lencin komentáře u knih
(SPOILER) Pěkně zpracovaný příběh o životě Emilky, od jejího narození v první republice a až po závěr života po Sametové revoluci. K psaní mám nějaké výhrady, ale příběh byl i přesto silný.
(SPOILER) Pěkný a čtivý příběh o dívce Elisabeth, odehrává se v Jižní Karolíně mezi lety 1739 a 1744. V hlavní roli je indigovník pravý, rostlina používaná k barvení látek na modro. Příběh byl sepsán na motivy skutečných událostí.
Nejdřív jsem viděla divadelní představení a až pak četla knihu. A je to výborné v obou formách. (2013)
Další povedený střípek do mozaiky válečných a poválečných událostí.
Válka ve Vietnamu a její projevy na osudech lidí. I po 50 letech od skončení války je stále přítomná. Výborné.
(SPOILER) Kniha o tom, jak je důležité mít babičku (a vnučku)! Tři generace žen a tři odlišné příběhy. Kniha se mi líbila a oslovila mě, a to a přes mnohé nelogičnosti.
Dobré čtení.
Četlo se hezky. Bylo drsné si do detailu uvědomit, kolik předsudků v USA 60.let vůči ženám bylo. Vadila mi ale přílišná vykonstruovanost příběhu.
Kniha rozhovorů s lidmi, kterým bylo násilně ublíženo. Velmi silné, i když smutné příběhy, které mě donutily k hlubokému zamyšlení.
A rozhodně se přihlásím na kurz Moderní sebeobrany Jasmíny
Houdek.....