lencin lencin komentáře u knih

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Kniha o tom, jak je důležité mít babičku (a vnučku)! Tři generace žen a tři odlišné příběhy. Kniha se mi líbila a oslovila mě, a to a přes mnohé nelogičnosti.
Dobré čtení.

20.11.2024 4 z 5

Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Četlo se hezky. Bylo drsné si do detailu uvědomit, kolik předsudků v USA 60.let vůči ženám bylo. Vadila mi ale přílišná vykonstruovanost příběhu.

15.11.2024 3 z 5

Severka Severka Nina Špitálníková

Příběh severokorejské uprchlice. Příšerné, ale výborné.

12.11.2024 5 z 5

Zamrzlé duše Zamrzlé duše Renata Kalenská

Kniha rozhovorů s lidmi, kterým bylo násilně ublíženo. Velmi silné, i když smutné příběhy, které mě donutily k hlubokému zamyšlení.
A rozhodně se přihlásím na kurz Moderní sebeobrany Jasmíny
Houdek.....

10.11.2024 5 z 5

Ženy, které milují příliš Ženy, které milují příliš Robin Norwood

Kniha, která mě opravdu zaujala. V některých vzorcích chování jsem se také poznala. Je o čem přemýšlet....

06.11.2024 5 z 5

Srdcovka Srdcovka Štěpánka Jislová

Krásná a silná kniha. A to vše s minimem slov a maximem obrázků. Příběh hledání (se) ve vztazích a také hluboká osobní zpověď. Oslovilo mě...

02.11.2024 5 z 5

Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe Fannie Flagg (p)

Příběh jižanské Ameriky od dvacátých do osmdesátých let 20.století. Kniha mě velmi oslovila a četla se sama. Některé recepty mám v plánu vyzkoušet.

01.11.2024 5 z 5

Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Dvě ženy a jeden (společný) muž. Zajímavé.

29.10.2024 4 z 5

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

Mám ráda jazyk p. Hájíčka. Něžný a poetický. Cítím velkou lásku k venkovu.
Výborné.

23.10.2024 5 z 5

Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Začátek knihy mě nadchnul, četlo se výborně. Trochu mi vadila předvídatelnost postav a jasná čára hodný vs zlý. Nebyl prostor pro pestré odstíny šedi každého člověka. Konec mi přišel příliš sladký, až pohádkový.
Vzhledem k recenzím jsem od knihy měla asi příliš velká očekávání.
Osobní dějiny se prolínají s těmi velkými. Zajímavě podaná historie firmy Baťa.

07.10.2024 3 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Historie Vietnamu ve 20.století vyprávěné babičkou a vnučkou. Velmi silné.

01.10.2024 5 z 5

Deníček psychiatričky Deníček psychiatričky Anna Moricová

Víc se mi líbila část ze studií. Celkově slušných 60%.

16.09.2024 3 z 5

Nevada Nevada Imogen Binnie

Bylo to jiné než jsem čekala. Nemůžu říct, že se mi to líbilo,ale bylo to opravdu silné. Svým způsobem velmi smutné.

09.09.2024 4 z 5

Cesta Rusů k válce Cesta Rusů k válce Petra Procházková

Velmi těžká kniha rozhovorů. S Rusy o válce na Ukrajině. Je to tak,hlavní vina a odpovědnost leží na Rusku a jeho představitelích. Ale bohužel i kolektivní Západ se dopustil chyb, za které teď tvrdě platíme. Ukrajina nejvíc, ale i ostatní Evropa..... K zamyšlení.

07.09.2024 5 z 5

Naučte se přijímat věci, které nemůžete změnit Naučte se přijímat věci, které nemůžete změnit Janina Scarlet

Kniha vycházející z ACT. To mě na ní zaujalo. Ale již jsem z této oblasti četla lépe zpravované knihy.

26.08.2024 3 z 5

Láska za mizerných dní Láska za mizerných dní Ewald Arenz

Bylo to pěkné a příjemné letní čtení, ale autorovy dvě předchozí knihy, obzvlášť Staré odrůdy pro mě byly silnější.

23.08.2024 4 z 5

Dej mi pokoj Dej mi pokoj Petra Štarková

Velmi silné!

21.08.2024 5 z 5

Klubovna Naděje Klubovna Naděje Tomáš Paprštein

Zajímavé a užitečné pro šíření osvěty a prevence

21.08.2024 5 z 5

Freudova sestra Freudova sestra Goce Smilevski

Zajímavý příběh. Líbilo se mi.

08.08.2024 4 z 5

Zázemí Zázemí Jana Šrámková

Krásná, jemná, něžná a melancholická kniha. Vzpomínání na dětství. Dojemné a silné. Přečtu si ráda další knihu!

05.08.2024 5 z 5