lucakuca lucakuca komentáře u knih

Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Božínku já se tak těším na film! A prý snad budou i další díly? James Bond má asi bratra. :-)
To byl napínák a jaké je drsoň ten Gentry i vtípky proběhly kolem!
Každou stránku ho pronásledují z volně pasoucího chovu komanda Bolívijců, Tripolisu z Libye, indonéské Jakarty a z mnoha mnoha dalších skupin či speciálních jednotek, ale prostě.... NO PROSTĚ.
Je to tak nabušený akcí, to tak frčí, vím jak vypadají hlavní hrdinové, že jsem už vlastně ten film viděla :-)

09.11.2021 5 z 5

Noční směna Noční směna Michael Connelly

Taková nenápadná, přehlednutelná a přitom svou skromností originální. Jiný pohled na policejní práci.
Papírování papírování papírování a papírování, akce a papírování.

20.10.2021 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

(SPOILER) Dnes si zřejmě uvařím bezmasé jídlo. Okusovaní masíčka už bylo dost! :-) Krásné finále, kdy Kate zaútočila kanibalovou zbraní. Chytrá holka! :-)

12.03.2021 4 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Teď neusnu. :( jsem sama doma a mám strach. Já mám fakt strach! Rychlostí světla jsem otáčela stránky a nadzvukově rychle četla... Pořád mám strach,... teď něco vrzlo za dveřma!!!!!!

02.01.2021 5 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Nejméně krvavé, o to více rozplétající a puzzloidní poslední díl téhle šmodrchanice. Autor to vzal pěkně zvesela, hodně jsem se nasmála a nechtělo se mi věřit, že je to ten „Cole.“ Odpustila jsem mu i ten duhovej konec plný andílků :-).

01.08.2020 5 z 5

Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Konec nastane, a přesto jsem smutně překvapená, že nastal.
Romantická pecka!

13.01.2025 5 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

No fuj.
Drsnej konec, kterej způsobil, že jsem přehodnotila stravovací návyky a na nějakou dobu vypustím vepřové maso...

04.12.2024 4 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Příjemná detektivka, která dala zabrat. Nejen vyšetřovatelům, kteří si sáhli na dno svých sil při povodních a případu, se kterým nešlo hnout. Dala zabrat i mně. A to v dobrým.
Je neuvěřitelně čtivá fakt, než vypiju kafíčko mám 40 stran zfouklých. Víc než samotný zločin, mě děsila kulisa povodní a Josiina beznaděj. Beznaděj a zoufalství....

28.10.2024 4 z 5

Lovkyně Lovkyně Kate Quinn

Víte, jaká jsou nejsmutnější slova na světě?
KÉŽ BY.
Jediná autorka, která způsobila, že čtu o druhé světové válce jedním dechem a jsem rozpolcená. Jak je knížka úžasná a tragická zároveň.
Pecka!

16.09.2024 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Nedokázala jsem se rozněžnit tak jak si to kniha zasluhuje. Nenavázala jsem s hrdiny osudový vztah. Kniha je fajn, navečer sice na mě působila jako uspávačka hadů, ale přes den se četla dobře.
Zbožňuji spojování lidských životů jednou nenápadnou nitkou... Tady je nitka: Knihonoš a Šáša. Šáša mne bavila, Knihonoš mě nedojímal, nevím jak to vyjádřit lépe.

30.06.2024 3 z 5

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Já ho žeru! Novodobý James Bond, který drží v jedné ruce vypůjčený obušek zvaný Stará Betty a v druhé ruce své tři holky a s obřím řevem natrhne všem zloduchům prdítka!
Nutně musím od autora číst sérii přednostně, jinak jsem jak pes, kterému seberou kost!
Cením zuby, proč to jako nemám jako první!? A mám bestiální chuť všechny (co to způsobili) za trest pokousat a počůrat! :-)

27.04.2024 5 z 5

Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

A já jsem spokojená.
Čtivé a napínavé.
A mně se moc líbilo, jak autorka pojmenovala 5 hlavních postav. Přezdívka každé neuvěřitelně sedla - Bludička, Meluzína, Nymfa, Rusalka a Sudička.
No jen do toho, rodina nadevše. Nebo ne?

06.04.2024 4 z 5

Poslední tah Poslední tah Mary Burton

Jen jsem knihu dostala do ruky, věděla jsem, že ji nutně potřebuju a musím ji přečíst jako první. Rozšířily se mi zorničky, zachvěly se nozdry a zatmělo se mi před očima. Tohle NUTNĚ potřebuju teď hned číst.
Zkusila jsem se ji vzdát ve prospěch kolegyně, ale muka byla veliká, a já smutně se slzou v oku a touhou v druhém, konstatovala, že jsem závislák, že prostě paní Šumpelová má smolík a holka si počká!
Ano, jsem vědma. Další série, která mě dostala.
Dovolila bych si kvalitou srovnat s prvními díly - s knihami:
Šifra, V kleci, Dokonalé stopy a Mizející dívky.
Uvidím u pokračování, zda to ve mně zanechá stejné pocity.

30.09.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Hou hou hou vánoce se blíží! Dovolená bude sice dřív, ale proč se nenaladit?
Láska, křupavý sníh, tuny dobrýho jidla, hromada práce a zase láska.
Všechno je skvělé, všechno dobře dopadne. U mě správný čas na sladkou, naivní romantiku. Hlavně žádná dramata!

29.07.2023 4 z 5

Lehce neuvěřitelné příhody z hor Lehce neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

"Rozumíš, mně nevadí, že si PJ s tou fotkou povídá. Mě děsí ty chvíle, kdy napjatě poslouchá, co mu odpovídá."
Zase pecka, která mě dovedla k jejich další knížce, a jak se zdá, brzy propadnu peklu a vydám se na cestu.

04.02.2023 5 z 5

Debutantka Debutantka Jan Gardner

"Žáne, přestaň oprašovat lustr, jdeme vyřešit vraždičku!" Anebo to bylo jinak. Určitě to bylo jinak a bylo to skvělé, bavila jsem se a otravovala život ostatním tím, že jsem jim předčítala úryvky.
Atmosféra doby, anglický humor a úžasná krimi motanice! A ještě jedno zjištění!
Saturnin má bratra! :-)

21.01.2023 4 z 5

Krajina ledu Krajina ledu Eowyn Ivey

Čím déle jsem četla, tím víc jsem knize propadla, až mě doslova zblajzla! Včerejší noc byla pouze její!
Jednoduchý příběh o odvaze a hrdinství. Všechny tři dějové linky - dvě deníkové a jedna dopisní (Allen, Sophia a Josh s Waltem) - jsou úžasné a vyrovnané.
Je tam láska. Není vtíravá, ani ulepaná, ale čistá, přímá a pravá. Kniha o lásce pro muže (pro všechny samozřejmě, jen jsem to chtěla zduuuuuuraznit) :-)

08.10.2022 5 z 5

Kapka Ája Kapka Ája Alena Mornštajnová

O drzé kapce, malé kapce, o přátelství kapky s kapkou, a všude je mnoho mnoho dalších kapek, a všude je spousta vody ve všech možných formách...
Čtivé a hřejivě laskavé.

06.10.2022 5 z 5

Smrdutý kojot Smrdutý kojot Rosana Zvelebilová

Takovou bláznivou hovadinu jsem ještě nikdy nečetla. :-)
Je tam všechno: krev cáká, hulíš s apačem, poprava jako milostnej rauš, chvilku seš na holky, chvilku zas ne, potkáš masového vraha, přehazuješ si sprostýho staříka s celým okresem, chceš uhořet v kostele nebo zažít romantiku svazovaním a bičovaním....
Na začátku jsem byla zmatená, kdo že právě mluví, ale pak jsem si zvykla, že místo nadpisu je obrázek daného vypravěče.
Návykové - čím déle čtu, tím víc mě to baví.
Všichni jsou skvělí, všichni jsou ujetí (nikdo není ušetřen své neřesti) a všichni mi budou chybět.

24.09.2022 4 z 5

Šifra Šifra Isabella Maldonado

Čtivé!
O tom, jak malá hispánka nakopala prcku velkýmu árijci.
Těším se na další kopance od Niny.

07.09.2022 4 z 5