Lucka.Simarova komentáře u knih
Ať si říká, kdo chce, co chce. Tato kniha má své kouzlo, ráda sleduji povahy lidí a tato kniha na ně nabízí krásný pohled. A Gatsby který se zdá rozmařilý a na první dojem..."floutek" je tak docela perfektní chlap! :)
Krásný příběh o přátelství, které se jen tak nevidí. Kniha byla krátká,ale autor v ní vyjádřil co mnozí nedokáží v románech tlustých jako Bible sama.
Knihu hodnotím s odstupem času, avšak Řehořova rodina ve mě vyvolávala jakýsi morální odpor. Zprvu to bylo takové "zábavné sci-fi" později až k breku a nemohla jsem se donutit číst dál, takže jsem to odkládala a odkládala.
Zprvu jsem chtěla číst Anglického krále, tam jsem však usoudila, že hrabal je prase a číst to nebudu, sáhla jsme po Vlacích. Nuže až tak špatné to nebylo, příběh byl přinejmenším zajímavý, ale forma jakou to Hrabal napsal mě opravdu nezaujala.
Co k tomu dodat...každý zná,každý ví,mnozí četli a jak se Romeo zamiloval do Julie a Julie do Romea, já jsem se zamilovala do nich. :)
Kniha se mi četla krásně, příběh byl vcelku poutavý, postavy víceméně sympatické, jen teda rytíř byl slepý a mě ho bylo celou dobu líto, proto 4* (nicméně kdyby to byl happy ending nebylo by nad čím přemýšlet) :)
Každý zná příběh ubohého sirotka Olivera Twista, těžko říct do jaké hlolubky, ale víceméně je to fenomén. Vím, že k Dickensovi to patří, ale knize prostě musím vyčíst její rozvláčnost, šílenou popisnost a různé odbíhání od děje. Příběh se dá lehce zachytit, ale kupříkladu přepracovávat ho do eseje je opravdový boj.
Řekla bych, že je to nejkrásnější kniha, jakou jsem četla. Je zde patrný vývoj Oněginovy osobnosti a moc mě zaujal. Obecně se kniha četla dobře.