Lka Lka komentáře u knih

Neuvěřitelné dějiny lékařství Neuvěřitelné dějiny lékařství Jean-Noël Fabiani

Tato kniha asi nebude bavit každého čtenáře. Já mám k tomu trochu blíž. Vystudovala jsem zdravotní školu, ale i tak to nebylo lehké čtení a musela jsem si dát několikrát pauzu. Více mě bavila moderní medicína. Některá témata byla víc zajímavější, některá zase míň. Ale i tak jsem se dozvěděla plno nových a překvapujících informací. Líbily se mi občas vtipné hlášky, např. tato : Kojenec prohlásil, že dospělí si myslí, že jsem jen žaludek na nožičkách :)

06.10.2022 4 z 5

Povolání žebrák Povolání žebrák Jean-Louis Debré

Kniha je napsaná čtivě. Je to zajímavý pohled do života jednoho žebráka, který je asi pro většinu lidí neznámý. Ale tak nějak nevím, jak to celé ohodnotit. Nejdřív mi ho bylo líto. Jako dítě si toho musel hodně vytrpět. Pak jsem si řekla, vždyť měl několikrát šanci se z toho dostat a žít jako normální člověk. Ale to on nechtěl. A zvolil si jako povolání žebráka. Jsou lidé, kteří se dostanou na samé dno a už tu šanci nedostanou, se z toho vyhrabat. Takovým lidem bych i ráda pomohla, ale ne člověku jako byl Jean-Louis Debré.

22.09.2022 4 z 5

Rodinný ústav: rodinný tragikomiks Rodinný ústav: rodinný tragikomiks Alison Bechdel

Tak tuto knihu jsem dočetla jen silou vůle. Vůbec mě to nebavilo.

21.08.2022 1 z 5

Dospělost je mýtus Dospělost je mýtus Sarah Andersen

I když je kniha určená pro jinou věkovou kategorii, tak jsem se občas zasmála.

10.06.2022 3 z 5

Uzdravení Rose Gold Wattsové Uzdravení Rose Gold Wattsové Stephanie Wrobel

Audiokniha :
Výborně načtená kniha Denisou Barešovou a Milenou Steinmasslovou. Poslech jsem si užila. Kniha mě držela v napětí po celou dobu. Pěkný psychologický příběh o vztahu mezi dcerou a matkou. Matka dceři ubližuje až do doby, kdy si to dcera začne uvědomovat.

01.06.2022 4 z 5

Peklo v chrámu božím - Přežila jsem brutální zneužívání Peklo v chrámu božím - Přežila jsem brutální zneužívání Nabila Sharma

Čtivě napsaná kniha o zneužívání dívky. Nabila byla zneužívána pět let v mešitě svým učitelem imánem. Jsem ráda, že se Nabila přes další nástrahy ve svém životě dokázala přes všechno přenést a začít konečně žít nový život podle svých představ. I když to bylo až za hodně let.

16.04.2022 5 z 5

Barma Barma Guy Delisle

Další komiksová kniha od Guy Delisla, tentokrát cestování mladé rodiny do Barmy.

07.04.2022 4 z 5

Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje Pchjongjang: Výlet do Severní Koreje Guy Delisle

Zajímavé počtení o pobytu v Severní Koreji. Někdy mě mrazilo, co se smí a co se nesmí.
Žít bych tam nechtěla.

26.03.2022 3 z 5

Malér jménem Bella Malér jménem Bella Ali Standish

Krásný příběh u kterého mi opět ukápla slza. Tyhle příběhy prostě miluji.

12.12.2021 5 z 5

Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Další skvělé pokračování, i když Maminčin mazánek se mi líbil víc. Ale už se těším na další...

24.09.2021 5 z 5

Dítě „L“ Dítě „L“ Tammy Cohen (p)

V této knize se odehrávají dvě dějové linie, které se mají protnout. Protnou se, ale téměř až na konci. První dějová linie, která se odehrává v pracovním kolektivu mě až tak moc nebavila. Bylo tam dost jmen a zapamatovat si, co ke komu patří bylo ze začátku dost těžké. Druhá linie o dítěti "L" mě bavila mnohem víc. Uvítala bych kdyby v knize bylo o dítěti "L" napsáno o něco víc. Závěr byl překvapivý a nečekaný. Nakonec se mi kniha líbila.

18.07.2021 4 z 5

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Audio :
Knihu jsem poslouchala jako audio v podání Dagmar Novotné. Hlas byl příjemný. Bohužel jsem ji hned na začátku chtěla odložit. Říkala jsem si, že musím vydržet když má tak vysoké hodnocení. Ve finále to nebylo až tak špatné. Ale můj šálek kávy to není.

06.06.2021 3 z 5

Pérka, drátky, kolečka Pérka, drátky, kolečka Martina Málková

Hezký emociální příběh z divadelního prostředí, i když trochu smutný. Hlavní hrdinka má strach zda nezdědila nemoc po své matce. Proto vyhledá svoji sestru, kterou požádá o pomoc. A jak to vše dopadne? ...
Líbí se mi styl psaní autorky, který je velmi čtivý. Ale předešlé knihy se mi líbily víc ( Dvojitý gambit, Závity ulit).

22.05.2021 4 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Kniha se příjemně čte. Tato nemoc by se neměla brát na lehkou váhu. Hlavně rodiče by se měli mít na pozoru.

11.03.2021 5 z 5

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Moc krásný, dojemný příběh chlapce autisty. Zajímavé nahlédnutí do tohoto světa. Byla to moje první kniha ze světa autistů, které vděčím čtenářské výzvě. Určitě si ráda přečtu další takové knihy.

02.04.2020 5 z 5

22 bazénů 22 bazénů Caroline Wahl

Audiokniha :
Je to příběh dvou sester a jejich matkou alkoholičkou. Z knihy nezískáte takový ten wow efekt, ale je to kniha k zamyšlení.
Jak už bylo níže napsáno, taky mi při poslechu dost vadilo - Já: ... Ida: ... Já: ...Ida: ...

03.12.2024 3 z 5

Já to měl první! 2 Já to měl první! 2 Barbora Brůnová

Další skvělý komiks. Některé hlášky jsou opravdu trefné. Jednička se mi, ale líbila o něco víc.

01.06.2023 5 z 5

Dívka ze země Venku 10 Dívka ze země Venku 10 Nagabe

V tomto dílu se dozvídáme, jak to vlastně bylo s panem učitelem. A závěr knihy opět jedno velké překvapení.

28.05.2023 5 z 5

Hilda a král hory Hilda a král hory Luke Pearson

Čtvrtý díl byl krásný a dojemný...

25.01.2023 5 z 5

Dívka ze země Venku 1 Dívka ze země Venku 1 Nagabe

Začátek mě moc nenadchl. Říkala jsem si, že v této sérii asi pokračovat nebudu. Ale po přečtení celé knihy jsem změnila názor a už teď jsem zvědavá na pokračování.

24.01.2023 4 z 5