Lisa_Flames komentáře u knih
(SPOILER) Krásné názorné ukázky, tipy a obecně dobré rady jak zacházet s akrylem - pokud začínáte. Vytkla bych spíše formát knihy - fond v uvodních částech se špatně čte a stejně tak nevýrazné písmo zasazené do širokých odstavců.
Spoiler: autor má rád lodě.
V knize mi chybělo více informací o postavách a i těch postav bylo velmi málo. V jejich legendách existují i zajímavější bytosti, které stojí za zmínku.
Kniha je opravdu dobrá pro začátečníky. Pro pokročilé osoby se taky najde pár dobrých rad a kniha stojí za přečtení. Ovšem... rozmazávat tuhu jakýmkoli způsobem a nedej bože to nazývat "stínování", to by mělo být trestné. :D
Z nějakého důvodu jsem myslela, že tato kniha bude literaturou faktu, že se dočtu něco o historii druhu. Místo toho jsem četla poměrně obyčejný román, do velké míry fantazírovaný, více o lidech než o koních. Kniha zklamala má očekavání za což si spíše mohu sama, ale za to příjmné počtení, autorka se velmi snažila.
Občas byl víc horor povídky číst než samotné příběhy - předvídatelné a s hloupými stereotypy. Docela podprůměr, ale aspoň přečteno rychle.
Měla jsem se podivat na recenze sem a s knihou neztrácet čas.
Jsem upřímně dost zklamaná. Vtipné ani výstižné to opravdu nijak nebylo, spíš slátanina rádoby vtipných nesmyslů ze subjektivního pohledu autora. A to jsem se na tohoto autora tak těšila. Dočtěno jen se sebezapřením, rozhodně nedoporučuji... nikomu... a už vubec ne lidem, co doopravdy maj doma kočku, nenajdete se v tom.
Jedna hvězdička hlavně proto, že už jsem četla i horší knihy.
Kniha by se spíše měla jmenovat "Rozpolecený". Hlavní postava prochází celkem zajímavým vývojem a tím, jak je takto "rozpolcená" mezi dvěma frakcemi, tak je děj o to zajímavější. Zároveň kniha lépe osvětlí rozdíly mezi členy templářů a assassínů. Určitě doporučuji, kniha mi pozměnila pohled na vnimání obou frakcí.
Krásně napsaná kniha, nevěřila bych, že mi může můj pohled na orky ještě více utvrdit.... a taky i to, proč bych s Hordou nesympatizovala. :D
Tahle kniha mě celkem štvala a měla jsem problém ji dočíst. Docela zklamání, co se týče nejen příběhu, ale i psané formy. Často jsem se ztrácela v ději, jisté principy kvůli kterým se hlavní postava dostane do své situace nedávají smysl, včetně myšlenek samotných vetřelců. Zároveň se v knize docela nevhodně (až nuceně) a často objevují narážky na sexuální život i vedlejších postav. (Normálně proti tomu nic nemám, ale v této knize to znělo jakoby si autor něco kompenzoval.)
Na druhou stranu jsem ráda, že jsen knihu vydržela dočíst do konce, kterej to trochu zachránil. Pro fanoušky vetřelce bych možná i doporučila, ale rozhodně ne jako první knihu, co si přečíst.
Bohůmžel, stále je to nejhorší kniha o vetřelcích, co jsem doposud četla.
Knihu jsem přečetla na za den, nemohla jsem z ní spustit oči. Napínavé, krásné,... sérii budu propagovat i svým přátelům.
Kniha není špatná, ale nedokázala jsem se do ní začíst tak, jak do jiných knih o vetřelci. Z nějakého důvodu mi tam chybělo pořádné napětí.
Knihu jsem si zapůjčila ze skladu knihovny jen proto, že název jedné části byl "vetřelec" a až doma jsem se dozvěděla, že kniha je úplně o něčem jiném. To, že všude nestříkala krev bylo mé jediné zklamání. Autoři obě své části podídek velice dobře zpracovali. Je to čtivé, zábavné a to především ve filozofických částech, kde se roboti snaží porozumět, co to vlastně člověk je. Tyto pasáže pak čtenáře nutí se nad touto otázkou zamyslet také.
Určitě si přečtu i jiné díly. :)
Knihu jsen začala číst kvůli maturitě, po pár stránkách jsem ji ale odložila, nedalo se to číst. Už jen ten začátek je nesmyslný, arogantní, neuvěřitelně hloupý,... za mě jednoznačně jedna z nejhorších čtenářských zkušeností.