Lil30 komentáře u knih
Taková normální kniha, která se dobře četla, odpočinula jsem si u ní, ale že bych na ni musela vzpomínat, to asi ne. Více se mi líbila série Stage Dive.
Kniha se mi moc líbila, smála jsem se u ní a bavila po celou dobu. Sal mi byla hned od začátku sympatická a byla jsem zvědavá, kdy se to konečně mezi nimi zlomí. Líbilo se mi, jak se jejich vztah postupně vyvijel. Co mi ale vadilo, bylo nesmírné množství chyb, překlepů a nedokončených slov. Je to škoda, protože příběh je skvělý a k odpočinku jako stvořený. Snad brzy vyjdou i její další knihy, na které se nesmírně těším.
Kniha by mohla podle počtu stránek odrazovat, ale rozhodně stojí za přečtení. Zachycuje celý život hlavní hrdinky, která podle mě není záporná. Život ji tak zformoval, téměř všichni milovaní ji zklamali; ale samozřejmě udělala dost věcí, které se mi příčí. Líbilo se mi vzpomínání hrdinky, které bylo postupně vkládáno do současnosti a díky tomu dokreslilo celý příběh a vše do sebe pěkně zapadalo. Navíc jsem se více dozvěděla o výrobě zmrzliny :-) Určitě nelituji čtení, stojí za to.
Kniha je skvělá, četla se sama. Nápad vstupovat do příběhu je originální a mně by se také taková schopnost moc líbila :-) Zloděje jsem vůbec neodhalila, v průběhu jsem podezírala snad všechny. Jen konec mě zklamal, připadalo mi to uspěchané.
Na knize se mi líbí, že byl příběh zasažen do existujícího místa a domu. Musím se ale přiznat, že jsem ji krátce na začátku chtěla odložit, ale poté se příběh rozjel a líbil se mi. Až na sexuální scény, které do příběhu nic nepřidaly. Kvůli tomu a dalším věcem rozumím členům rodiny, kterým se tato vymyšlená kniha vůbec nezamlouvá.
Příběh chlapce vyrůstajícího na hřbitově, kterého vychovali duchové a jiné příšery, se mi hned od začátku zalíbil. Děj pořád svižně utíkal a nedokázala jsem se odtrhnout. K tomu krásné obrázky, co víc si přát. Jen konec byl na mě až moc otevřený.
Na knihu jsem narazila díky letošní Knižní šifře, škoda jen, že jsem ji neobjevila dříve. Četla jsem již jeho Oceán na konci uličky, který byl také skvělý. Určitě si od něj ještě něco přečtu.
Jako první mě na knize upoutala nádherná obálka a anotací mé nadšení pokračovalo. Četla jsem mnoho válečných knih, ale jen tato zahrnovala hrdiny, kteří se neocitli v koncentračních taborech. Byl to nádherný a zároveň smutný příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a každé postavě jsem přála, aby našla to své štěstí, což samozřejmě nešlo, každá ztráta mě hodně překvapila. Líbily se mi vsuvky z minulosti, které dotvářely příběh k dokonalosti a zjistila jsem díky nim, co Elodii přivedlo do situace, ve které byla na začátku. Četla jsem i druhou knihu od autorky, ale tahle mě mnohem více chytila za srdce. Na 100% si ji znova přečtu, byl to nezapomenutelný příběh.
Pro fanoušky série HP to musí být velice zajímavé. Mně se popisy zvířat líbily a historie také, ale nejvíce mne zaujala zvířata, která se v sérii objevila. Ostatní si nejspíše dlouho nezapamatuji. Více se mi zalíbily Bajky Barda Beedleho, ty si určitě znova přečtu.
Mrzí mě, že tohle musím napsat, ale tenhle díl mě opravdu zklamal. Cizinka byla skvělá a přečetla jsem ji během chvilky, Vážka už se trochu táhla, ale i tu jsem dočetla, protože druhá půlka byla super. Avšak toto ne. První půlka se ještě dala, ale poté to na mě bylo již moc překombinované, vše stále dokola a pořád jsem kontrolovala, kolik stran zbývá do konce. Mám ji rozečtenou víc jak měsíc a předpokládám, že tak i zůstane. Seriál mě dokázal zaujmout víc.
Výborná kniha, u které jsem se skvěle bavila a určitě si ji znova někdy přečtu. Netušila jsem, že autorka kromě knih pro YA píše i takové skvělé a vtipné knihy. Hlavní postava mi byla sympatická a v mnoha situacích mi jí bylo líto, načež to pak autorka v další chvíli rozbila nějakou vzpomínkou, nebo situací, u které jsem se válela smíchy.
Protože je to moje oblíbená série, nemohla jsem si nechat ujít ani poslední díl, i když byl teda podle mého názoru nejslabší. Chvíli mi trvalo, než jsem si Sabrinu oblíbila a Tucker s ní měl svatou trpělivost. Na dlouhou stranu se mi líbí, že se původní postavy stále objevovaly. A paní autorka by si měla o těhotenství a rodičovství zjistit víc věcí, než o nich bude psát...
Kniha se mi líbila mnohem více, než Náhradní kluk, kterou jsem četla předtím. Postavy byly sympatické a seznámení v knihovně bylo zajímavé. Hledala jsem příjemnou oddychovou knihu a přesně taková je. Určitě si ji ještě někdy přečtu. Třeba se někdy dočkáme ještě nějakého pokračování s jinou postavou z jejich party?
Od knihy jsem očekávala lehké téma a odreagování a přesně to jsem i dostala. Chvíli mi trvalo, než jsem si hlavní postavu oblíbila a připomnělo mi to film Protivný sprostý holky. Děj si asi dlouho pamatovat nebudu, ale četla se hezky a určitě si přečtu nějakou její další knihu.
Co k této knize napsat? Snad to, že byla strašně smutná, depresivní a všichni v ní měli pohnutý osud, jako v Bábovkách. Nedá mi to, ale musím tyto dvě knihy srovnat a přiznám, že do Bábovek jsem se dokázala lépe začíst. Na druhou stranu se mi líbilo, že každá postava dostala příležitost ukázat svou verzi příběhu, když se jednalo o tu samou situaci a také to, jak jsem se postupně dozvídala celý příběh. Že ježibaba není ježibaba, bratr není bratr atd...A ten konec! Zírala jsem s otevřenou pusou, ale nejspíše by se z toho jinak nevymanila...
Po přečtení si říkám: co? Kde je konec? Knihu jsem přečetla za 2 dny a myslím si, že pokud bych ji četla déle, měla bych v tolika postavách větší hokej. Příběhy se vzájemně prolínají, což se mi líbilo. Ale komediální žánr to rozhodně nebyl, spíše 12 smutných příběhů o tom, co se může v životě stát...Jinak se četla dobře a nedokázala jsem se odtrhnout. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.
Moje druhá kniha od autorky a musím říct, že se moc hezky četla. Co bych vytkla, ztrácela jsem se v množství postav a v určitých situacích jsem mírně řečeno nechápala, proč se tak Klára chová, ale pro příběh to bylo důležité. Knihu na toto téma jsem zatím nečetla a zase jsem mohla nahlédnout na téma 2 sv. války jinak. Zuzanin dech se mi ale líbil mnohem víc.
Musím přiznat, že se mi tento díl líbil mnohem víc, než předchozí. Není v něm nouze o překvapení, co jsou lidé ochotni udělat pod tíhou okolností. Těším se na další díl.
Příjemná oddychovka, u které jsem se zasmála, co víc si přát? Jasně, že je to klišé a připomíná mi to třeba film "Taková normální holka", ale co, bavila jsem se a to je hlavní. Ian byl opravdu vtipný a ty jeho hlášky :-D Ráda si přečtu ještě další díl o Gabi a Lexovi, opravdu se na něj těším.
Co se dá napsat ke knize, která vám rve srdce? Věděla jsem, že to tak bude a možná proro jsem ji odkládala. Proplakala jsem většinu knihy a obdivuji autorku, že o tom dokázala psát. Zároveň byla ona i její rodina tak silná. Po přečtení knihy si člověk uvědomí, že často řeší prkotiny a jaké má štěstí, že je on i jeho dítě zdravé a na ničem jiném nezáleží.
Kniha se četla hezky a propojení minulosti se současností se mi libilo, i když na příběh Marianne jsem se těšila více. Musím přiznat, že se mi Motýlí ostrov líbil o maličko více, než tato kniha. Ale určitě se těším na její další knihy a třeba se mi některá z nich zalíbí ještě více.