lucie3944
![Bentley Bentley](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427679/bentley-0k7-427679.jpg?v=1575633856)
Přečteno za pár dní, čekala jsem nějakou větší zápletku, ta nepřišla. V podstatě průměrná kniha, hned tak se k ní nevrátím, pokud vůbec....
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zatracená láska Zatracená láska](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437130/zatracena-laska-fXi-437130.jpg?v=1591621493)
Myslím, že s podobnými náměty se v poslední době roztrhl pytel. Hodná holka, potetovaný kluk, který je tím pádem nevhodný k čemukoliv. A musím se přiznat, že už jsem četla lepší zpracování. Slečna pomalu jak z 18.století, rodiče se chovají jako by byli z nějaké sekty... A ta snaha o odlišení těch dvou formou mluvy.. bohužel za mě hodně slabé.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Léto v síti Léto v síti](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445130/leto-v-siti-Nit-445130.jpg?v=1591639355)
Už dávno na tento typ knih nemám věk, ale stejně se vždy pobavím výrazivem a hláškami současné mládeže, a to i zde. Za mě doporučuji, líbilo se mi to.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jedna noc s ním Jedna noc s ním](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445382/jedna-noc-s-nim-A2A-445382.png?v=1591946118)
Ne že by to bylo zklamání, ale.... Přečteno za dva dny, nic moc to ve mně nezanechalo. Za pár dní budu přemýšlet, o čem jsem to vlastně četla.... Za mě průměr.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Až léto skončí Až léto skončí](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427666/az-leto-skonci-CYe-427666.jpg?v=1575620011)
Ale jo, celkem to jde. Není to kniha, ke které bych se někdy vracela, ale rozhodně mě nemrzí, že jsem ji přečetla....
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![V pokušení V pokušení](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427685/v-pokuseni-Ybb-427685.jpg?v=1575629281)
Klasika, nic nečekaného.... Žádné překvapení, podle šablony... Ale mnohem lepší než Neprofesionál....
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Smrtící rozdělení Smrtící rozdělení](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/1704/smrtici-rozdeleni-eXx-1704.jpg?v=1575447800)
Jako tohle mě fakt bavilo. Je tam znát jiný překlad, dynamika slov je úplně jiná.
Mám celou sérii přečtenou a ráda se k ní vracím. Tady, když se ještě jmenovala Smrtící, mi stačilo kolikrát vidět jen název a pamatovala jsem si, o čem ta kniha bude. Většinou si pamatuju zločince, ne vždy vyšetřování, způsob dopadení, osobní příběhy jednotlivých lidí. A tady jsem věděla, kdo byl padouch, ale to ostatní už moc ne.
Takže jsem se s chutí ponořila do příběhu, kde vím kdo, ale nevím jak. A zase jsem byla nadšená.
V celé této sérii je pár slabších knih, ale jinak je to série, kterou mám doma kompletní a bude dál bobtnat, dokud se příběhy Evy, Roarka, Peabodyové, Iana, Mavis, Mirové a spousty dalších nerozhodne J.D.Robb ukončit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtící nevinnost Smrtící nevinnost](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145384/smrtici-nevinnost-gsZ-145384.png?v=1560580632)
Tady by si vraha netipoval ani Whitney... Skvělý příběh, kdy se Eva nenechá opít rohlíkem a její instinkt ji vede neomylně správným směrem. A i když má trápení v osobní rovině, přesně ví, jak dosáhnout usvědčení vraha.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![S miliardářem v síti S miliardářem v síti](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513509/s-miliardarem-v-siti-6cQ-513509.jpg?v=1684921225)
Bohužel, já to dočetla jen s tím, že jsem přeskakovala. Zápletka se dala vytušit, vyústění také. Ale to se dá u těchto knih předpokládat. Mně vadil způsob jejich konverzace, zkrátka sexuální vyjadřování mi fakt lezlo na nervy. Namátkově jsem otevřela druhý díl a vím, že v této sérii pokračovat fakt nebudu. Za mě zklamání.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Šílenství v nás Šílenství v nás](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543708/silenstvi-v-nas.jpg?v=1724702416)
Já opravdu nejsem cílový čtenář. Ale protože jsem z vícero zdrojů dostala celkem dobrý ohlas, pustila jsem se do čtení.
Čtivost se tomu opravdu upřít nedá, ale....
Hlavní hrdinka je značně nevyrovnaná ve svých postojích, její vztah k babičce mi přišel dost zvláštní (stará rašple, vážně?), kamarádi, ke kterým má vztah nevztah - prostě mi nesedla. Nechá se mlátit prakticky od každého, koho potká, do práce chodí jak chce a pak se diví, že dostane vyhazov, a její myšlenkové pochody u sexu? Pro mě ne moc pochopitelné.
Kupodivu relativně konzistentnější mi přišel Devon, ten nelítal ode zdi ke zdi, choval se víceméně stejně, i když trochu jinak, než jsme u hlavních hrdinů zvyklé. Pozadí jeho života je prakticky nevysvětlené, jen něco málo bylo řečeno. Aspoň že v sexu měl jasno.
A konec? Ten mi přišel useknutý, prostě sednou do auta a jedou.
Na prvotinu to není zlé, jen by to všechno chtělo trochu víc propracovat.
![2.5 z 5 2.5 z 5](img/content/ratings/25.png)
![Mílový klub Mílový klub](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540101/milovy-klub.jpg?v=1719862778)
Mě se to moc líbilo. Stránky mi utíkaly pod rukama, příběh pěkně plynul. Pravda, některé proslovy na konci knihy byly kapku patetické, ale jinak jsem spokojená. Jediný "problém" jsem měla se jmény. Logan není mužský, Maddison není žena. Ale to je můj problém a já se s ním popasovala. Už se těším na další díl. Indy vypadá jako fajn ženská, a s Ryanem to může být švanda. Sem s druhým dílem!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Znovu od začátku Znovu od začátku](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506757/znovu-od-zacatku-6LT-506757.png?v=1681123251)
(SPOILER) Moc dobré. Kniha mě vytáhla ze čtecí krize. Za mě zajímavá komplikace, knihu o ztrátě paměti jsem četla snad jednou. Sice mě oslovení "puso" trochu tahalo za oči, ale co už. Nemusím pokaždé číst baby v různých obměnách.
Líbila se mi změna osobnosti Clem, kdy si uvědomila, co je důležité a komu má věřit.
Opravdu se mi to líbilo. A teď už šup na další díl.
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Sladké pokušení Sladké pokušení](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521597/sladke-pokuseni-LFA-521597.jpg?v=1693919776)
Líbilo se mi to. Jediné, co mi vadilo, byla hovorová čeština. Vím, že nikdo z nás nemluví jako kniha, ale v určitých chvílích mě to rušilo. Asi že čtu víc knih s relativně spisovným překladem a tady to pro mě bylo nečekané.
Jinak příběh byl krásný. Vše plynulo tak nějak pozvolna, zvykání si na sebe bylo uvěřitelné, vývoj vztahu mezi všemi dával smyl. Umím si představit, že takhle nějak to dřív fungovalo v domluvených manželstvích. Když měli lidi štěstí, bylo jim s tím druhým dobře, nějak spolu fungovali, a nakonec se mohli mít i rádi.
Ostatní děj příběh dobře vyplňoval, i ten postoj otců jsem dokázala pochopit, byť ho neschvaluji. Za mě je to slušně odvedená práce a ráda si od spisovatelky přečtu další knihu, vyjde - li.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517999/twisted-hate-nenavist-na-ostri-noze-k9m-517999.jpg?v=1694870263)
Tenhle díl jsem četla nejdýl. Těšila jsem se, ale moc mě to nebavilo. Od té urputné nenávisti k takové lásce.... Ne, tentokrát to nebyl můj šálek kávy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Twisted Lies: Lži na ostří nože Twisted Lies: Lži na ostří nože](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529319/twisted-lies-lzi-na-ostri-noze-6620f3785989d.jpg?v=1713435512)
Za mě asi nejlepší díl. Musím říct, že city a pocity byly pro mě moc pěkně popsané. Bolest a vztek Christiana a strach a podceňování Stelly byly úplně cítit. V tom musím vyjádřit pochvalu překladatelce. Základ příběhu byl moc dobrý, ta omáčka kolem už moc ne. A přesto dávám plný počet, vím, že se ke knize občas s chutí vrátím.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ano, pane Božský Ano, pane Božský](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528265/ano-pane-bozsky-657aee3e0e2f2.jpg?v=1702555198)
Omlouvám se, nedočetla jsem. Konec jsem už jen prolétla. Asi nejvíc mi vadily dvě věci. První - člověk by netušil, jak moc se dá různě hýbat obočím a co vše se tím může vyjádřit. Druhá, závažnější - opravdu jsou na sebe dva lidi okamžitě sprostí, křičí na sebe a neumí se domluvit? Puberťáci možná, ale dospěláci, kteří dosáhli nějaké postavení?! Pro mě to bylo přitažené za vlasy a rušilo mě to.
Jinak za mě příběh v pohodě, pohádka pro ženy, sexu požehnaně, zápletky celkem uvěřitelné.
I přes určité výhrady určitě přečtu další knihu. Českých spisovatelek podobné literatury není nikdy dost.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pomýlené srdce Pomýlené srdce](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487983/pomylene-srdce-LdA-487983.png?v=1652349650)
(SPOILER) Za mě trochu slabší. Pro mě tam bylo několik nedokončených dějů. Linka s Lornou, Jamieho pobyt ve vězení, odhalení Steadmana... Vím, že to není detektivka, že tohle není to nejdůležitější, ale byl na tom vystavěn příběh. Ale... Je to kniha pro ženy, hlavně zamilovaná. A v tom je hodně dobrá. Nejsem přesvědčena, že si po nějaké době budu pamatovat děj, ale za přečtení určitě stojí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Stejná jako ona Stejná jako ona](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490689/stejna-jako-ona-qHH-490689.jpg?v=1654284824)
Já jsem prostě spokojená. Tohle se, aspoň pro mě, četlo samo. Celá kniha směřovala k jednomu okamžiku, který se vlastně za chvíli vyřešil. Ale ta cesta! Ta byla moc pěkně popsaná.
Je tedy pravda, že jsem měla občas problém se zorientovat ve jménech, kdo je kdo, protože přátel kolem bylo opravdu dost, ale hlavní je, že jsem vždycky věděla, kdo jsou hlavní hrdinové...
Jak už jsem napsala, za mě spokojenost a i když jsou knihy Nory Roberts psané jako přes kopírák, stejně se do každé další pustím ráda.
Nora to má za ty roky v malíku a já se stejně pořád nadšeně vrhám do dalších a dalších knih.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Drahá Avo Drahá Avo](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504132/draha-avo-M5j-504132.jpg?v=1668019487)
Za mě velmi dobré. Už jen to, že jsem spěchala číst, je po mě dobré znamení. V poslední době mi čtení spíš nejede, proto jsem překvapená, že knihu mám přečtenou za pár dní.
Přiznám se, že asi nechápu hru Vadí - Nevadí. Ale to celkem ničemu nebránilo. Jinak si myslím, že rozhodně není tak "easy" se vyrovnat s takovým zážitkem, i když si ho člověk nepamatuje.
Ale závěr se mi moc líbil a kdyby byl díl i o Daneovi, určitě bych si ho ráda přečetla.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dej šanci mně Dej šanci mně](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496464/dej-sanci-mne-Y2Y-496464.jpg?v=1653905654)
Hvězda dolů za ten vytvořený pseudoproblém... Protože kdyby se náhodou nepohádali, nerozešli a zase nesešli, nebyla by to kniha, že.... Jinak mi trvalo se srovnat s těmi časy, kdy se co dělo a děje. Tentokrát to pro mě nebylo tak dobré, jako obvykle bývá. Bavilo mně hlavně to, jak si přepisovali jména v mobilu...
A nedivila bych se, kdyby byl další díl o Travisovi a Tatianě.