Lucissia Lucissia komentáře u knih

Letadélko Jurášek Letadélko Jurášek Zuzana Pospíšilová

Pěkný příběh, který ale ničím nevyniká nad ostatními. Jsem ráda, že jsem jej synovi přečetla, ale v mysli nám asi nezůstane. :-)

24.05.2017 4 z 5

Lucka Luciperka Lucka Luciperka Ivona Březinová

Výborná knížka, kterou si před Vánocemi půjčíme v knihovně znovu. Milá, krásně ilustrovaná, veselá i poučná. Trošku jsem si musela při předčítání domýšlet, aby syn ještě nepoznal, že na Mikuláše chodí i nepraví Mikuláši. :-) A to, že tam byla kočka Andělína, byla pro nás, kočkomily, velká třešinka na dortu. :-)

16.05.2017 5 z 5

Můj kamarád kocourek Můj kamarád kocourek Monica Pierrazzi Mitri

Přečteno za necelou půlhodinku v čekárně. Víceméně obyčejný přiběh kotěte a jeho malé paničky, ale hezky vyprávěný a navíc doplněný velkými ilustracemi. Pro děti poutavé a mohli jsme si ukazovat, hledat a srovnávat text a obrázky. Doporučuji. :-)

09.05.2017 5 z 5

Nezoufejte! V každé rodině je něco... Nezoufejte! V každé rodině je něco... Ivan Krejčí

Sice jsem u této knížky neřvala smíchy tak jako u jeho předchozí a ani nebyla tak zábavná, ale stála za přečtení a pěkně jsem si u ní odpočinula. :-)

03.05.2017 4 z 5

2. dobrodružství pavouka Čendy 2. dobrodružství pavouka Čendy Pavel Čech

Taky se musím přiznat, že jsme byli opravdu natěšení z prvního dílu a tohle bylo malinko zklamání. Souhlasím s komentáři pode mnou, chtělo to více kukačky, méně písmenek... Anebo prostě jen první díl měl nastavenou vysokou laťku a ta se těžko překonává. Nicméně začínáme číst třetí díl. :-)

29.04.2017 4 z 5

Z mého kraje Z mého kraje Antonín Sova

I když mám jinak Antonína Sovu ráda, tato sbírka mi moc nesedla. Můžu ovšem vyzdvihnout krásné doprovodné ilustrace a mou zamilovanou báseň Rybníky, kterou umím od střední zpaměti. :-)

19.04.2017 3 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Hana Štěpánová

Pro menší děti ideální. Hodně obrázků, podle kterých se dá vypravovat, málo písmenek. Nás bavila a za deset minut jsme ji přelouskali. :-)

12.04.2017 5 z 5

Zuzanka a kostkovaný pejsek Zuzanka a kostkovaný pejsek kolektiv autorů

Jednoduchý milý příběh, málo čtení, mraky ilustrací, co víc si může rodič pro večerní předčítání přát? Nám se knížka líbila a to moc. Doporučuji :-)

11.04.2017 5 z 5

Žlutý Robert Žlutý Robert Vojtěch Steklač

Kombinace Steklač - Born většinou nezklame. Pro mne je tato kniha příjemnou vzpomínkou na dětství, kterou jsem si teď připomněla. Musím souhlasit, že čeština francouzského komisaře je úžasná krkolomnice a výborně jsem se bavila. Určitě knihu jednou nabídnu na přečtení synům. :-)

09.04.2017 5 z 5

O kočce Kačce O kočce Kačce Ivona Březinová

Pěkné kočičí příběhy, napsané pro začínající čtenáře. Ilustrací je v knize dost a krásně doplňují text, nám se moc líbila. :-)

22.03.2017 5 z 5

Modrý kocourek Modrý kocourek Ivana Peroutková

Pěkná kniha. Sice kopíruje trošku jinou, co jsme četli, ale to nevadí. Příběh je to hezký a milý a moc pěkně se mi to předčítalo a syn pozorně poslouchal. Opět krásné ilustrace paní Zmatlíkové. Můžu jenom doporučit. :-)

19.03.2017 5 z 5

Cyril a Teniska Cyril a Teniska Zbyněk Malinský

Tak já půjdu asi proti proudu, ale mne knížka až tak moc nebavila a přesně i syna. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, ale vracet se k ní už nebudu. Ovšem ilustrace paní Zmatlíkové jsou jako vždy super. :-)

09.03.2017 4 z 5

Kluci, hurá za ním Kluci, hurá za ním Václav Řezáč (p)

Knížka po mém strýci a věřím, že když ji v devíti letech četl, tak měl zatajený dech a napětí mu lezlo i ušima. :-) Stejně jako mně kdysi. Teď jsem ji oprášila a pořád je to milá knížečka, kterou si ráda jednou přečtu se syny. Jen si budu muset přesně zjistit, co to je ta dvoulampovka a tlampač. Ale moc přesně, protože už teď slyším ty otázky. :-) Milé pootočení za dobou, kdy nebyly počítače, tablety a ogaři létali po venku. :-)

01.03.2017 5 z 5

Zlobilky Zlobilky Martina Drijverová

Opravdu zajímavé téma :-) Přečteno za tři večery a moc se nám to se synem líbilo. Ilustrace Markéty Vydrové tomu opět dodávají život. Ke knize se určitě vrátíme. :-)

30.01.2017 5 z 5

Ztracená brána Ztracená brána Arnošt Vašíček

Knihu odehrávající se v Praze jsem si vybrala do Čtenářské výzvy. A opravdu nelituju. Čtivé, tajemné, místy až strašidelné.. Seriál jsem neviděla, tak nemůžu srovnávat, ale kniha stojí za přečtení. Jak už bylo řečeno pode mnou, trochu jsem se ztrácela v hromadě postav a jmen, ale to je jen maličkost. Taky je na jednu stranu škoda, že je konec jen v náznacích, na stranu druhou si můžeme ledacos domyslet. A nevím, jestli jsem tu taková jediná, ale moc v knize nedokážu rozeznat, co je pravda a co fikce. :-) I když, to nevadí... :-)

30.01.2017 5 z 5

Pohádky z kočičího pelíšku Pohádky z kočičího pelíšku Magdalena Jelínková Nováková

Pěkná knížka o kočičím a myším přátelství a společném putování. Nám se sice líbilo, ale protože toho máme o kočkách opravdu hodně načteno, musím být spravedlivá a dát jen čtyři hvězdičky. Četli jsme prostě lepší příběhy, i zpracování knihy je takové "laciné" a do toho sem tam hrubka... Za což ovšem možná autorka nemůže. :-)

28.01.2017 4 z 5

Š jako Šarlota Š jako Šarlota Lenka Lanczová

Jedna z prvních mých knížek od Lanczové. I když přečtena po dvaceti letech od puberty se shovívavým úsměvem na rtech, pořád jsou to pěkné vzpomínky. Je vidět, že ji autorka psala mezi prvními, četla jsem od ní lepší knihy, ale i tato stojí za přečtení. Vzpomínám si, jak jsem byla v prváku a jednoho krásného čtvrťáka s culíkem jsme taky pojmenovali Alan. A navíc ta dívka na obálce knížky přesně vystihuje dobu, takovou košili a kraťasy jsem taky měla, a ta brašna do školy... To byl úlet... :-)

24.01.2017 4 z 5

Bára a Flíček mají prázdniny Bára a Flíček mají prázdniny Eva Bešťáková

Pěkná knížka. Příběh sice na můj vkus hodně jednoduchý a nic moc, ale synovi se evidentně kniha líbila. Můžu vyzdvihnout množství obrázků, kvízů, hádanek, doplňovaček, takže vůbec nelituju, že jsme četli a můžu jen doporučit. Dáme si to za pár let znovu, až syn bude umět číst sám a bude doplňovat písmenka a slovíčka. :-)

07.01.2017 5 z 5

Tatínku, nezlob! Tatínku, nezlob! Lenka Rožnovská

Tak, Ježíšek synovi donesl i tuto knížku a dnes jsme ji dočetli. Už to sic nebyla taková pecka jako když jsem si ji četla poprvé, ale pobavila syna i mne. Můžu jen doporučit. :-)

01.01.2017 5 z 5

Neznámá v zrcadle Neznámá v zrcadle Lynn Beach (p)

Odpočinková knížka pro povánoční čas. Dobré téma, kdyby se toho chytil dobrý scénárista a režisér, byl by to fajn tajuplný film. Knížku hodnotím čtyřmi hvězdami. :-)

28.12.2016 4 z 5