Lethania komentáře u knih
Setkání s detektivem Kim Stoneové bylo více než uspokojivé. Kim je mi velmi sympatická, její touha po spravedlnosti je minořádná, ale někdy pro ni nebezpečná, protože chce za každou cenu dopadnout vraha. Příběh měl rychlý spád a o napětí nebylo nouze. Za mě velká spokojenost a knihu doporučuji.
O trochu slabší detektivní příběh než předchozí příběhy, ale sama za sebe jsem spokojená. Hlavního záporáka jsem však uhodla někdy v půlce knihy. Děj byl napínavý až do samotného konce. Jsem zvědavá na další knihy od této úžasné spisovatelky.
Od Kalibru vycházejí poslední dobou samé zajímavé a hlavně kvalitní detektivky a ani tahle není výjimkou. Až překvapivě slušná detektivka s fantastickým rozuzlením. Začátek byl sice trochu pomalejší, ale čím déle jsem se do knihy začítala, tím více jsem byla napjatá, jak to všechno vlastně skončí. Autorka píše čtivě, nikde jsem se nezadrhávala. Hlavní hrdinka mi přišla lidská. Rozhodně doporučuji a už vyhlížím druhý díl, který vyjde ješte letos.
Uf, tak tohle byla nuda od začátku až po samotný závěr. Jestli se tomuhle říká thriller, tak já jsem v tom případě japonský bůh srandy. Všechno bylo špatně - příběh, postavy, konečné rozuzlení, které bylo do očí bijící už od poloviny knihy. Kdybych věděla, že to bude tak hrozné, tak bych to ani nečetla, ale když už něco rozečtu, tak mám ve zvyku to dotáhnout do konce, i přes to, že jsem při čtení trpěla. Nedoporučuji.
Další parádní detektivka, kterou jsem zhltla za jediný den. Erika mě nepřestává bavit a stále mě dokáže překvapit, což se u některých detektivních sériích říct nedá. Prostě paráda. Sedmý díl mě nemine.
Autorka opět nezklamala. Rychle jsem se začetla do děje a najednou jsem zjistila, že čtu poslední stránku. Psychologický boj s Alex, která se objevila v minulých dílech, byl neskutečně propracovaný a Kim je více než skvělá protivnice. Už vyhlížím další díl.
Nejsem geek, ani nejsem odborník na filmy a hry z osmdesátých let, ale ani to nemění nic na tom, že tato kniha je jedna z nejlepších, co jsem kdy četla. Příběh pěkně odcejpá a než jsem se nadála, byla jsem na konci. Postavy a celé OASIS bylo uvěřitelné. Mimořádně skvělý zážitek, který ode mě dostává plný počet.
Skvělá detektivka. Nápad s geocachingem byl velmi originální a aspoň jsen se dozvěděla něco víc o této zálibě. Styl psaní výborný. Pořád se něco dělo, pachatel si s nimi hrál jak na kočku a myš. Pachatel byl nejméně očekávaný (tedy aspoň u mě). Parádní příběh se stupňujícím se napětím. Hlavní hrdinka se mi opravdu líbí. Doporučuji.
Mé první setkání s touto spisovatelkou, kterou mi doporučila sestra, bylo překvapující.
Autorka skvěla vyvážila případ vraždy a životy hlavních hrdinů mezi kterými to místy velmi jiskřilo. Erika a Patrik prostě patří k sobě.
Pachatel těžko uhádnutelný. Akorát bych nepohrdla většímu napětí. Chystám se i na další díl, tak uvidíme, jestli autorka udržela tempo. Můžu jedině doporučit.
Ne že by na tom bylo něco špatného, ale závěr knihy mě trošinku zklamal. Jinak se jedná o skvělou apokalyptickou knihu plnou zvratů a hlavně těch hrůzostrašných nemrtvých.
Po dlouhé době opravdu povedená military sci-fi záležitost, kterou jsem zhltla za jediný den. Z tohoto žánru znám zatím jen Weberovu Honor Harringtonovou, která je pro mě naprostá topovka, takže jsem se nemohla ubránit srovnání, ale ani tento Sirotek za ní moc nezaostává. Příběh není nijak těžký pochopit, nepřítel je typické zlo pro celé lidstvo a bitvy jsou barvitě napsané. Stručně řečeno: skvělé oddychové počteníčko.
Další dlouhé čekání na již! dvanáctý díl se vyplatilo. Mercy je jedna z mých nejoblíbenějších urban fantasy postav, která mě prostě nepřestává bavit - ani po tak dlouhé době (podobně jako Kate Daniels nebo Anita Blake).
Patricia Briggs dokáže vymyslel naprosto geniální zápletku a svět, který je plný zajímavých postav, ať už kladných či záporných. Knihu jsem měla přečtenou velmi rychle - to samo o sobě vypovídá o tom, jak skvěle Patricia píše. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, i když to čekání je více než kruté. Doporučuji!
David Raker je zpět a spolu s ním i jeho dávno "zesnulá manželka". Popravdě netuším, co jsem od tohoto příběhu očekávala, ale že by mě nadchnul se říct nedá. Dlouho jsem se nemohla začíst a až někdy od poloviny knihy mě to chytlo a už nepustilo. Škoda že se nejedná o nic originálního. Na podobné téma bylo napsáno již spousta knih. Nicméně se mi i tak kniha líbila a rozhodně nešlo o ztrátu času.
Další detektivka se svéráznou inspektorkou Kim Stoneovou mě sice moc nenadchla, ale ani nezklamala. Líbilo se mi, že se autorka nezabývala jen jedním případem, ale rovnou dvěma, takže jsme mohli sledovat počínaní i jiných detektivů. Konec mi přišel trochu odfláknutý. Ale na další díl se těším.
Ani tento díl mě nezklamal. Napětí se co stránku stupňovalo a konečné odhalení jsem vůbec nečekala, ačkoli to bylo zřejmé. Přestože jsem se okolo 200 stránky zasekla a týden jsem knihu nečetla, nijak neovlivnilo můj celkový dojem, ba naopak - pauza prospěla (nelze to jen hltat jako předchozí díly). Je třeba si každou stránku patřičně užít. Konec mě opět naladil na další díl. Doporučuji.
Kniha se mi líbíla. A hodně. Jedná se o mrazivý přívěh s důležitým poselství - jedině člověk dokáže propadnout zlu a šílenství. Ladislav Fuks dokázal skvěle vykreslit psychologickou stránku hlavního hrdiny a jeho bližních. Četla jsem před pár lety do povinné četby k maturitě, a rozhodně toho nelituji!
Pokračování úspěné Dívky v ledu mě nezklamalo. Ale první díl byl lepší. Tady to bylo ale zase napínavé. Oceňuji postupný vývoj postav. Mohu jen doporučit.
Pokračování Naslouchače bylo fantastické. Autorka udržela tempo z minulého dílu a postavy mi byli ještě víc sympatičtější - hlavně kapitán (i když spáchal zločin) se mi neskutečně líbil. Konec mě dostal. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.
Další 'mega hustá' série od autora, který to prostě umí. Černý humor byl všudypřítomný. U Kotlety nejde ani tak o smysluplný příběh, ale o čistokrevnou zábavu (podobně jako u Kulhánka). Už se chystám na další díl.
Šestý díl byl o trochu lepší než díl předchozí, ačkoli jsme se opět nevyhnuli nesmrtelnému Davidovi jako v minulých dílech. To mě trochu štve. Že se David vždy dokáže dostat z těžké situace a obrátit ji ve svůj prospěch - superhrdina. Jinak dobrá detektivka.