Lenka_S Lenka_S komentáře u knih

Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Do téhle série jsem se pustila na doporučení kamarádky, ale asi jsem měla velká očekávání. Nebylo to úplně špatné, někde v 1/3 mě to i začalo bavit, ale pořád jsem čekala, kdy dojde k nějakému zlomu, uvidíme jak se to bude vyvíjet dál.

01.10.2019 3 z 5

Zkouška ohněm Zkouška ohněm James Rollins (p)

Náš svět se mílovými kroky přibližuje ke dni, kdy bude vytvořena umělá inteligence, ale nidko netuší jaké to pro nás bude mít následky. I v této knize autor opět mistrně využívá fakta a fikci a předkládá nám příběh, ve kterém mladá nadaná vědkyně Mara vytvoří UI s cílem, aby pomáhala lidstvu, jenže se vše zvrtne a její práci ukradnou ti zlí. V tu chvili začíná závod s časem na záchranu celé planety.
V knize jsem našla i nádhernou hlubokou myšlenku, o kterou se s vámi musim podělit: Žádné dítě se jako hotový člověk nerodí. Stává se jiím. Stejně jako Mara vychovala a přivedla Evu k největšímu rozvoji, musí to udělat každý rodič. Lekcemi života, láskou, vzděláním - a ano, dokonce i bolestí a utrpením.
Já jen doufám, že ten komu se opravdu podaří vytvořit první UI bude stát na té správné straně.

29.09.2019 5 z 5

Betasamec Betasamec Milan Dohnal

Ráno, kafe, cigáro. Tak začíná téměř každá minikapitola této knihy. Betasamce jsem začala číst na doporučení kamarádky, když jsem sháněla něco na zvednutí nálady. Zpočátku mě to vůbec nebavilo a i když to nedělám, měla jsem chuť knihu odložit. Jsem ráda, že jsem to neudělala. V jedné chvíli se to zlomilo a já se najednou dobře bavila a to tak dobře, že jsem některé pasáže četla nahlas manželovi a smáli jsme se oba. Takže kdybych to měla shrnout do jedné věty: nenadchne, neurazí, ale rozhodně pobaví.

24.09.2019 4 z 5

Inferno Inferno Adriana Michálková

S velkou nedočkavostí jsem se s Elaine vydala na cestu za poznáním sebe samé a místo toho mě čekala cesta za záchranou světa. Opět musím sklonit poklonu autorce za napínavé čtení, které vás nenechá ani na chvíli v klidu. I přes nervydrásající situace dokázala příběh odlehčit Adamovými sarkastckými hláškami, které mě nejednou donutily uchechtnout se nahlas. V tomto díle to u mě Adam vyhrál na celé čáře. Jedno velké zklamání jsem si však prožila na samem knoci, když jsem zajistila, že sága bude mít ještě jeden díl a ten je zatim v nedohlednu!

21.09.2019 5 z 5

Očistec Očistec Adriana Michálková

Na tenhle víkend jsem měla v plánu tolik činností, ale skutek utek :-). Druhý díl ságy Sedmé nebe se nedal odložit. S napětím a celou škálou emocí jsem hltala každou stránku téhle knihy. S Elaine, Kassielem, Adamam i Sky jsem prožívala všechny radosti i strasti a už se nemůžu dočkat, až otevřu Inferno. Je to jeden z nejlepších fantazy příběhů co jsem četla.

15.09.2019 5 z 5

Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Ač nemám téma 2. světové války vůbec ráda a knihám s tímto tématem se spíše vyhýbám, byla jsem v tomto případě vyhecována partou kamarádek v ramci společneho čtení s Klubem tajných knihomolů na FB. Musim poctivě přiznat, že se mi kniha líbila možná i proto, že v tomto příběhu je válka jako taková spíše okrajovou záležitostí. Bavilo mě sledovat nejen životní příběh Franky, i když nebyl jednoduchý a už vůbec ne veselý, ale i rodící se přátelství dvou lidí z opačných konců válečné strany.

06.09.2019 4 z 5

Divoká píseň Divoká píseň Victoria Schwab

Do téhle knihy jsem se pustila hlavně kvůli plnění Čtenářské výzvy, ale musim říct, že se mi nakonec i líbila. Dokonce i přirovnání k příběhu Romea a Julie sedí. Fakt mě bavilo sledovat probouzející se důvěru mezi Kata a Augustem. Určitě se časem pustím do dalšího dílu.

02.09.2019 4 z 5

Námluvy s kocourem Námluvy s kocourem Melinda Metz

Milý příběh, kdy se kocour MacGyver (domácky Mac) rozhodme, že své člověčici pořídí někoho do smečky, protože lidé jsou přeci zvyklí žít ve smečce. I když mě pár okamžiků opravdu pobavilo, tak pro mě tahle kniha patří mezi ty, co neurazí, ale ani nenadchne.

30.08.2019 3 z 5

Manželské lži Manželské lži Kimberly Belle

Tahle knížka se mi prostě libila. Příběh mě okamžitě vtáhl do děje a i když jsem s hlavní hrdinkou prožívala všechny emoce i zvraty neumím si představit jak bych se v závěru zachovala já sama. Myslím, že o tom budu ještě nějakou chvíli přemýšlet.

Spoiler
Představa, že díky letecké katastrofě zjistím, že jsem prožila šťastné sedmileté manželství s člověkem o kterém vlastně vůbec nic nevím, protože vše co mi o sobě řekl je jedna velká lež, mi není zrovna příjemná. A co když existuje možnost, že můj manžel vlastně vůbec nezemřel?

27.08.2019 4 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Celá série Skleněného trůnu mě naprosto uchvátila a tak nešlo tento závěrečný díl dlouho odkládat. Ani tentokrát jsem nebyla zklamaná, ale musím přiznat, že i když byl opět nabytý dějem a o nečekané zvraty taky nebyla nouze, tak samotný závěr celý dojem malinko pokazil. Na můj vkus byl až příliš sladký a roztahaný.

24.08.2019 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Další kniha do které jsem se pustila díky společnému čtení ve FB skupině Klub tajných knihomolů a která mě nezklamala. V podstatě od první kapitoly jsem s napětím sledovala vyšetřování vraždy mladé dívky i osudy šéfinspektorky Eriky Fosterové. Bylo to moje první, ale určitě ne poslední setkání s Bryndzou. Určitě se někdy v brzké budoucnosti pustím do dalšího dílu.

18.08.2019 5 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Ani závěrečný díl téhle série mě nezklamal. Opět jsem s napětím sledovala osudy Ciri, Geralta i Yennefer. Už se těším na televizní seriál.

16.08.2019 4 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Ani tenhle díl Zaklínače mě nezklamal. Sice tam bylo na můj vkus až dost politiky, ale i přesto jsem s napětím sledovala osudy našich hrdinů. Jsem moc zvědavá jak to celé dopadne, takže hurá na další díl...

10.08.2019 4 z 5

Křest ohněm Křest ohněm Andrzej Sapkowski

Gerald se rozhodne, že musí zachránit Ciri a tak se vydává na cestu. Putuje se svými společníky cestou, necestou, ale všude okolo zuří válka. I tento díl byl napínavý do posledního písmenka. Hurá na pokračování,,,

04.08.2019 5 z 5

Čas opovržení Čas opovržení Andrzej Sapkowski

Tak jo, je rozhodnuto :-) tahle série putuje do oblíbených. Po pomalem rozjezdu v prvním díle ságy je tento prošpikovaný akcí a dějovými zvraty. Vše co se děje kolem Ciri ji ovlivňuje a utváří. Moc se těším jak to bude pokračovat dál...

02.08.2019 5 z 5

Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Po zmateném začátku, kdy se vlastně seznamujete s jednotlivými postavami jsem se nechala vtáhnout do příběhu, který mě už nepustil. jsem ráda, že už je sága kompletně vydaná a nemusím čekat na další díl. S tím jak končí tento, by mě to ničilo :-)

31.07.2019 4 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Měla jsem náladu na nějakou romantickou upířinu, ale tahle kniha tak úplně nesplnila má očekávání. Přesto se mi příběh líbil. Bylo napínavé sledovat jak se Taně behem chvilky změnil život k nepoznání i to jak v sobě neuszale objevovala sílu postavit se všemu co se s ní a kolem ní dělo. Škoda, že autorka nechala konec tak nějak otevřený, ale třeba se někdy dočkáme pokračování.

28.07.2019 4 z 5

Miluji tě, nenávidím tě Miluji tě, nenávidím tě Christina Lauren

Docela mě bavilo sledovat jak se vyvíjí vztah mezi Evie a Carterem a to v období miluji tě, tak i v období nenávidím tě :-). Kniha má navíc ještě jedno poselství, a to že někdy to ženy na vedoucích postech fakt nemají jednoduchý, protože takových "Bradů" běhá po světě stále mnoho.

27.07.2019 3 z 5

Dubnová čarodějka Dubnová čarodějka Majgull Axelsson

Tak nějak nevím co napsat. Jedná se svým způsobem o zpověď čtyř žen, které spolu zdánlivě nemají nic společného. Christina (lékařka) Margareta (fyzička), Brigitta (alkkoalkoholička a narkomanka) a Desireé (nemohoucí mrzák trpící častými záchvaty), ale presto je mezi nimi pojící článek. Jsou svým způsobem nevlastní sestry, se kterými se život nemazlil. Asi budu o jejich osudech ještě chvíli přemýšlet.

23.07.2019 3 z 5

Zakázané přání Zakázané přání Jessica Khoury

Od téhle netradičně zpracované pohádky o Aladinovi a kouzelné lampě jsem se vůbec nemohla oddrhnout. Hlavní postavou a vypravěčkou je tady džinka z lampy jménem Zahra, kterou najde zloděj Aladin díky prstenu, který ukradl princi přímo z prstu a tomu se to samozřejmě nelíbí. Tím se rozjede příběh, nejen klasický, kdy Zahra plní Aladinovi přání, ale také se dozvídáme mnoho z minulosti o událostech, které je svedli dohromady. Je to příběh o lásce, důvěře, ale i sobectví a vypočítavosti.

21.07.2019 5 z 5