Luci19346 komentáře u knih
Čtivá kniha. Nejvíc se mi líbily představy mladíků a pak osudy starších pánů, jak se za 50let člověk vyvine v někoho jiného se svým osudem.
Nedoporučuji číst knížku před spaním, nebo jako já nebudete spát, ale číst. Za mě kniha napínavá, přečetla jsem jedním dechem. Těším se na další díl, jak to celé dopadne.
K sérii jsem se vrátila po několika letech a osobně mi trochu chybělo připomenutí děje.
Nevím jestli je to tím, že už jsem přečetla hodně detektivek, ale vraha jsem si tipla hned na začátku a tak mě děj moc nebavil a nedokázala jsem se začíst.
Začínám být alergická na zatažení vyšetřovatele do spárů vraha...
Tudíž za mě kniha neurazí, nenadchne.
Velmi smutná a pro mě až depresivní kniha. Některé příběhy, hlavně matek které přežily své děti, mě i rozbrečely.
Příběhy lidí s hraniční poruchou osobnosti. Některé končí velmi špatně, některé lépe a málokterý, by se dalo říct, dobře.
Předtím jsem o této poruše nevěděla a vlastně si nedokážu představit s něčím takovým žít. Musí to být velmi složité.
Zaujal mě název knihy a vzhledem k tomu, že mám zrovna složitější životní období, tak jsem se chtěla inspirovat, abych se tím moc netrápila.
Nicméně obsah knihy byl vlastně úplně o něčem jiném a to, o zvládání konfliktů. Autorka se musela naučit říct ne a prožít konflikt. Tudíž podle mě je název poněkud zavádějící.
Nicméně kniha se četla dobře. Střídá se linie vyprávění ze života a defacto psychologie.
Jednoduchý příběh s předvídatelným koncem, který jsem předpokládala již před polovinou knížky. Dostala jsem takovou chuť na sladké, že jsem si musela eclairky udělat doma.. Nejvíce mě v knize štvaly opakující se pasáže stejných frází o ničem. Nepotřebuji číst 20x, že je Nina rozmazlená, nebo že ji bratři chrání, jednou by stačilo.
Kniha napínavá, ale asi v půlce jsem ji musela odložit, protože mi to přišlo trochu nepravděpodobné, že by se to tak "v opravdovém světě" stalo. Ale druhý den jsem to vydýchala a knihu přečetla.
Knihu bych doporučila čtenářům, které baví matematika a orientují se alespoň lehce v ekonomii. V knize jsou delší odstavce jen výpočtů. Mě kniha moc bavila a dokázala jsem se začíst, ale určitě není pro každého.
Ze začátku jsem myslela, že knihu vzdám. Ale asi v 15 % se jednotlivé příběhy spojily a kniha dostala náboj. Ovšem někde po půlce ho opět ztratila a nemohla jsem ji vůbec dočíst. Dočetla jsem jí jen vlastně kvůli tomu, jak to celé dopadne, ale i konec mě zklamal.
Bohužel mi přišlo, že většina knížky je bez děje a jen se natahuje počet stran.
Pro mě taky nejhorší M.Elsbergova kniha. V prvních 70% knihy se odehrávalo hlavně před soudem, pro mě hrozná nuda. Nerada se ale vzdávám, tak jsem pokračovala. Posledních třicet procent mělo spád a četlo se skvěle.
Jak již píší čtenáři předemnou, výběr jmen Steve a Sean byl velmi nešťastní. Taky se mi jména pletla. Zapamatovala jsem si je až ke konci knihy.
Na knize se mi líbil hlavně fakt, jak se politici otáčí za veřejným míněním.