Lucila Lucila komentáře u knih

Můj život Můj život Bill Clinton

Četla jsme tuto knihu po životopisu Madeleine Albright a a Hillary a dost mě zklamal. Musela jsem bojovat, abych to dočetla. Bylo to pro mě hodně dlouhé a nečtivé, některé pasáře o ničem a nudné. Celkově to není špatné, ale asi jsem měla vysoká očekávání.

14.12.2011 3 z 5

Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti Francouzky netloustnou - Tajemství věčné štíhlosti Mireille Guiliano

Kniha se mi líbila. Ukazuje pár jednoduchých a dobře známích pravidel, které fungují, když chcete mít ideální váhu. Jedení je požitek a není třeba se trestat tím, že si ho budeme odpírat. Nemusíme cvičit a dodržovat drastické metody, stačí mít sebevědomí a zdraví rozum.

13.12.2011 5 z 5

Odvrácená strana Měsíce Odvrácená strana Měsíce Martin Suter

Velmi zajímavě napsaná kniha, podrobně popsaná proměna člověka a nečekaný konec. Nepřečtete to jedním dechem, ale bude vás zajímat, jak to dopadne.

11.12.2011 3 z 5

Rané případy Hercula Poirota Rané případy Hercula Poirota Agatha Christie

Skvělé, perfektně mi vyhovovalo, že příběhy jsou krátké. Vše je popsáno velmi stručně, ale nikde jsme nepřišla o moment překvapení.

26.04.2022 4 z 5

Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Je to moje třetí kniha od této autorky a opět jsem nadšená. Hodně situací je přesně o mně. Moc jsem si "čtení" užila.

23.01.2020 4 z 5

Jak vychovat maminku Jak vychovat maminku Jean Reagan

Skvělá, vtipná knížka o obrácených rolích. Ideální čtení pro prvňáčka.

29.06.2019 4 z 5

Týden bez televize Týden bez televize Debra L. Green

Knihu jsem četla zároveň se svým synem (3. třída). On ji dokázal přečíst a bavila ho, stejně jako ostatní knhy této série. Já hodnotím pozitivně nápad. Některé pasáže jsou hodně vtipné.

24.01.2019 3 z 5

Leden Leden Gabrielle Lord

Kniha mě hodně překvapila a možná i vyděsila. Míra násilí mi vůbec nesedí k věku hlavního hrdiny. Svým dětem bych tuto knihu nedoporučila.

24.01.2019 2 z 5

Záleskautky Záleskautky Nate Diana Stevenson

Kresby krásné, ale příběh jsem nepochopila. V knize je poslepované spoustu nápadů z Indiana Jones, ale objevují se téměř bez spojitostí a pak zase mizí.

08.09.2018 1 z 5

Velká medvědí cesta Velká medvědí cesta Zbyněk Černík

Perfektní kniha pro malé čtenáře. Obsahuje hodně slovních hříček a dozvíte se hodně zajímavých věcí o medvědech, i kdo je to pizzly.

26.02.2018 4 z 5

Jeden kluk z milionu Jeden kluk z milionu Monica Wood

Z knihy jsem byla nadšená, velká část příběhu se mi líbila. Moc mi ale vadí, když to autorka kvůli příběhu nastraží tak, že "... se stane něco, co veškeré jejich plány zhatí" a týká se to dítěte. Přijde mi to zbytečné.

26.12.2017 3 z 5

Tým v nemilosti Tým v nemilosti Sophie Hénaff

Oddychovka, kterou jsem přečetla během jednoho dne. Hodně vtipný kousek (podle mě) začíná dole na straně 242 a pokrčuje na následující stránce :-). Pokud k této knize přistoupíte jako k víkendové detektivce, nebudete překvapeni, ale ani zklamáni.

23.09.2017 4 z 5

Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Joachim Meyerhoff

Knihu jsem si koupila, protože mě zaujal její název. Asi po 80 stránkách mi došlo, že to je chronologicky členěná kniha deníkových povídek, ale z mého pohledu "plochých". Občas nějaký zvrat, ale nerozpracovaný. Pořád jsem čekala, že se něco stane, ale o tom tato kniha není. Body dávám hlavně za zajímavý název.

05.05.2017 3 z 5

Povedená partička: Past na surovce Povedená partička: Past na surovce Michael Fry

rychlé, vtipné, příjemné čtení pro dospělé i děti

09.09.2015 4 z 5

Pravidla péče o dřevěné podlahy Pravidla péče o dřevěné podlahy Will Wiles

Hodně dobrý konec knihy, ke kterému jsem se pracně prokousávala přes velmi rozvláčné a (pro mě) nudné stránky. Příští knihu tohoto autora si nechám ujít.

09.09.2015 4 z 5

Bonita Avenue Bonita Avenue Peter Buwalda

První polovina knihy byla velmi pohodová a příjemná. A pak se to "trochu zvrtlo" a chvílemi to bylo docela těžké a natahované čtení, až jsem si říkala, že to odložím. Dočetla jsem a nelituji.

08.09.2015 4 z 5

Žabí bratrstvo Žabí bratrstvo Edgar Wallace

Super čtení, byla jsem moc spokojená. Doporučuji. A šťastný konec byla prámie navíc.

08.09.2015 4 z 5

Prořezávání zoubků Prořezávání zoubků Julia Fierro

Kniha mě docela zklamala. Dá se to číst, ale je to slabý odvar Matkárny (podle mě). Možná kdybych četla knihy v opačném pořadí, tak to bylo lepší. Zdálo se mi, že je spoustu věcí jen otevřených a pak zahrabaných do písku. O každé postavě jsme se dozvěděla kousek, ale ...
Oddychovka do vlaku, když ji zapomeneta na sedadle, tak se nic nestane.

08.09.2015 2 z 5

Matkárna Matkárna Amy Sohn

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdami. Pokud bych znala americké reálie, asi by pro mě byla kniha smysluplnější, ale takto je to oddychové čtení na dovolenou s dobrým koncem :-).

05.02.2015 3 z 5

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Pohodová odpočinková knížka. Přečetla jsme to za 4 večery, protože mě (fakt) zajímalo, jak to dopadne. Líbilo se mi, že se to musí dočíst do konce a nejsou tam skoro hluchá místa.

24.11.2013 4 z 5