chudinské Praze.
Zajímavá kniha. Manželství viděno oběma účastníky. I 20 let je krátká doba na poznání toho druhého a pokud má tajemství,tak ani to nemusí vyplout na povrch. Líbilo se mi.
Nápad dobrý, ale něco drhlo. Místy asi překlad, místy i logika děje. Zkusím ještě dát šanci druhému dílu...
Opravdu zajímavé rozhovory s deseti lidmi. O víře a hlavně o současné katolické církvi.
Krásná kniha. Líbily se mi jednotlivé pohledy účastníků,díky kterým bylo možno nahlédnout na události z různých úhlů. Román o jednom manželství. Ten konec mi úplně nesedl,proto nedávám plný počet hvězdiček,ale přesto podle mě stojí za přečtení.
Svérázný detektiv ve svérázném příběhu. Rozhodně zajímavé. Popisy života v současném Mongolsku.
Nevěděla jsem o tématu Vlaků sirotků vůbec nic a bylo to pro mě tudíž zajímavé.
Za mě zklamání. Po úžasném zážitku s Čas mezi šitím jsem knihu považovala za jistotu. Omyl. Zvláštně rozvleklé a nevěrohodné.
Bohužel už poslední kniha...... Pro mě pěkné rozloučení s Kurtem Wallanderem.
Dobré,byť trochu překombinované. Všichni z jednoho písečku... Ženy a jejich mnoho tváří.
Úžasná kniha od úžasné ženy. Doporučuji přečíst každému,kdo se chce dozvědět více sám o sobě,a to i o tom,co ukrýváme opravdu hluboko i sami před sebou.
Zajímavá kniha o našich vinnách, partnerstvích a o rodičovství.
Místy opravdu vtipné,ale celkově více působí dojmem vynucenosti. Inu prokletí druhých dílů.
Hezký příběh, ale pro děti mi mi nepřipadá a ani moc reálný. Ale čtivá kniha je,to zase ano. A některé postřehy jsou i zajímavé.
Mikrohistorie autorovy rodiny. Vzpomínky na jeho dětství na české vesnici ve 40.-50.letech.
Dojemný příběh se spoustou otázek k zamyšlení. Rodičovství, láska a odpovědnost.
Příjemné a milé oddechové čtení. Povídkové části zdařilejší.