Lucissia komentáře u knih
Jedna z mála knížek, které jsem nedočetla do konce. Možná mě odradila ta tloušťka a stránky popsány hustě drobným písmenkem. Spíš jsem si měla v knihovně půjčit jen jeden díl a ne rovnou čtyři v jednom.
Kniha je dobře napsaná a film podle ní je naprosto skvělý a docela mě udivilo, že je tak věrný předloze. Dobrá kniha, ale přesto se raději podívám na úžasný film, než to číst znovu. Tímto se panu Haškovi omlouvám... :-)
Tak je třeba si odpočinout od Bryndzů, Dánů a všech těch nervynapínajících knih a přečíst něco letního a lehkého. Na pět hvězd podle mne tato kniha není, přestože velmi dobře popisuje průběh maturity. Moje nervy si krásně odpočinuly. :-)
Nádherné pověsti o mém Valašsku. První pověst byla pro mne nová, ostatní jsem už v různých obměnách slyšela. Nádherné počtení. Děkuji za ten poklad, co se mi dostal do ruky. :-)
Knihu jsem si přečetla kvůli zhlédnutému filmu. Ten byl rozhodně zajímavý a kniha taktéž. Bavilo mě, jak se hlavní hrdina psychicky měnil, mělo to spád a děj, přesto mi něco malinko k těm pěti hvězdičkám chybělo. Dobrá kniha, jsem ráda, že jsem ji četla, ale vracet se k ní nebudu. :-)
Dobrá kniha. Jen bych tomu vytkla trošku nepropracovaný závěr, ale jinak dost čtivé. :-)
Úžasné pokračování prvního dílu. Nádherná kniha o skvělých kočkách, krásně se čte a určitě se k ní jednou vrátím. :-)
Pěkná kniha, hezky se mi předčítala, má hodně ilustrací, ale jinak nevyniká mezi ostatními. Myslím, že i když se nám líbila, za chvíli si z ní syn nic pamatovat nebude...
Krásná kniha. Na konci každé kapitoly mě štípalo v nose a pálily oči. Těším se na pokračování. :-)
Dobrý příběh a nečekané rozuzlení. Bryndza píše opravdu poutavě.
Kniha pro nejmenší, mně osobně se sice nelíbí ilustrace, ale příběh je to hezký. :-)
Pěkný námět, ale nám se kniha nelíbila. Příběh zmateně přeskakoval, myslela jsem si, že máme přeházené strany, ale podle číslování ne. Zajímavé ilustrace, ale nebudeme se ke knize vracet.
Kniha se k nám dostala jako vyřazená z knihovny, dokonce i s průvodní kartičkou. Jinak je to moc hezký příběh, krásně se mi dva večery předčítalo. :-)
Kniha na jeden večer před spaním, určitě stojí za to ji přečíst, ale když ji srovnám s jinými skvosty, tak na pět hvězd to není. Čtyři ale plným právem a zaslouženě. :-)
Jedna z nejlepších detektivek, co jsem kdy četla. Tahle kniha dokazuje, že v dobré detektivce nemusí být vražda ani litry krve, pachatele můžete tušit téměř od začátku a přesto se čtenář u knihy výborně baví.
Útlá knížečka, kterou jsem měla přečtenou za chvilenku, ale přitom je v ní tolik myšlenek, co není v leckteré knize o pětistech stránkách. Malý Oskar mi přirostl k srdci a myslím, že je jedno, jestli psal Bohu nebo někomu jinému...
"Kdybych se měl starat, co si myslej hlupáci, neměl bych čas na to, co si myslej inteligentní lidi."
Úžasná kniha.
Pár dobrých okamžiků to mělo, ale jinak od Lanczové spíš lepší průměr. :-)
Nečekala jsem, že se do knihy začtu tak dobře a že ji zhltnu za pár dnů. Bryndza píše opravdu poutavě a celý příběh se mi promítal před očima v živých barvách. No... V barvách... Podle ponurého počasí jsem viděla spíš různé odstíny šedi.
Prostě to bylo všechno dost uvěřitelné a i když konec byl jako vždy víceméně očekávaný, jsem spokojena. :-)
Pěkná knížka, bavila nás, ale na pět hvězdiček to není. Je celkem dost kostrbatě napsaná, četli jsme o kočkách trošku lepší knihy. Nicméně nelituji, že jsem ji předčítala, ale po repete moc netoužím. :-)
Dobrá kniha, dobrý příběh. Autorka se příliš nepitvala v nitru postav, což je na jednu stranu fajn. Někdy mi tam přišlo příliš náhod najednou a druhá polovina knihy se mi zdála slabší. Jinak ale hodnotím pěti hvězdami a jsem ráda, že já jsem se na takovém ostrově neocitla. :-)
Další úžasná knížka od Ježíška za námi. Milý příběh i ilustrace, na konci jsem měla slzy v očích a synovi se také líbila. I z téhle knížky si uděláme každoroční adventní tradici. :-)