Lethania Lethania komentáře u knih

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Další parádní fantasy série, která mě nadchla. Originálně zpracované postavy a jejich schopnosti, úplně nový svět, kde vládne fašismus a zajímavý příběh. Neuškodilo by ubrat trochu romantiky, ale jinak se kniha vezla na vlně napětí a akce. Doporučuji.

04.07.2018 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Další úžasná série od zkušené Sarah J. Maas mě dostala do kolen. Původně jsem si myslela, že půjde o napodobeninu slavné Krásky a zvíře, ale tohle bylo mnohem, mnohem lepší. Vyrovná se to i Skleněnému trůnu. Kniha obsahuje vše, co od ní očekávám - akci, napětí, romantiku a zvraty, kterých bylo víc než dost. Prostě pecka! Všem doporučuji.

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Já prostě nedokážu docenit poezii českých básníků. Kniha mě nenadchla, kousala jsem se nudou (podobně jako u Máje). Někomu se to holt libí a někomu zase ne. Možná si ji ještě jednou přečtu až budu starší a moudřejší.

02.07.2018 3 z 5

Neplakej Neplakej Mary Kubica

Asi nejhorší kniha od Mary Kubicové. Celý příběh se neskutečně táhl. Po půlce knihy se to trochu zlepšilo, objevilo se i nějaké to napětí, ale pořád to bylo jaksi nudné. Konec předvídatelný. Jeden z horších thrillerů, který se teď na trhu objevilo mraky. Ale další knihu si určitě přečtu.

04.06.2018 3 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Doplňkový povídkový soubor o Celeaně se mi také líbil, podobně jako knižky z hlavní série. Hlavně povídka Vražedkyně a říše - u ni mi i slza ukápla. Doporučuji přečíst, protože se některé postavy z jednotlivých povídek ukážou i v hlavní sérii.

02.11.2019 5 z 5

Karmadontova šachovnice Karmadontova šachovnice V. Mahaněnko (p)

Další díl mě nechal sedět s otevřenou pusou několik dlouhých trýznivých minut a jeho konec mi nemilosrdně zabodl dýku přímo do mého už tak dost krvácejícího srdce, což mě vyřadilo z reality na další pár hodin než jsem zpracovala to, co pro nás pan Mahaněnko tentokrát přichystal. Běda mu! Takhle mě trápit! Na jednu stranu jsem smutná, jak to skončilo, ale na stranu druhou mi to ani tak nevadí - mám ráda pořádná překvapení. A tohle bylo jedno z těch velkých. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že se Mahan/Daniel bude řídit heslem: „Pomsta je sladká!“

17.07.2019 5 z 5

Lhář Lhář Jakub Ćwiek

Kniha je psáná formou krátkých povídek, ve kterých pokaždé vystupuje severský bůh Loki. Děj je zasazen do moderního světa, což je neotřelý a originální nápad. Lokiho/Lháře jsem si oblíbila hned na prvních stránkách, protože mám ráda severskou mytologii (mám o ní i něco málo načteno). Samozřejmě se v knize neobjevují pouze severští bohové, ale také řečtí a jiní, andělé a démoni. Povídky se četly samy, knihu jsem měla přečtenou za jediné odpoledne. Trochu mi to připomíná Atticuse od Kevina Hearneho. Doporučuji.

06.04.2019 4 z 5

Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Slabší díl než předchozí dva, ale stejně jsem se při čtení potutelně usmívala. Už aspoň víme, kdo nás v budoucnosti zachrání - zas*anej hrdina z Istanbulu! Konec mě dorazil!

08.11.2018 4 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Kniha byla stejně zábavná jako první díl, ale pořád se řešila stejná věc - jak si víc vydělat z prohlídek + neskončit jako bezdomovci + prozac + ořechovka + "umírající" pan Spock + šílená Deniska + princezna Diana + Helenka Vondráčková + atd. Styl psaní mi vyhovuje - knihu jsem měla přečtenou za pár hodin. Jinak příjemná oddechovka.

01.09.2018 3 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Má první kniha od tohoto autora a hned úspěch. Zajímavý námět o někom, kdo je zcela rozhodnut spáchat sebevraždu, která ho nakonec dostane do blázince. Otázky o životě a smrti byly patrné na každé stránce a nad každou z nich jsem se pořádně zamyslela. Naprosto dokonalé úvahy. Další kniha mě určitě nemine.

01.08.2018 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Pokračovaní prvního dílu mě opět nadchlo. Myslela jsem si, že nedosáhne takových kvalit jako první díl, ale spletla jsem se. Opět. Asi jedna z nejlepších fantasy knih, které jsem kdy četla. Druhý díl se prostě povedl na jedničku. Měl víc všeho. Víc akce a romantiky, napětí a zvratů. A hlavně propracovaných postav. Fantastický příběh, který jsem četla s otevřenou pusou. Teď už jen přečíst další díl.

Čas mrtvých Čas mrtvých Jiří Kulhánek

Další čistokrevná zábava, kterou na Kulhánkovi miluji, stejně jako černý humor a akce prakticky na každé stránce. Kulhánek se s tím prostě nemazlí, a proto je Mistrem tohoto žánru a stylu psaní, u kterého máte po celou dobu úsměv na tváři. Doporučuji všem, kterým nejde o příběh, ale o relaxaci.

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Prvotina Shari Lapeny mě moc nenadchla. První část knihy mě vyloženě nudila, děj předvídatelný, postavy nesympatické a jako vždy šlo jen o peníze. Jak hluboko někdo může tak klesnout?

06.06.2018 3 z 5

Útěk Útěk C. L. Taylor

Další psychothriller od C. L. Taylor nebyl tak napínavý jako její předešlé knihy, za to však byl svým způsobem originální. Když se proti vám spikne prakticky celý svět, co jiného vám zbývá udělat než utéct? Hlavního škůdce jsem vytušila v polovině knihy, příběh svižně odcejpal a kniha se četla sama. Určitě si přečtu i další knihy od této spisovatelky.

06.06.2018 4 z 5

Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Konec jsem vůbec nečekala, což zachránilo celkový dojem knihy. Příběh se neskutečně táhl, bylo to pořád o tom samém. Nezávidím lidem, kteří trpí takovou fóbii. Kniha ale (svým způsobem) stojí za přečtení.

05.06.2018 3 z 5

Temný cypřiš Temný cypřiš Agatha Christie

Zajímavý příběh, u kterého jsem opět nezjistila pachatele. Závěrečné vysvětlení mě dostalo. Hercule Poirot opět zazářil. A Agatha Christie je skutečně jedna z nejlepších spisovatelů píšících detektivky. To, jak Poirot dokáže složit všechny dílky dohromady, je až neskutečné. Rozhodně doporučuji.

05.06.2018 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Nejspíš nejsem jediná, kdo považuje konec za zvláštní (nebo jsem to nepochopila já). Každopádně se mi líbilo střídání a opakování přítomnosti s minulostí. Kniha se četla svižně, ale konec mě prostě zklamal.

05.06.2018 3 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Naprostá tragédie! Děj o ničem, postavy se chovali nelogicky a celý příběh se jakoby zasekával. Kdybych věděla, co se z toho vyklube, ani bych to nevzala do ruky, natožpak to celé přečetla. Bohužel se tak stalo a já tak musím podstoupit mozkovou lobotomii, abych to ze sebe dostala pryč!

22.10.2019 2 z 5

Krev za krev Krev za krev Victoria Selman

Ničím výjimečná detektivka. Zápletka nebyla moc originální, hlavní záporák byl takový neslaný nemastný, podobně jako hlavní hrdinka Ziba, která na mě neudělala moc velký dojem. Knihu jsem četla s velkým sebezapřením, trochu mě to chytlo někdy za polovinou, ale pak mě to zase přestalo bavit. Nudné, bez napětí a akce. Ztráta drahocenného času. Nedoporučuji.

20.10.2019 2 z 5

Tajemství Temného hvozdu Tajemství Temného hvozdu V. Mahaněnko (p)

A je to jasný. Tento díl mě přesvědčil o to, že si musím nutně dokoupit všechny zbývající díly, a to nejlépe hned! Není zbytí, musím povolat svého "hrabivého křečka“ a koupit i díly předcházející, protože má knihovna již očekává tyto nové přírůstky.
Tento díl byl naprosto luxusní. Nikdy bych si nepomyslela, že od ruského spisovatele budou tak dobré fantasy knihy. Příště se musím vyvarovat předsudkům!
Vše bylo naprosto dokonale promyšlené a propojené, až jsem nad tím leckdy kroutila hlavou. Prostě další pecka od pana Mahaňenka. Už se chystám na další díl.

10.07.2019 5 z 5