Luccy78 Luccy78 komentáře u knih

Němčina pro jazykové školy 1 Němčina pro jazykové školy 1 Věra Höppnerová

27.08.2015

Němčina pro jazykové školy 2 Němčina pro jazykové školy 2 Věra Höppnerová

Aktualizované vydání učebnice, která je určená všem, kteří se chtějí naučit současné němčině. Součástí tohoto dílu je Klíček překladových cvičení a oboustranné slovníčky, navíc je připojen žákovský sešit s doplňkovými cvičeními a jejich správným řešením. Jedná se o druhý díl ze čtyř dílů.

27.08.2015 4 z 5

Srdcové eso Srdcové eso Lisa Cooke

Fííha... Příjemné překvapení... Nádherný příběh plný dobrodružství, romantiky a lásky.. Vřele doporučuji k přečtení!

Kniha pohádek Kniha pohádek Josef Štefan Kubín

Krásné pohádky pro děti z Čech, Slovenska, Polska, Ruska, Litevska, Jihoslovanska, Rumunska, Německa, Francie a Bretaňska.

Třiatřicet stříbrných střech Třiatřicet stříbrných střech Jan Vladislav

Moc hezké, spíše neznámé pohádky pro malé i větší děti.

Barunka Barunka Antonín Zápotocký

Krásné vyprávění o starých časech, kdy například svícení svíčkami bylo drahé, svítilo se olejovými lampičkami a také jen loučí, držela se černá hodinka, vyprávěli příběhy a pohádky, dralo se peří, lidé těžce dřeli, všude chodili pěšky, holčičky si místo panenek hráli s polínky dřeva a na ně si šili šatičky a kluci si na jaře otloukali píšťalky. Hezké připomenutí doby, kdy přes tu všechnu bídu a nouzi k sobě měli lidi tak nějak blíž, navzájem si pomáhali a dělili i o to málo, co měli..

26.08.2015 4 z 5

Rytířská čest Rytířská čest Catherine Kean

Nádherný historický příběh plný lásky, něhy, odpuštění a nezbytné dávky napětí.. Já doporučuji!

23.08.2015 5 z 5

Lehká letní jídla Lehká letní jídla kolektiv autorů

Zajímavé recepty na lehká jídla doplněné barevnými fotografiemi již hotových jídel.

18.08.2015 4 z 5

O medvídkovi, který se ztratil a zase našel O medvídkovi, který se ztratil a zase našel Jiří Plachetka

Dobrodružné vyprávění o divokém medvědovi Balkálkovi (medvěd sibiřský), který se dostal z nepřístupné tajgy až na ruzyňskou pláň, o jeho alotriích, které vyváděl a také o tom, co s ním lidé zakusili..

16.08.2015 3 z 5

Korvetní kapitán Korda Korvetní kapitán Korda Marie Kubátová

Moc pěkná dětská knížka, která je psaná z pohledu malého kluka. Svým dětským vnímáním a náhledem prožívá nedobrovolný odchod od adoptivních rodičů, kteří si ho k sobě vzali z dětského domova, když skorotatínka pozná v nemocnici, kde si padnou do oka, ke své vlastní matce a její rodině. Po zjištění, že tato "rodina" nezastává stejné mravní hodnoty, utíká zpět do rodiny, u které nejvíc cítí lásku, zájem a porozumění.

15.08.2015 4 z 5

Zlatý jelínek Zlatý jelínek Jaroslav Tafel

Zajímavé netradiční pohádky..

13.08.2015 4 z 5

O víle Amálce a žabce Márince O víle Amálce a žabce Márince Václav Čtvrtek (p)

Takové milé, hezké povídání o víle Amálce a v druhé části knížky o žabce Márince. Příběhy jsou krátké, s velkými písmenky, takže vynikající i pro malé začínající čtenáře..

13.08.2015 4 z 5

Krásná vězeňkyně Krásná vězeňkyně Hannah Howell

Mě se příběh líbil, pěkná historická romance..

10.08.2015 4 z 5

Naše jedovaté rostliny Naše jedovaté rostliny Květoslav Hísek

Ve své době velmi poučná a přínosná publikace..

08.08.2015 5 z 5

Klíč k určování nerostů a hornin Klíč k určování nerostů a hornin František Němec

Krásná a poučná literatura určená především těm, které očarovala krása nerostů..

Kapesní herbář léčivých rostlin Kapesní herbář léčivých rostlin Ludmila Černá

Krásná kniha, velký pomocník pro ty, co chtějí sbírat léčivé byliny a využívat jejich léčivé schopnosti..

Kaktusy a iné sukulenty Kaktusy a iné sukulenty Christian Grunert

Nádherná publikace, ve své době pro pěstitele kaktusů nepostradatelná..

08.08.2015 5 z 5

Houby - Poznáváme, sbíráme, upravujeme Houby - Poznáváme, sbíráme, upravujeme Jiří Baier

Parádní publikace hub i s recepty, ale souhlasím, že fotografie by řekly více..

08.08.2015 4 z 5

Drahé kameny kolem nás Drahé kameny kolem nás Vladimír Bouška

Skutečně nádherná publikace plná popisů doplněná barevnými fotografiemi.. Přehledná, jasná, velmi zajímavá a to vše podané srozumitelnou formou. Doporučuji nejen milovníkům a obdivovatelům nerostů.

Encyklopedie minerálů Encyklopedie minerálů Petr Korbel

Nádherná publikace plná popisů doplněná barevnými fotografiemi.. Přehledná, stručná, srozumitelná.