Littlemonday Littlemonday komentáře u knih

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Moje prvni Caplinova - trochu jsem si obcas prisla jako bych prepla na Barrandov na nejaky cajdacek od Rosamunde Piltcher, ale byl to skvely knizni relax. Predvidatelny, ale ubihajici romanticky dej. :)

05.01.2023 3 z 5

Smrt v ledu Smrt v ledu Amy McCulloch

Pro me byla kniha uzasna hlavne diky popisu horolezecke expedice. Neuveritelne poutavy pribeh, casto jsem mela strach i za hrdiny v knize. Thrillerova zapletka pro me byla jen tresnickou na dortu. Nebyla bych tam ani kdyby tam nebyl nikdo zlej. :D

02.01.2023 4 z 5

Molly Molly Agnieszka Lingas-Łoniewska

Skvělý oddechový románek plný dojemných momentů! Jsme velmi spokojená, kniha mi dala přesně to, co jsem čekala.
Čtivostí a stylem mi hodně připomínala Lilianu a Malvínu, takže úspěch byl zaručen.
Molly na mě byla trochu šílená, příběh nebyl ve všech pasážích úplně reálný, ale kdo ví?
Skvělá postava byl Viktor, toho jsem měla ráda od začátku do konce, skvělej týpek! I přes občas až otřesný chování Molly byl vždy chlap se srdcem na správném místě a věděl, jak na ní. Bohužel ne ve všem k ní byl upřímný, a to udělalo pěknou paseku.
Děj gradoval, našlo se pár zvratů, poplakala jsem si, vyděsila jsem se…
Pokud si chcete odpočinout, moc nepřemýšlet a užít si hate-love příběh, Molly je ta pravá!

5/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

29.12.2022 5 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Nejchladnější dívka ve městě chladu - Holly Blacková

Recenze:

Takže… Tohle bude hodně těžký, ale zvládnu to. Právě teď budu hodnotit knihu, ke které jsem se dostala vlastně omylem. Fantasy rozhodně není můj oblíbený žánr. A rozhodně nemiluju upírskou tematiku. Takže se tu pokusím co nejobjektivněji zhodnotit knihu, kterou nemám ráda už z principu, ale je to moje chyba, že se mi dostala do ruky a když už jsem jí přečetla, tak přece nenapíšu: ”Byl to odpad, protože nečtu fantasy o upírech.”

Celou knihu sledujeme hlavní hrdinku Tanu, které se trochu zvrhne jeden večírek, z jejího expřítele se stane upír (teda teprve nakažený) a ona ho společně s cizím upírem (to už opravdovým) vysvobodí z domu plného mrtvol. Ne že by se tak báli těch mrtvol, ale chtějí je napadnout další upíři. To je začátek knihy. Hned na startu mi došlo, že je to víc upírů než snesu.
Od chvíle, kdy se dostanou z domu, snaží se dostat do Města chladu. To je třeba za mě naprosto neuvěřitelně originální nápad v upíří tematice - doufám, že mi upírologové nenapíšou, že je to jako bežný.
Každopádně upíry prostě nahání na jedno místo za zeď a tam si žijou svým životem. Pro mě překvapivé a zajímavé.

Čemu nerozumím a co mi vážně pilo krev (Hah, je libo upírský humor…? ) je to rozdělování upírů a skoro upírů a nakažených a silnějších a kdesi cosi. Pro mě byl upír v příbězích ten, kdo byl pokousaný a neumřel na vysátí. V téhle knize po kousnutí musíte vypít ještě nějakou krev a přeměnit se a nesmí to být upírská krev, ale tu zase když vypijete, tak budete silnější… Zbytečně komplikované. O 88 dnech karantény ani nemluvím, to mi přišlo jako totální žvást.

I kdybych byla fanda autorky nebo žánru, nic by to neměnilo na tom, že je kniha zbytečně zdlouhavá, děj neplyne, táhne se. Sem tam nějaký wow momentík, ale nic co by vás mělo odrovnat.
A konec? Totální průser za mě. Jestli autorka tedy neplánuje druhý díl tohohle pekla. Ale to já se už nikdy nedozvím. Stejně jako jsem se tedy nedozvěděla, jak to dopadne s Tanou!

2/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě budete sledovat pro další recenze na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

12.12.2022 2 z 5

Fotografka Fotografka Mary Dixie Carter

Fotografka - Mary Dixie Carter

Recenze:

Už od samého začátku mi bylo jasné, že Delta to nemá v hlavě v pořádku. Každopádně si neměla co vyčítat s Amélií a tím, že byly švihnuté obě, tak se mi nabídl prostor podezřívat fotografku i Straubovy a velkou část knihy jsem netušila, jak to tedy dopadne.
Jediný, kdo to měl v hlavě srovnané a koho mi bylo líto byla malá Natálie. Ta se ocitla v obklopení divnolidí, kteří jsou naprosto nepředvídatelní a na ni vůbec neberou ohledy a nevnímají ani její existenci.
Děj plynul pěkně, hodně dobře se mi kniha četla, byly momenty, kdy jsem byla úplně napjatá a nervozní, takže zjevně to nějakou sílu mělo!
ALE - ten konec… Celou dobu jsem si říkala, jak to asi autorka ukončí. A bylo to hrozný. Působilo to jakože si uvědomila, že je čas končit, tak udělala šup šup pár věcí, aby byl důvod ke konci, nic moc nevysvětlila a neukázala za mě teda dostatečne reakce postav. No, nebudu lhát, dočítala jsem dost sklesle a zklamaně. Skvěle našlápnutá knížka spadla na horší průměr, ale dám 3 hvězdy.

29.11.2022 3 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Znamenitá mrtvola - Agustina Bazterrica

Anotace:

Svět se nevratně změní ve chvíli, kdy se objeví smrtící virus, který přenášejí zvířata: od divoce žijících po domácí mazlíčky, všechna musí být utracena a jejich maso už se dál nesmí jíst. Vlády čelí situaci drastickým způsobem: uzákoní chov, porážku a konzumaci lidí. Kanibalismus se stane součástí každodenní reality a společnost je rozdělena na dvě skupiny: na ty, kteří maso jedí, a ty, jejichž maso je konzumováno.

Marcose Teja, provozního ředitele v mrazírnách Krieg, opustila po smrti malého synka manželka a on žije jen prací, kterou nenávidí a dál ji dělá jen proto, aby mohl svému otci trpícímu stařeckou demencí hradit pobyt v luxusním geriatrickém centru.

V den, kdy dostane darem mladou ženu, „samici“ určenou na chov pro maso, se jeho mysl vydá na nebezpečnou cestu, která ho temnými zákrutami dovede až do situace, jež je těžko představitelná i pro členy společnosti tak zvrácené, jako je ta, v níž je nucen žít.

Dá se vůbec hovořit o nějaké lidskosti, když musí být zemřelí zpopelněni, aby nebyli snědeni?

Recenze:

Na začátek - luxusní obálka! Mám moc ráda knihy, na které se podívám a chci je, a Znamenitá mrtvola je jednou z nich.
Kontroverzní nápad na příběh, hlavní myšlenka konzumace lidského masa probrána do podrobna, některé detaily byly opravdu až děsivě nechutné, když jste si uvědomili, že čtete o člověku.
Ale zde moje vychvalování bohužel končí. Okolo knihy je daleko víc povyku než si zaslouží. Na začátku je totiž děj šokující, pak ale přijde dlooouhá pomalu se táhnoucí část knihy, která je vlastně o ničem. Byla jsem jen čím dál otrávenější.
Naštěstí byla situace trochu zachráněna naprosto překvapivým koncem, a tak jsem vlastně docela (průměrně) spokojena. Určitě to je každopádně zajímavé čtení, donutí trochu přemýšlet nad krutostí a bezcitností lidí.

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat také na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme. ️️️

18.11.2022 3 z 5

Lhář Lhář Mikel Santiago

Lhář - Mikel Santiago

Anotace:

Některé romány už po prvních stránkách jednoduše není možné pustit z hlavy. Jsou příběhy, které
udržují čtenáře v neustálém napětí a konec každé kapitoly znamená další nevyřešenou otázku. Mikel
Santiago v tomto neuvěřitelně originálním thrilleru boří limity psychologické zápletky a zkoumá křehké
hranice mezi vzpomínkou a amnézií, mezi pravdou a lží.
V první scéně se hlavní hrdina probouzí v opuštěné továrně vedle mrtvoly neznámého muže a kamene
potřísněného krví. Poté, co odtamtud uteče, se rozhodne sám rozluštit, k čemu tam došlo. Má ovšem
problém: pamatuje si jen velmi matně, co se v uplynulých osmačtyřiceti hodinách stalo. A to málo, co ví,
je lepší si nechat pro sebe.
Tak začíná thriller, který nás přenese do pobřežního baskického městečka, mezi klikaté cesty na krajích
útesů, do domů se stěnami popraskanými od nočních bouří: do malého města, kde na první pohled nemá
nikdo před nikým žádné tajemství.

Recenze:

Pokud máte rádi tajemství, záhady, spoustu otázek, adrenalin a napětí, tohle dílko rozhodně doporučuju!
Hlavní hrdina Alex se probudí vedle mrtvoly hned na začátku knihy a vám nezbývá než se domnívat a hádat, co se sakra stalo.
Velkou část knihy jsem měla chuť se k Alexovi dostat, zatřást s ním a křičet na něj ať přemýšlí a přestane dělat ptákoviny. Dostával mě do situací, kdy jsem četla se zadrženým dechem a myšlenkou, že to nemůže dopadnout dobře.
Děj je velmi zamotaný, řeší se bližší i vzdálená minulost. Ale není to nic proti ještě zamotanějšímu konci, kde začnete odkrývat pravdu.
Rozhodně stojí za přečtení!

4/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a na FB: LittleMonday - Rádi čteme. ️️️

16.11.2022 4 z 5

Dracul Dracul Dacre Stoker

Dracul - Dacre Stoker

Anotace:

Román Dracul je inspirovaný deníkovými záznamy autora jednoho z nejslavnějších hororů, jehož lze označit za zakladatele žánru.
Píše se rok 1868 a jednadvacetiletý Bram Stoker se zabarikáduje v místnosti ve věži opuštěného kláštera. Je vyzbrojený zrcátky, krucifixy, svěcenou vodou, košíkem bílých růží a revolverem. Jedinou útěchou mu je láhev slivovice. Vroucně se modlí, aby přežil tuto noc.
Času není nazbyt a on narychlo sepisuje znepokojivé události, které ho sem přivedly. Vypráví děsivý příběh o dětství v Dublinu, častých nemocech, záhadné chůvě, o lidech, kteří údajně zemřeli, a přesto žijí, o pověrách, z nichž se náhle stala realita. Neboť za zamčenými dveřmi čeká nelidská noční můra, s níž, jak doufal, skoncoval před lety…

Recenze:

Musím říct, že ačkoli jsem po knize sáhla spíš “z donucení”, protože tyhle pohádky pro dospělé moc nemusím, tak jsem z příběhu jako z celku mile překvapená.
Čekala mě spousta napínavých situací, styl psaní se mi líbil, takže to člověka nutilo jít dál.
Každopádně mě v knížce stihlo jedno hodně nemilé překvapení - konec. Ten pro mne byl hlubokým zklamáním, špatně se mi v tolika postavách na jednom místě orientovalo, některé věci zůstaly v podstatě otevřené a jednání některých postav bylo nelogické. Hodně mě zamrzelo, že po tak super překvapení, že se mi bude něco takového líbit, přišel ten hořký konec… Jak jste to měli vy? Vidíte to stejně nebo se vám závěr knihy líbil?

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday ️️️

30.09.2022 3 z 5

Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Desátý kruh - Jodi Picoultová

Anotace:

Stoneovi žijí na malém městě a nijak nevybočují z průměru. Čtrnáctiletá Trixie studuje na střední škole, otec Daniel je malířem komiksů a matka Laura profesorkou filozofie. Jejich poklidný rodinný život však končí v okamžiku, kdy Trixie oznámí, že ji její bývalý kluk znásilnil. Roztáčí se kolotoč událostí, který kromě ničivého vlivu na vzájemné vztahy všech zúčastněných přináší i spoustu otázek. Proč Trixie Jasona udala, když ho tolik milovala? Skutečně ji Jason znásilnil, nebo si vše jen vymyslela, aby se mu pomstila? Proč Daniel nikdy nemluvil o své minulosti? Jakého démona v sobě ukrývá? Proč Laura nebyla doma, když ji její dcera nejvíc potřebovala? A opravdu si každý musí projít všemi kruhy pekla?

Recenze:

Zajímavé téma ke zpracování, ale kniha byla celkem peklíčko. Moc nerozumím docela vysokému hodnocení, já totiž dlouho tak nudnou knihu nečetla. Byly tam napínavé úryvky, ale bylo jich pomálu a ještě si člověk vyústění v podstatě domyslel sám.
Za každou kapitolou čeká na čtenáře komiks, který je pěkně nakreslený, ale ve výsledku ještě nudnější než samotná knížka.
Hlavní postavy si člověk nemůže moc oblíbit, protože se o nich moc nedozví a když, tak spíš jen ty špatný věci. Ale důležitý věci jako jak na Aljašce říkají různým druhům sněhu vám autorka každopádně osvětlí.
Bohužel nic pro mě.

2/5 ⭐️

13.09.2022 2 z 5

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Dobry thriller, libi se mi, ze prisly odpovedi na vsechny otazky a chvilemi jsem se nemohla odtrhnout! :)

06.09.2022 4 z 5

Než padne tma Než padne tma Emma Haughton

Než padne tma - Emma Haughton

Doktorku Kate zasáhla osobní tragédie. Aby
unikla neúnosné realitě, využije příležitosti strávit
rok v malé výzkumné stanici na Antarktidě. Její
předchůdce údajně zemřel při tragickém neštěstí.
Čím více však ubývá denního světla, tím více je
všem členům základny jasné, že nešlo o pouhou
nehodu a že vše pohlcující tma a nesnesitelná
zima zdaleka nejsou jediným nebezpečím.

Recenze:

Napínavý detektivní thriller, který s každou stránkou graduje až do strhujícího konce!
Hlavní postava Kate má problémy sama se sebou, stíhá ji minulost a do toho všeho se rozhodne jít do skličujícího prostředí Antarktidy, odkud se několik měsíců nemá šanci nikdo dostat. Už jen ta představa mě neuvěřitelně děsí.
Je to o to horší, že na jejich stanici neklape všechno tak, jak by mělo a Kate se musí potýkat s věcmi, se kterými vůbec nepočítala.
Velké díky autorce za to, jak příběh napsala. Byla jsem součástí, nic nevyzrazovala zbytečně a do poslední chvilky mě nechala v totálním chaosu, kdy už mi přišlo podezřelý úplně všechno a všichni!
Všem milovníkům napětí a trochy detektivního pátrání na vlastní pěst moc moc doporučuji!

5/5⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na FB: LittleMonday - rádi čteme a na IG: little.monday

06.06.2022 5 z 5

Manželka 22 Manželka 22 Melanie Gideon

Manželka 22 - Melanie Gideon

Knizka, ke ktere jsem se dostala diky knizni stafete. ️

A je to tady zase, thrilleromaniacka se dostala k dalsimu romanu.
Uz jsem se psychicky smirila s tim, ze roman je mila knizka, kde se obcas sice dejou spatny veci, ale vetsinou to skonci happyendem (nebo alespon pro hlavni postavu) a taky obcas postavy nejednaji zrovna pragmaticky. Takze s timhle uvedomenim je pro mne daleko jednodussi cist tenhle zanr.

Alice zrovna proziva rok, kdy je ve veku, kdy zemrela jeji vlastni mama. Ma dve pubertalni deti, manzela, ktery se ji po dvaceti letech odcizuje a psa, ktery cura manzelovi na polstar.
Do e-mailu ji prijde pozvanka do manzelskeho pruzkumu, kde se z ni stane Manzelka 22, ktera anonymne odpovida na otazky od tazatele z vyzkumneho centra.
Dokaze si diky pruzkumu vzpomenout, jak moc ji je s manzelem a rodinou fajn nebo to dopadne vsechno uplne jinak?

Musim rict, ze prvni cast knihy pro mne byla trochu zdlouhava, trvalo mi se zacist.
Od druhe casti se knizka zacala rozjizdet, dej plynul, pruzkum plynul a tak nejak se pomalu rozpinal i muj vztek na Alice. Jeji nelogicke a sobecke pofnukovani, to jakym stylem (ne)resila rodinne problemy a predevsim to, jaka byla manzelka me stvalo. Nespocitala bych momenty, kdy mi hlavou bezelo: “Ty jsi fakt pitoma!”
Samozrejme nebyla sama, kdo v knizce jednal naprosto iracionalne, ale bez toho bychom asi nemeli o cem cist.
Kazdopadne skvelej napad na zapletku, moc dobre se to po prelouskani zacatku cetlo a tema bylo tak chytlavy, ze jsem dokonce byla donucena pribuznou cist poslednich 130 stran nahlas! Tak jsme pak mohly nadavat spolecne.

Suma sumarum - stvala me predevsim hlavni postava, ale knizka byla ctiva a tema a napad tak chytlavy, ze zaujal i nekoho, kdo to necetl od zacatku! Takze za me stoji za precteni! ️

Davam 4/5 ⭐️

Budu moc rada, kdyz me pro dalsi recenze budete sledovat take na IG: @little.monday ️️️

22.05.2022 4 z 5

Lov Lov Bernard Minier

Lov - Bernard Minier

Knizka, ke ktere jsem se dostala diky stafete.

A jak na mne pusobila?

Pekne ctive napsana detiktivka se skvelym napadem! Spousta scen popsanych naprosto uchvatne, skoro jako byste stali na miste cinu.
Detektiv samozrejme chytry, zije praci, sotvaze stiha osobni zivot, skoro nespi. Sympaticky tym mu pomaha, co to jen jde.
Taky je tam jedna opravdu zvlastni eroticka miniscenka, nad kterou jsem se pozastavila, kdo cetl nebo bude cist, tak na 100 % bude vedet, o ktere pisu.

No a ted bohuzel musi prijit:

ALE!

Zhruba do pulky knizky jsem opravdu hltala stranku za strankou. Sama jsem detektivne premyslela, kdo je zaporak, co se to doopravdy deje, jak to vubec vsechno dopadne. A pak to prislo - autor to proste postupne vsechno odhalil. Zbyvalo mi jeste asi 100-150 stran a ja si rikala, co jako ted budu delat, ze vlastne uz neni duvod to docitat.

Tak chvili bylo v knize takovy hluchy misto, ze jsem se uz hnala ke konci, at to mam za sebou. Pak prisla akce a najednou brutalne zrychleny konec (Musela jsem si ho precist dvakrat, abych pobrala, co se v tech par strankach stihlo vsechno stat.)

Na zaver me ale cekalo alespon male a mile prekvapeni ve vedlejsi dejove lince, takze jsem knizku zavirala s usmevem na rtech.

A celkove hodnoceni… No kdyby autor alespon trochu pozdeji vyslepicil, jak se veci maji a tolik neuspechal ten zaver, byly by to 4 hvezdy, ale bohuzel, takhle musim dat takovy prumer:

3/5

Budu moc rada, kdyz me pro dalsi recenze budete sledovat i na IG: @little.monday !

16.05.2022 3 z 5

Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Pravá matka - Shalini Boland

Knizka, ktera se ke mne dostala v ramci stafety. ️

Musim rict, ze autorka uz na zacatku ctenari nalozi bombu, pri ktere jsem si rikala: Co? Proc? Jak?!
A postupne se dej rozviji tak, ze jsem na vsechny otazky dostala odpovedi.

Tema je perfektni, zapletka zajimava, ALE… Bohuzel pro mne to je prilis prekombinovane a vlastne tak malo uveritelne, ze mi hlavni hrdinka prisla dost jako blazen a v zaveru jsem premyslela, jaky mam vlastne z knizky pocit.
Dosla jsem k tomu, ze sice do sebe nakonec vsechno pekne zapadlo a vsechno se vysvetlilo, ale diky te neuveritelnosti, nepravdepodobnosti a prekombinovanosti jsem proste “nebyla v te knizce”.
Autorka me nedokazala vtahnout do pribehu, cteni ve me nevyvolavalo zadne vetsi emoce, coz je skoda, bylo tam hodne momentu, ktere se daly rozvinout a donutit ctenare vic premyslet, dojmout ho, prekvapit…

Vlastne jsem pri hodnoceni jeste vic rozpolcena nez pro cteni, protoze pribeh dobry, zpracovani nic moc, na druhou stranu se to cetlo dobre, odsejpalo to. Takovy prumer bych rekla.

Budu rada, kdyz me pro dalsi recenze budete sledovat i na IG: @little.monday ️️

15.05.2022 3 z 5

Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky) Sedem rozchodov Amy a Craiga (Príbeh lásky) Don Zolidis

Knihu presne vystihuje jeji nazev. Nejedna se o zadny hluboky pribeh plny zvratu, ale naopak o jednoduchy YA romanek, ktery je protkan vtipnymi hlaskami nedospeleho Craiga. Rozhodne bych knizku nezaradila mezi sve nejoblibenejsi, dokonce bych ani nerekla, ze nejak hodne uspokojila moji ctenarskou dusi, ale do ctenarske vyzvy (srdce na obalce) mi pasovala, precetla jsem ji za odpoledne, parkrat se zasmala... Takze vlastne zase tak spatne to nebylo, ne? :)

20.01.2021

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Knizku jsem koupila na zaklade ctenarske vyzvy a musim rict, ze rozhodne nelituju! Kovyho sleduju uz nekolik let, se spoustou jeho nazoru se ztotoznuju a jeho autobiografii jsem precetla jednim dechem. Pri cteni jsem v hlave slysela jeho hlas a jako bych videla jeho grimasy a gesta a mnohokrat se nahlas smala. Skvela prace!

16.01.2021 5 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Skvělý nápad na téma thrilleru! Dokonce i průběh děje je skvělý, některé pasáže byly opravdu napínavé a nešlo se odtrhnout. Co mi ale vadilo byl konec. Přišlo mi jako by si autorka uvědomila, že se moc rozepsala a je čas to utnout, takže byl to tenhle a takhle to dopadlo... Zkazilo mi to celkový dojem z jinak skvělé knihy.

02.01.2021 3 z 5

Propast mezi námi Propast mezi námi Tess M. Puffrová

Klasicka oddechovka - zakazana laska, vasen a sex, par zvratu a rozchodu, proste vsechno co to ma mit to melo :)

01.08.2024 4 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

50 odstínů netřeba nikomu představovat, tato erotická série utrhla rodidla nejedné z nás, pan Grey a jeho temná stránka. A spousta peněz.

Trilogii jsem četla hodně let zpátky, pamatuju si, že to byly hrozné bichle, styděla jsem se to otevřít v metru, protože jsem chodila na střední a v tu dobu naprosto všichni věděli, o čem si čtu.

K dílu z pohledu Greye jsem se dostala až teď a naštěstí moje očekávání nebylo vysoké.

Čekalo mě přes 550 stran, které byly až na pár momentů úplně stejné jako první díl trilogie. Popis stejného sexu, tuny stejných e-mailů, kopie všech situací. Jako možná se ptáte, co jsem čekala, když jsou to dva lidi, kteří zažili stejné věci. No, já doufala, že bude shrnutá celá trilogie a dostanu maximum Greye. Any bylo už dost. Ale kdeže - je jí plný i Grey. Jejích pocitů, nálad a fňukání. A on sám je v tomto doplňkovém díle taky strašná hekna. “Co je to za pocit, to vůbec neznám… jako bych se bál, že o ni přijdu. Malinko utrpení, nebudu lhát. Asi to raději nečtěte.

Hvězdu dávám za styl, ten je pořád fajn a dobře se kniha čte. A jednu pro Christiana, protože i když autorka mě chtěla unudit, stále chci svého Greye.

2/5

05.06.2024 2 z 5

Až moc blízko Až moc blízko Eleanor Moran

Kniha nám představí psycholožku Miu, které zavolá dlouholetá kamarádka, že její sousedka, se kterou měla báječný vztah, spáchala sebevraždu.

Mia tedy neváhá a jede na malé město utěšovat kámošku Lys, která místo plakání na rameno předvede, že se umí chovat jako nevycválaná mrcha.

Mimo to v příběhu nechybí příšerně bohatá zákeřná diva, která tahá za nitky díky vlivnému manželovi. Po sebevražedkyni zbyde syn a manžel. Syn je úplně divnotýpeček i na dítě, které přišlo o mámu a manžel je brutálně arogantní hovado, který se o nic nezajímá.
Nesmím zapomenout na Miina skoromanžela Patricka, který je právník, je zahlcen prací a nestačil si všimnout, že je jeho snoubenka v totálním cvokhausu, její nejka Lys si s ní utírá zadek a ona se dál snaží pochopit, co se to sakra děje.

Samozřejmě je tam velká spousta dalších postav, které nejsou podstatné, ale jsou stejně příšerné a otravné.

Děj neubíhá naprosto vůbec, postavy vás budou vytáčet od A do Z, některé situace jsou na maximu bizarnosti, mozkové buňky vám odumřou, budete u toho usínat a prodírat se knihou až k naprosto ubohému a chabému konci.

No co už, nemůžu všechno vychvalovat, že? A tohle bylo vážně hrozný. Dlouho jsem netoužila nějakou knihu odložit a nedočíst tak jako tuto.

1/5

28.05.2024 1 z 5