Liana komentáře u knih
Kniha ako taká nie je zlá, len je z inej krajiny a inej doby, ktorá mne osobne už moc nehovorí. Preto som mnohým súvislostiam až tak moc nechápala a preto ma tá kniha nedokázala až tak osloviť. Napriek tomu má táto kniha svoju hĺbku, taký ten vnútorný boj intelektuálky v strednom veku, kedy dozrie a začína balansovať medzi životnými hodnotami a zvažovať svoje priority, hľadať si ten svoj kúsok ozajstného šťastia a miesta v tomto svete. Hlavná hrdinka sa rozhoduje medzi kariérnym plne intelektuálnym životom v meste medzi hlboko filozoficky založenými priateľmi a medzi životom jednoduchým bez kariérneho postupu na dedine medzi jednoduchými a priamymi ľuďmi.
V knihe sú zaujímavé a hlboké myšlienky. Myslím, že každý aspoň na okamih v živote zauvažoval, aké by to bolo, keby sa nachádzal presne na opačnej strane, ako je jeho život.
Nečakala som, že ma táto knižočka tak zasiahne a osloví. Jedným slovom nádherná. Všetkým ju odporúčam.
Tak krásne a pútavo opísané prostredie kasína, že som chvíľami mala pocit, že to ja sama tam stojím pri rulete a čakám, či padne červená. :-)) Krásne vykreslené jednotlivé charaktery. Myslím, že v budúcnosti sa ešte s týmto autorom stretneme pri dajakej jeho knižke.
Krásne poetické, melancholické dielko, veľmi potešilo.
Táto kniha je moje prvé stretnutie sa s Dostojevským. A páčilo sa mi to. Biele noci krásne poetické, melancholické dielko, veľmi potešilo. Hráč je síce úplne z iného súdka, ale tak krásne a pútavo opísané prostredie kasína, že som chvíľami mala pocit, že to ja sama tam stojím pri rulete a čakám, či padne červená. :-)) Krásne vykreslené jednotlivé charaktery. Myslím, že v budúcnosti sa ešte s týmto autorom stretneme pri dajakej jeho knižke.
Trochu som nepochopila, ako môžu byť uvedené v receptoch pre pečenovú (játrovú) diétu suroviny ako šampiňóny, niva, a podobne, navyše drvivá väčšina receptov je na základe oleja a cibule riešená, pričom pri tejto diéte je práve tento spôsob prípravy jedál nevyhovujúci. Takže som maximálne sklamaná a pobúrená z tejto knihy.
Zaujimave citanie. Aspon som si trochu rozsirila obzor aj o tejto problematike. Pre tych, ktori radi citaju aj o inych krajinach a zivotoch v nich.
Jedna z tych podarenych kuskov od Verneho. Super. Napinave a prekvapive.
Uf. Tak toto bol zatiaľ môj rekord, hrubšiu knihu som ešte nečítala. Napriek počtu strán to bolo napínave od začiatku až do konca. S niektorými názormi a vetami som sa nemohla stotožniť a vadili mi, avšak odhliadnuc od toho, dej bol strhujúci. King vie neskutočne dobre opísať tak charakter každej jednej postavy, ako aj všetko ostatné okolo, takže sa nedá pri knihe nudiť.
Kniha sa mi veľmi páčila. Je písaná sviežim, pútavým štýlom, nie je zbytočne rozvlečená na x stranách, stručná, ale pohodová a zanechala vo mne silný dojem. Nedá mi ju neporovnať s knihou, ktorú som čítala nie tak dávno od Formánka "Mluviti pravdu", aj keď sa jedná o iný príbeh, ale obe knihy sú písané podobným štýlom (rozhovor novinára s mužom, ktorý nám vyrozpráva smutný príbeh, pričom sa v druhej línii odvíja aj osobný život samotného novinára). Každopádne tá predošlá kniha ma vôbec neoslovila, kdežto túto knihu som doslova zhltla ako malinu. Veľmi sa mi páči autorkin štýl, vie to podať tak, aby to nenudilo, miestami okorení a dochutí, no proste bolo to presne podľa môjho gusta. Vzhľadom na to, že je to autorkina prvotina, tak klobúk dole a teším sa na jej ďalšie knihy.
Kniha ma neoslovila tak, ako som čakala. Bolo to dosť náročné čítanie a asi treba mať na ňu tú správnu náladu.
Tak táto kniha ma teda rozhodne neoslovila. Ani obsahovo a ani štýlovo to nebola absolútne moja šálka kávy.
Táto trilógia bola neskutočná. Krásna, rozprávková, svieža, romantická, napínava a vtipná. Patrí k mojim najmilším knihám. Všetkým odpoŕúčam.
Krásna kniha, ani neviem ako a už idem na tretí diel... Xemeriusove hlášky sú najlepšie, knihu skvele oživil :-)
Krásna a romantická fantasy. Presne podľa môjho gusta. Teším sa na ďalšie diely. Úplne úžasný oddych na sviatočné dni.
táto kniha od Verneho ma na jednej strane veľmi sklamala, čo sa príbehu týka, a na druhej strane ma veľmi ohúrila, čo sa týka do detajlov predvídania vecí v 20. storočí. Akože WAU. Okrem iného tu opisuje svetelné bilboardy, pouličné elektrické lampy pospájané káblami v zemi, samootváracie brány a podobne... ako klobúk dole... Po dejovej stránke je to mizéria, ešteže to bolo také krátke...
V tejto knihe je veľa veľmi silných myšlienok o priateľstve a láske. Naozaj pekné čítanie.
Výborné. Síce trošku pomalšie tempo nahodené, ale pútavé a krásne s nečakaným rozuzlením. Chystám sa aj na ďalšie autorove knihy.