Luciga Luciga komentáře u knih

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Ač mám ráda historické romány, tenhle mi v přečtených knížkách chyběl. Takový skvost :o), až je mi líto, že jsem se k němu nedostala dříve. Asi není třeba knížku představovat... A i když jsem od knihy hodně očekávala, vůbec mne nezklamala. Popisy charakterů postav jsou brilantní. Přečetla jsem ji velmi rychle, četlo se to témeř samo. Prostě klasika, která se mi líbila.
.................................................................................
A dva dny na to jsem si neodpustila skouknout i film.... ááááá to byla nádhera. Není nad to si občas mé oblíbené thrillery proložit romantikou.

22.01.2014 5 z 5

Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Jerome Klapka Jerome

Jsem ve 2/3 a asi ji nedočtu o:(.... rozečtenou ji mám už několik měsíců a mezitím jsem přečetla 5 jiných knih. Mám ráda suchý anglický humor, ale čeho je moc... nějak mi to prostě nesedí. Už mě ani nebaví, ani nejsem moc zvědavá co bude dál, jaké další příhody se stanou. A já musím být příběhem pohlcena, s radostí či napětím se k němu vracet, chtít znát pokračování - a to s touto knihou nemám. Stále jsem ji neodložila, vracím se k ní po kouskách, ale pokud ji nakonec dočtu, již teď vím, že se k ní víckrát nevrátím.
......
o měsíc později: nedočetla jsem, nechci ztrácet čas něčím, co mne nezaujalo a nebaví

18.01.2014 1 z 5

Obnažená Obnažená Sylvia Day

Nějak asi nebudu správná cílová skupina pro tento druh knížek... myslela jsem si, že když jsem velmi zrychleně pročetla (resp. spíše prolétla) ze zvědavosti Odstíny, tak že stejným způsobem přečtu i tuto trilogii. Čistě ze zájmu nad příběhem, jaký bude, jak se vyvine, jaký bude mít happyend, abych si užila to "štěstí" na konci. Ale jsem zklamaná, je to strašně povrchní, děsně jednoduché, byť možná asi i napsané čtivou formou, ale nakonec jsem přeskakovala víc než jen erotické pasáže. Do dalších dílů se jistě pouštět nebudu, pro mne by to byla ztráta času.

13.01.2014 1 z 5

Kolo štěstěny Kolo štěstěny Ken Follett

Dostala se mi do ruky až nyní. Wow... mám ráda Follettův styl psaní, jsem unešená. Na Pilíře země tedy dle mého nemá, ale přesto hodnotím vysoko :o). Přečetla jsem téměř jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout, byla jsem zcela pohlcena příběhem a zvědavá, jak to celé skončí.

09.01.2014 4 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Neměla jsem v plánu ji číst, nadělil mi ji zcela neplánovaně Ježíšek. Tudíž jsem od ní nic neočekávala a nemohla mne proto zklamat. Pokud k textu přistoupíte již od začátku jako ke zpovědi, pak to pro někoho může být zajímavá sonda do pocitů lidí trpících depresemi. Myslím, že ke knize Viewegh přistupoval jako k takové lehce očistné kůře - podvědomě ho všechny ty zápisky utvrzují v tom, že se to povede, časem bude lépe a aspoň částečně se vrátí ke svému starému životu. Byť vědomě se momentálně utápí v depresích a sebelítosti.

28.12.2013 3 z 5

Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Nezaměnitelný Brown :o). Napínavé, zajímavé, se spoustou informací, které jsem doposud neměla potřebu znát. Lehce nečekané rozuzlení, nevtíravá milostná zápletka - co víc si od detektivky přát. Mám jeho knížky ráda, tahle mne určitě nezklamala. A jako bonus - uvítala jsem téma mimo historii a umění.

28.12.2013 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Tak jsem dočetla... no jsem trochu rozpačitá, v půlce jsem měla pocit, že to nedám. Sice se to četlo dobře, ale nebavilo mne to, příliš rozvláčné, spousta textu "navíc". Jenže nerada odcházím od rozečtené knihy, tak jsem pokračovala a v druhé půli to bylo podstatně lepší. Zajímavé téma i příběh, nakonec jsem ráda za přečtení, ale vracet se k ní rozhodně nebudu. Nicméně autorka si ode mne zaslouží chválu za péči, kterou věnovala faktům a přípravě k dané problematice :o).

08.12.2013 3 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Další úchvatná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem. Kdo má rád Browna bude spokojený.

28.11.2013 5 z 5

Byly jsme tam taky Byly jsme tam taky Dagmar Šimková

Zajímavé čtení pro všechny. Všichni současní zastánci a novodobí stoupenci KSČM by si ji měli povinně přečíst.

28.11.2013 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Přečteno. Tedy rychločtením jsem zvládla již všechny 3 díly a klidně by to mohla být jen jedna kniha. Erotické resp. pornografické pasáže mne spíš obtěžovaly, časem byly stále stejné a stejně nudné. Byla jsem zvědavá jak to celé dopadne, happyend se konal, takže zklamaná jsem vlastně zas tolik nebyla.

28.11.2013 2 z 5