LenysekC LenysekC komentáře u knih

Víš, že mi chybíš? Víš, že mi chybíš? Estelle Maskame

Oproti jinym, umele natahovanym seriim, byla tahle natahovana spis na zacatku a treti dil byl nejlepsi. Coz pri te bide znamena, ze se dal precist bez preskakovani a prinesl aspon trochu nejakeho poselstvi.

26.02.2020 3 z 5

Den poslední Den poslední Glenn Kleier

Četla jsem už kdysi, jen pár let po vydání, a vím, že už tehdy mě to velmi oslovilo. Dneska mám takový ten boj sama se sebou za sebou (aspoň částečně), a kniha se mi dostala znovu do rukou. No, už ji z nich nedám. Ačkoli po literární stránce by mohla být lepší (trochu šroubované dialogy atd.), to poselství je boží :)

07.12.2019 5 z 5

Nová doba porodní Nová doba porodní Vlastimil Marek

Něco už na mě trochu moc, ale jsem teď klidnější. Ať si každej vybere. Přečtení ještě k ničemu nezavazuje a rozšíření obzorů to rozhodně je.

24.09.2019 4 z 5

Webcopywriting pro samouky Webcopywriting pro samouky Pavel Šenkapoun

Čtivost na jedničku. Konkrétní, vtipné, úderné. O účinnosti rad poreferuju později.
edit: Zdá se, že i rady fungují na jedničku!

14.06.2019 5 z 5

India Place India Place Samantha Young

Čteno v aj, první kniha od autorky. Podle obálky by to člověk zařadil do kravin typu Fifty Shades, a přitom to byl celkem dobrej oddechovej příběh, kde sex hrál stejnou roli, jako práce, rodina, přátelé... A když si člověk odmyslí všechny ty "happily ever afer" páry a "tender defender" svalovce kam se podíváš, bylo to i docela uvěřitelné.

17.02.2019 3 z 5

Tohle bude bolet Tohle bude bolet Nikki Sixx (p)

Jak moc mě má znervózňovat, že Nikkiho coby rozbitýho feťáka jsem chápala víc? Teď má těch hlasů v hlavě opravdu hodně. Ale on jim asi rozumí a to je hlavní.
PS: Zajímalo by mě, jak by se mu líbily Čtyři dohody v podání Jardy Duška.

14.02.2019 4 z 5

Pouto Pouto Lynne McTaggart

Zatím jsem na straně 100, ale už mi to nedá, asi proto, že jen za těch sto stran už se Lynne dvakrát stihla navézt do Ayn Randové.
Všichni jsme provázaní se vším, ok, to já i beru a věřím tomu, ale jak může na jedné stránce shodit individualismus, když na druhé rozebírá, jak lidi páchají nejvíc sebevražd, když je odsoudí okolí a nikam nepatří? Pak nemá být svět v takových sra.kách, když si všichni navzájem zrcadlíme závist, zavržení a hroutíme se z toho.
Zatím mám z knihy pocit, že dobře nám bude, až budeme všichni stejní, bez vlastního názoru, nejlíp jednopohlavní, abysme si neměli co závidět, a všichni nějakým způsobem "jiní" se budou likvidovat, aby zbytku stáda nekazili křivku štěstí.
Nedává větší smysl, aby člověk byl silná, spokojená, ne tak snadno zničitelná individualita, a šířil tak svou vlastní spokojenost, která nezávisí na tom, co si o něm kdo zrovna myslí? Protože kde mám jako brát tu lásku, co mám šířit, když 90% lidí jede v úplně opačném módu? Jasně, není to tak jednoduchý, jako být ovečka, ale co budou ovečky dělat, až zjistí, že to co šíří, je vlastně nenávist a strach? Uvidím, jestli mi to vysvětlí ve zbytku knihy.

23.01.2019

Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Poslední dobou nezvládám žádnou náročnou literaturu. Ale i u té jednoduché očekávám určitou - já nevím - úroveň? Tohle bylo jednoduché až moc. Žádná z postav mi nepřipadala živá, nechápala jsem je, všechny tzv. problémy se vyřešily přes noc a zamýšlené ponaučení odbyté.

13.09.2018 2 z 5

Hlavosvět: U Zvědavého poutníka Hlavosvět: U Zvědavého poutníka Jan Šumbera

Ještě nemám ani sto stran, a to už to čtu víc jak týden. Což je u mě dost na pováženou. Hrozně se s tím peru. A i když tuším, že s poselstvím budu souznít, nejspíš k němu nedojdu. Pošlu dál do světa tomu, kdo bude připravenej.

11.09.2018

Trable Trable Samantha Towle

Ta hoka nebyla poznamenaná oběť násilí, ale normální blbka. Když už do toho chceme tahat psychologii, tak šmrncnutá maniodepresí. A on totéž. Takže se k sobě vlastně vážně báječně hodili!
Navíc neskutečnej překlad. Některé věty jak z minulého století, následované přímou řečí s kupou vulgarit, na které navazuje naprosto spisovná čeština... Au.

25.07.2018 2 z 5

Nick a Norah: Až do ochraptění Nick a Norah: Až do ochraptění Rachel Cohn

Styl psaní úplně jiný, než u ostatních knížek tohohle žánru, za to plus. Jinak průměr.

20.07.2018 3 z 5

Na volné noze Na volné noze Robert Vlach

Nebudu dávat hvězdičky, protože jsem to nečetla celé. Ale snažila jsem se - prvních 115 stran. A stejně nevím, jestli jsem freelancer, nebo ne (no dobře, to nemusí být autorova chyba, jsem blond). Pak jsem přeskočila na to, co mě zajímalo nejvíc, a nakonec už jen tak namátkou listovala. Ale přišlo mi to takové omáčkovité a místy i zbytečné. Nejcennější je dobré jméno. A dobré jméno si uděláte tak, že nebudete zákazníky oj..bávat. No kdo by to byl řekl?
Jako marketingový tah dost dobré, ale mně osobně třeba mnohem víc dalo prolistování knihy Podnikání z pláže, která má asi desetinu stran.

19.06.2018

Mýty - Legendy dávných věků v našem denním životě Mýty - Legendy dávných věků v našem denním životě Joseph Campbell

Některé přednášky mě bavily víc, jiné míň, ale každopádně moc zajímavé čtení. A velmi mě potěšil závěr, kdy odkazuje na Stanislava Grofa, který v té době vlastně teprve "začínal".

20.05.2018 4 z 5

Za skalami Za skalami Elinor Glyn

Jo, konečně něco fakt mile romantického! Samo, že je hned jasné, kdo s kým, ale i tak to nutí číst dál, a líbí se mi, že je to psané er formou a tak čtenář nahlédne i do mysli muže.

12.03.2018 4 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Film jsem neviděla, a po přečtení knížky ani nechci. Byla jsem zvědavá, proč je to tak zprofanované, ale nepřišla jsem na to. Věřím na všechno to, o čem kniha je, žiju to, a přesto - nebo právě proto - to byl jeden z nejhorších milostných příběhů, jaké jsem kdy četla.

04.03.2018 1 z 5

Šťastní lidé čtou a pijou kávu Šťastní lidé čtou a pijou kávu Agnès Martin-Lugand

S takovým názvem mě asi nemohla minout, ale... Naštěstí mi zabrala jen asi dvě tři hoďky po o.

14.01.2018 2 z 5

Tezaurus jazyka českého Tezaurus jazyka českého Aleš Klégr

Už dlouho pošilhávám po nějakém slovníku synonym. A buch - dneska mi přišel do ruky tenhle fešák. Mám chuť ho hned použít a vypsat sem všechna oslavná slova, ke kterým mě přivede. Spokojím se ale jen se třemi: splendidní, vycizelovaný, seslaný z nebe!

20.12.2017 5 z 5

Červená lilie Červená lilie Nora Roberts

Jako medík, celá trilogie.

19.11.2017 3 z 5

Jiné životy Hynka Harra Jiné životy Hynka Harra Jakub Dotlačil

Končím v půlce. Zkusila jsem nalistovat ke konci, abych se motivovala k dočtení, ale bohužel. Nemám jediný důvod, proč číst dál, je mi úplně jedno, jak to s Hynkem bude. A jestli vůbec něco bude. Chybí mi cokoli, na co bych byla zvědavá. Škoda, těšila jsem se, vyhlídnutou už jsem ji měla dlouho.

19.07.2017

Můj kámoš Ježíš Můj kámoš Ježíš Lars Husum

Jsem asi divná, ale nejvíc se mi líbila první část. Byla uvěřitelná. Mnohem víc, než ta část po Ježíšovi.

17.07.2017 4 z 5