lucin_a | Komentáře u knih | Databáze knih

lucin_a lucin_a komentáře u knih

Zákon rezonance Zákon rezonance Pierre Franckh

Celkem tenká kniha, ale štědrá na moudra a jasné vysvětlení, jak funguje zákon rezonance.

20.02.2021 5 z 5

Ego je váš nepřítel Ego je váš nepřítel Ryan Holiday

Kniha mě velice mile překvapila. Není stejná jako ostatní motivační knihy, i když tak vypadá. Bez doporučení by mě neoslovila. Nyní mohu s klidem říci: ,,Zařaďte knihu do povinné četby!''

13.01.2021 5 z 5

Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Elli H. Radinger

Že jsou nám vlci podobnější než šimpanzi bych netušila. Kniha nenásilným způsobem ukazuje podobnost vlků a lidí. My lidé se máme od vlků ještě hodně co učit.

31.12.2020 5 z 5

Zlá krev Zlá krev John Carreyrou

Kniha předčila ma očekávání. Výborně se četla, měla zajímavý, naučný a napínavý děj. Jeden z poznatků, který jsem si z knihy odnesla, je: Dát si pozor na investování do technologických firem :)

29.03.2020 5 z 5

Pryč s cukrem! Pryč s cukrem! Tori Haschka

Vše super, ALE název "Pryč s cukrem" asi není myšlené doslova, v receptech na dezerty se cukr přidává.

24.07.2017 3 z 5

Zdravě bez hladovění Zdravě bez hladovění Joe Colella

Doporučuji všem, co chtějí se svým zdravím opravdu něco udělat. Veliké mínus dávám autorovy za to, že uvádí ingredience k jídlům "hrníčkovou metodou". Nevhodné použití i k odměření zeleniny apod. Např. 1/2 hrníčku špenátu, 1/4 hrníčku jahod. Suroviny jsem si musela přepočítat podle uvedených kJ hodnot na gramy.

10.07.2017 5 z 5

Pěna dní Pěna dní Boris Vian

Panečku, to bylo zvláštní čtení. Ze začátku jsem se nemohla do děje dostat, později jsem se nemohla odtrhnout.

21.07.2014 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Dojemný příběh, ale "něco" podstatného, co by zasadilo korunku do děje, mi chybělo. Z určitého pohledu mi nějaké věci přišly hodně nereálné a psané stylem určený pro hollywoodský trhák.

09.06.2014 4 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Velmi zábavná a milá četba. Doporučuji také vidět divadelní ztvárnění této komedie.

02.10.2013 4 z 5

Umění žít Umění žít Tomio Okamura

Vtipně ilustrovaná kniha. Názory p. Okamury na různou problematiku jsou celkem výstižné.

14.09.2013 4 z 5

Jak na zdravé zuby - Bioléčba zubů Jak na zdravé zuby - Bioléčba zubů Dominik Nischwitz

Čtení bylo nudné. Některé informace byly zajímavé, ale řekla bych, že lékař přeceňuje význam zubů na celkové zdraví člověka. Ale kdo se chce dozvědět více o zubech a jejich význam - doporučuju.

23.01.2025 3 z 5

Zářit a nevyhořet Zářit a nevyhořet Iva Moravcová

Příjemné oddechové čtení o problémech jiných lidí. Ke každému problému je vydaný rozhovor.

21.01.2025 5 z 5

Nikdy nedělej kompromis Nikdy nedělej kompromis Christopher Voss

Užitečná kniha pro každodenní použití v životě. Vyjednávání není souboj, vyjednávání je hra.

28.09.2024 5 z 5

Mistrovství Mistrovství Robert Greene

Jedním slovem - WOW. Kniha, která je na vrcholu knih o osobním rozvoji.

26.08.2024 5 z 5

Uzdrav sám sebe Uzdrav sám sebe Nicole LePera

Kniha se cetla dobre, ale obcas to bylo vice ezo nez bych ocekavala od psycholozky. Autorka celou knihou provadi svym osobnim pribehem, ve kterem se snazi najit vnitrni rovnovahu a eliminovat traumata z detstvi.

15.06.2024 4 z 5

Tou horou jste vy: Cesta od sebesabotáže k dokonalému sebepoznání Tou horou jste vy: Cesta od sebesabotáže k dokonalému sebepoznání Brianna Wiest

Kniha je jiná než ostatní seberozvoj.knihy. Je spíše psychologická a snaží se odkrývat vnitřní nastavení člověka. Kniha jde pod povrch nás samotných.

11.04.2024 5 z 5

Budoucnost (ne)práce Budoucnost (ne)práce Filip Dřímalka

Motivační a směrující. Ale každý si musí najít svoje “Jak" zautomatizovat a "Co" sám.

11.04.2024 4 z 5

Kouzlo intuice Kouzlo intuice Louise L. Hay

Četba ve vás probouzí víru. Moc se mi líbila barevnost stránek, velmi pestré.

27.10.2023 5 z 5

Devět vln stvoření: Kvantová fyzika, holografická evoluce a osud lidstva Devět vln stvoření: Kvantová fyzika, holografická evoluce a osud lidstva Carl Johan Calleman

(SPOILER) Vysvětlení existence devíti vln dává autor do kontextu historie i současnosti. Od 9. března 2011 poprvé zakoušíme spuštění všech devět vln na naše životy.
Líbí se mi i výhled do budoucnosti, která pro Západní svět nevypadá pro několik delších let pozitivně.

26.06.2023 5 z 5

Klíč k životu Klíč k životu Jack Canfield

Příjemná a čtivá kniha plná citátů.

28.05.2023 5 z 5