Lucciella_L Lucciella_L komentáře u knih

Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Zajímavě zpracované známé téma

08.11.2021

Treblinka - povstání v továrně na smrt Treblinka - povstání v továrně na smrt Michał Wójcik

Ač jsem se fakt snažila a přemlouvala se, tuhle knížku jsem nedočetla. Asi jsem měla jinou představu, ale ty neustálé vsuvky mi neudělaly ucelený příběh a knížka byla spíše zklamáním :(

25.08.2020

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Zajímavý pohled na holokaust. Pro mě první kniha, která není z pohledu oběti, ale potomka pachatele. Místy je trošku chaotická, nicméně je to velice jednoduché čtení.

05.06.2020

Hostitel Hostitel Robin Cook

Typická Cookovina. Jeho knihy mají zápletku v lékařském prostředí, ale jako vždy dobro vítězí. Knížka je čtivá, ale pro mě je to čtení náročnější, přesto příjemné.

31.05.2020 5 z 5

Zlé pondělí Zlé pondělí Nicci French

Po dlouhé době kniha, která mě neoslovila a zklamala. Po 80 stránkách čtení o "ničem" jsem ji odložila :(

24.02.2020

Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

Příjemná zápletka, oddychové čtení. Pouze zorientovat se v osobách (jejich partnerech a dětech) byl trošku problém.

23.02.2020

Beze stopy Beze stopy Mary Torjussen

Trošku zdlouhavý děj, který má naprosto nečekaný konec. Ubírám 2 hvězdičky jen proto, že by se mohl méně rozpytvávat střed knihy a více rozjet konec. Přesto super a doporučuji.

18.02.2020 3 z 5

Vraždící klaun: Portrét sériového vraha Vraždící klaun: Portrét sériového vraha Terry Sullivan

Příběh sériového vraha Gacyho.

Knížka je psána z pohledu vyšetřovatele, který Gacyho vyšetřoval, takže se jedná o informace "z první ruky".

Co mě ale neskutečně zaráželo (a možná i vytáčelo), byl postup policie v době, kdy ještě neměla potvrzené oběti a Gacyho sledovala... To je vážně běžné, že chodí s podezřelým pařit?

První půlka knížky byla taková táhlá, moc mě nebavila. Rozjelo se to ve chvíli, kdy začali odhalovat mrtvoly a rozjelo se vyšetřování se vším všudy. Pak už to mělo pořádné grády.

Nad čím zůstává rozum stát, je to, čeho byl Gacy schopný...

Rozhodně to stojí za přečtení a pro milovníky true crimi je to TOP.

14.12.2024 4 z 5

Najdu tě Najdu tě Haylen Beck (p)

Dvě ženy. Dvě matky. Ale jen jeden syn. Která je ta pravá matka?

Mollie zoufale touží po dítěti. Tak moc, že dokonce riskuje i svoje manželství. Vysněného potomka se dočká a vyrazí s ním na dovolenou. Synek ale nastoupí do výtahu a.... zmizí. Kamerový záznam odhalí, že s ním odejde žena, která je Mollie velice podobná.

Vedle toho se odvíjí příběh ženy, která nemá na růžích ustláno a má víc než smůlu. Tak učiní rozhodnutí....

Jenže čas se posune a ženy se setkávají a nastává nelítostný boj o syna. Která z nich je Ethanova matka?

Parádní rychločtení, které se mi moc líbilo, ačkoliv bylo téma ne úplně veselé.

14.12.2024 4 z 5

Matčina panenka Matčina panenka Abby Davies

Je normální říkat milované mamince "Matko"? A je normální svou dcerku líčit, česat, oblékat do kanýrků a nazývat jí panenkou?

Mirabelle nezná svět venku, protože má smrtelnou alergii na slunce. Nezná jiné osoby, protože má svou Matku. Jenže Mirabelle dospívá, slaví 13. narozeniny a pomalu se mění v ženu. Proto jí dá Matka originální dárek - Clarabelle, novou "panenku".

Ačkoliv Mirabelle žije v izolaci, není hloupá a začínají jí hlavou běžet různé myšlenky a s tím souvisí i různé činy.

Matka je typická postava z hororu - člověk ji bací lopatou a ona se vyhrabe z hrobu. Bodne jí nožem a ona se vrátí oknem. Tenhle boj má jen jednoho vítěze.....

17.11.2024

Cizinec se zapalovačem Cizinec se zapalovačem Valentina Vávrová

Pokud chcete trošku hororový příběh do sychravého podzimního večeru, je toto skvělá volba. Knížka je rozsahem na jeden, maximálně dva večery, protože je neskutečně rychle čtivá.

Mladá sestřička Olívie si pořídí byt a začíná se žít život dospěláka. Jenže hned první noc se jí zdá o tajemném Cizinci se zapalovačem, slyší cvaknou zapalovač a cítí pach shnilého masa. Z noční můry se pomalu stává denní můra a Olivie znejistí... Začne vídat ducha mladé dívky a také má vidiny o dvou malých holčičkách. A tak se vydá pátrat....

Musím přiznat, že hvězdičku dolů dávám za trošku "nedotažené" a "nedopromyšlené" skutky, ale jinak se mi to moc líbilo a těším se, že si od této šikovné autorky s velkým potenciálem ještě něco přečtu!

04.11.2024 4 z 5

Malvína Malvína Anna Szafrańska

Druhý díl ze série Pink Tattoo, na který jsem se moc těšila, ale na Lilianu to úplně nemělo. Ale i tak se mi to líbilo.

Malvína se ujala Liliany, která našla svou lásku a teď o své štěstí bojuje Malvína. Obšlapují okolo sebe s Arekem, ale oba mají velké tajemství, které střeží před světem. Jenže ne vždycky je tajemstvím konec.

Může čerstvá, rodící se láska ustát minulost? A co zradu? Lhaní?

I když je to série Pink, tak do růžova to má místy daleko.

Ale rozhodně nelituji a těším se na třetí díl!

15.10.2024 4 z 5

Najdi ji Najdi ji Lisa Gardner

Flora prožila trauma z únosu a snaží se se situací vyrovnat. Jenže shodou okolností (nebo snad záměrem?) zmizí. Jenže až po tom, co zabije jednoho muže.

Co je za Flořiným zmizením? A proč figuruje ve spojitosti se zmizením dalších dívek? Je snad pachatelkou, která se nevyrovnala se svým traumatem a nebo tohle snad způsob, jak se pomstít společnosti? A nebo je v tom nevinně a stala se obětí jiných intrik?

Detektivka, která má tak trošku "svůj styl" a která mě tak úplně nenadchla.... bohužel. Jako oddychové čtení na vypnutí hlavy je to super, ale jinak mě to opravdu moc nezaujalo :(

10.10.2024 3 z 5

Dokonalé dvojče Dokonalé dvojče Sarah Bonner

Docela povedený thriller, kde se tak hezky překlápí dvojčata Megan s Leah, že chvílemi jeden neví, která je která :)

Musím říct, že mě to bavilo, protože to bylo velice dobře napsané a stránky rychle ubíhaly. A covidová vsuvka byla pěkným připomenutím doby, která ochromila životy nás všech.

Megan u manžela objeví polonahou fotku své sestry, což jí rozčilí natolik, že se dopustí vraždy své sestry. Díky tomu, že se jedná o jednovaječná dvojčata, jsou k nerozeznání a to dokáže zamotat hlavu tak dobře, že vlastně zjistíte, že vraždu spáchala Leah. A nebo to byla Megan? Která je která, k sakru?!?! Ty jejich pestíky na kotníku fakt nejsou řešení!

Za mě to bylo takové pohodové čtení, které ale dokázalo dost dobře zamotat hlavu.

12.09.2024

Klub monster Klub monster Jennifer McMahon

V lince z minulosti Via a Erik loví monstra, když jim babička přivede domů dívku, která nemluví.... Via začne pátrat u babičky, která pracuje jako ředitelka psychatrického ústavu a odkud asi tajemnou dívku přivedla... Jenže, kdo je ona dívka zač a co se jí stalo?

Vedle toho je linka ze současnosti, kde Lizzy loví monstra a při pátrání po pohřešované dívce se objeví něco, co ji katapultuje někam, odkud návrat bude víc než těžký.

Musím říct, že to bylo docela dobře vymyšlené, protože takový konec jsem nečekala - ale ke konci jsem tušila, že to možná bude trošku jinak. Úplně hororové to nebylo, takže se nemusí slabší povahy bát :

21.08.2024

Osudné rozhodnutí Osudné rozhodnutí Jilliane Hoffman

Docela zajímavé zamyšlení, kam až dokáže vést alkoholismus....

Faith se po hádce se svou sestrou neplánovaně vrací spolu se svou 4letou dcerou do 300 km vzdáleného domova. Nečeká, že bude řídit, takže má tak trošku "v žíle".... Špatně odbočí a trošku si schrupne, protože zrovna řádí bouře a ona něco srazí..... Vše se zhorší, když na okýnko jejího auta zaklepe mladá dívka... ale vzápětí se objeví muž a dívku obejme a políbí..... Faith tíží vypitý alkohol, neví kde je, bojí se.... o sebe, o svou dceru....

Jenže když se obraz mrtvé dívky objeví v televizi a její malá dcerka si pustí pusu na špacír, rozjede se kolotoč, který může zničit několik životů.... Faith podléhá strachu a panice o život své malé dcerky a útěchu hledá na dně lahve, jejíž hrdlo se nemilosrdně roztáčí dál.....

Kam až může dojít jedno rozhodnutí? A dokázali byste se vy nebát a pomoci?

30.07.2024

Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Další díl ze skvělé série.

Guy je nešťastný muž, který možná má smůlu v lásce v rodině.

Při úklidu v matčině domě najde dokumenty, že jeho matka vlastní dům. Guy se chopí příležitosti a rozhodne se dům opravit a spolu s matkou se přestěhovat a začít nový život.

Dům i po tolika letech je v dobrém stavu, práce nebude moc, jenže se Guy nemůže zbavit pocitu, že jej někdo sleduje. A když se v noci v domě objeví dva mladí lidé, kteří mu přiblíží osud domu, dveře jeho historie se otevřou dokořán....

24.06.2024 5 z 5

Letní něžnosti Letní něžnosti Lenka Lanczová

Po téhle knížce jsem sáhla u kamarádky v její knihovničce. Tak nějak jsem se chtěla vrátit do mládí :)

Ač nerada musím přiznat, že mi to přišlo strašně "trapné" :D - asi už jsem stará? Nicméně, Lenka Lanczová byla mou srdcovkou v pubertě a její knížky jsem hltala. Číst ji o 20 let dřív, budu děsně nadšená. Stejně jako její ostatní knížky je to čtivé, zamilované....

Simča je mladá holka, která prožívá léto před maturitou. K tomu samozřejmě patří i brigády, neshody se ségrou, první a druhé lásky, nepochopení od rodičů.... Ale i Simče osud přihrál nejen malér, se kterým se bude muset popasovat...

Pro mladé holčiny určitě suprové čtení v létě k vodě ;)

18.06.2024

O kolečko víc O kolečko víc David Lauda

Ztřeštěnost, která určitě osloví i vaše děti.

Vincent je chlapec na vozíku (proto o kolečko víc), který uniká do svého světa, kde je superhrdinou.

Vzhledem k rozsahu je to opravdu minijednohubka, kterou jsem dala u kávy. Co ale na knížce oceňuji, je neskutečné množství vtipných neuvěřitelných obratů, které nemají chybu a dávají knize úplně jinou úroveň.

07.05.2024

Vadná Vadná Cecelia Ahern

Celestine je 17letá dívka, která se vystá maturovat, má svého přítele, dokonalou rodinu...

Jedno dne se dostane do situace, kde řeší morální a společenské dilema...
Má jít cestou společnosti a uchovat si svůj životní styl a standard a nebo projevit lidskost a přijít o všechno?

Lze vůbec o takhle mladé dívky chtít, aby lhala a byla tak dokonalou a nebo se projevila jako člověk a stala se vadnou?

Nad některými momenty v této knížce zůstává rozum stát. Přesto je úplně neuvěřitelné, co všechno mladá dívka dokáže.... Jak to poznamená její rodinu, partnera... Je možné vůbec žít dál?

Za mě úplně neuvěřitelná knížka, která za to přečtení stojí!

28.04.2024