lucifuk lucifuk komentáře u knih

Akoby si kameň jedla Akoby si kameň jedla Wojciech Tochman

Povinné čítanie pre každého, kto sa sťažuje, že sa nemá dobre.

02.03.2016 5 z 5

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Po prvých tristo stranách som si hovoril: Nie je to zlé, ale nechápem čo na tom všetci vidia. Dokonca som sa pohrával s myšlienkou, že knihu nedočítam. Našťastie som dočítal a môžem s pokojným svedomím prehlásiť, že je to jedna z najlepších kníh, aká bola kedy napísaná.

25.11.2013 5 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Najviac ma fascinuje ako dokázal predpovedať a popísať chovanie ľudí v tak bezútešnej situácii. Napadá ma prirovnanie ku Kingovmu Mobilu, no v tomto prípade majú trifidi navrch. Zaujímavá kniha, ktorá sa číta takmer sama. Vrelo odporúčam

04.06.2013 5 z 5

Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce Josef Čapek

Jedna z prvých knižiek v mojej knižnici. Oblúbená aj u mojich detí.

19.02.2013 5 z 5

Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Silný emotívny zážitok. Všade sa o knihe písalo že ľudí rozplače, tak som si povedal tak to teda nie, mňa určite nie...nooo...

24.10.2018 5 z 5

Město Město Clifford D. Simak

Viac filozofia ako scifi, ale veľmi veľmi zaujímavé čítanie.

07.12.2016 4 z 5

Druhá strana Druhá strana Michael Connelly

Nemôžem si pomôcť, ale Connelly je proste majster. Nepoznám lepšieho autora detektívok!

30.06.2016 5 z 5

Proměna Proměna Franz Kafka

Znova sa raz ukázalo, že hlbokej vážnej literatúre jednoducho nerozumiem.

29.01.2015 3 z 5

Detvianska nátura Detvianska nátura Ľudo Zelienka

Úžasné umenie ľudového rozprávačstva vtiahne do života našich starých otcov. Až mi je ľúto, že sú tie časy preč.

20.01.2015 5 z 5

Škvár Škvár Charles Bukowski

Úžasná bodka,za úžasnou tvorbou majstra. Opäť raz presvedčil, že vie...

22.03.2014 5 z 5

Hybatelé Hybatelé David Mitchell

Tak toto bola po skutočne dlhej dobe kniha, ktorá ma poriadne prefackala! Niečo tak geniálne, prepracované, duchaplné, pútavé a pritom pomerne ľahko stráviteľné som snáď ešte nečítal. Kniha neodpovedá na otázku čo je to vlastne život, ale sakramentsky sa k nej približuje. Úžasné!
Ak máte depku, čítajte. Ak nemáte čítajte. Ak máte viac otázok ako odpovedí čítajte. Ak nemáte otázky čítajte. Budete mať.
Veľmi podobný koncept ako Atlas mrakov, ale oveľa oveľa kvalitnejší.
Mitchell je kráľ.

04.08.2016 5 z 5

Príhody v divočine Príhody v divočine Ľudo Ondrejov

Hodnotenie Whacka je pomerne nepresné a zaujaté. (pravdepodobne vegetarián :-)) Nenechajte sa odradiť. Kniha je určite vhodná aj pre milovníkov prírody, ktorá je v knihe čarokrásne opísaná.

29.05.2016 5 z 5

Skála Skála Peter May

Táto kniha sa nedá k ničomu prirovnať. Prostredie ostrova je tak originálne a živé až s toho mrazí. Skutočne skvelý kúsok.

18.08.2015 5 z 5

Kvapka Kvapka Michael Connelly

Majster detektívok znova raz dokázal svoj talent. Nadupaná krimi s trochu zostarnutým no stále neohrozeným detektívom Boschom. Vynikajúca zápletka a prekvapivé rozuzlenie. Kniha nepustí a dá sa odložiť až po prečítaní poslednej stránky

16.03.2013 5 z 5

Satori v Trenčíne Satori v Trenčíne Lukáš Cabala

Krásne, originálne, svetové, snové, milé, úžasné, zimomriavkové, šťavnaté, farebné, slovenské dielo. Jedným slovom umenie.

12.10.2021 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Tak toto ma stráááášne.....nebavilo. Štýl písania ako v predchádzajúcej knihe o starčekovi. Ok to beriem. No v polovici príbeh akoby strácal dych a stále sa točil len okolo toho ako H1 stále niečo vyparatí. Unavovalo ma to. Posledné strany som sa doslova nútil čítať.

23.09.2015 3 z 5

Izba v plameňoch Izba v plameňoch Michael Connelly

Harry Bosch opäť raz nesklamal. Svižné, napínavé vyšetrovanie a konečne parťáčka ktorá stíha jeho diabolskému tempu.

09.04.2015 5 z 5

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

nadčasové!

04.03.2015 4 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Začína sa to dobre, pokračuje to dobre...ale končí to ako tuctová sto krát omieľaná telenovelovitá lovestory. Škoda.

15.12.2014 3 z 5

Oceán na konci uličky Oceán na konci uličky Neil Gaiman

Úžasná kniha. Nakoniec ako všetky jeho diela. Chcem žiť na farme a mať za ňou rybník. Alebo niečo väčšie...

16.12.2013 5 z 5