LuckaLO komentáře u knih
Pana Kariku řadím mezi své oblíbené spisovatele. Strach se mi z jeho knih líbil nejvíc. Perfektní horor, četla jsem převážně v noci a pak jít na záchod přes setmělý byt nebylo nic příjemného. Za každým rohem jsem viděla ty děti. :D
(SPOILER) Děj se odehrává po světové jaderné válce. Téma postapo mám moc ráda, proto dávám tři hvězdy. Děj je místy dost nudný, nic moc se neděje. Hlavní hrdina je tak trochu trouba. Baviliy mě akorát pasáže, kdy jezdili ven z hotelu hledat jídlo. Lidé z lesa mohli být zajímaví, kdyby jim byl dán větší prostor. Čekala jsem nějaký větší konflikt, napadení hotelu nebo aspoň pokus. Pasáž o holčičce v nádrži měla dost divné rozuzlení. Škoda. Nápad dobrý, ale určitě z toho šlo dostat víc.
Kniha mě zaujala svojí krásnou obálkou. Dobře se čte, pořád se něco děje, žádná hluchá místa ani sáhodlouhé popisy. Závěrečná scéna už mi přišla ale trochu přehnaná. Postavy jsou nezajímavé, divně napsané, nikoho jsem si nedokázala oblíbit a tak mi bylo celkem jedno, kdo umře a jak. Jen jsem byla zvědavá, jak to dopadne. Taková oddechovka na jedno upršené odpoledne.
Knihu jsem si původně vůbec neplánovala koupit. Nezaujala mě anotace, obálka, žánr... Až moc přehnaná propagace na FB skupině mě odrazovala ještě víc. Pak jsem si přečetla větu "pro fanoušky Stephena Kinga" a Druhou šanci jsem tedy přihodila do košíku.
Ke knize jsem přistupovala skepticky, vůbec se mi do ní nechtělo, ale musela jsem zjistit, proč se tahle prvotina přirovnává k dílům Mistra.
Dnes jsem ji dočetla a popravdě můžu napsat, že jsem mile překvapena. Kniha se čte moc dobře, děj hezky ubíhá a kolikrát jsem se nemohla odtrhnout od čtení a jít spát. Líbily se mi dómy i představa druhé šance. Skvělá byla kapitola o "mizející lodi". Víc psát nebudu, abych nechtěně nenapsala spoiler. Jen možná to, že do Kinga to má dost daleko, to přirovnání se moc nepovedlo.
Na prvotinu je to opravdu skvělý, propracovaný a zajímavý příběh. U druhé knihy od Adama už tak váhat nebudu.
Právě jsem knihu dočetla a musím říct WOW! Příběh mě vtáhl hned na prvních stránkách a nepustil až do konce. Zajímavá myšlenka, kdyby člověk mohl vrátit čas, jestli by změnil běh událostí a jak by pak vypadala budoucnost... Dallas řadím mezi mé nejoblíbenější knihy a určitě si ji za čas rada přečtu znovu.
Autorka má mnohem lepší PR než knihy. Kniha je čtivá, zvládla jsem ji za dva večery. Ale na konci jsem si řekla: "to byla ale blbost."
Na knihu jsem se těšila hlavně díky hodnocení zde. (90 %) Po přečtení jsem hodně zklamaná. Prvních cca 150 stránek je hodně velká nuda. Pak se začne trochu něco dít, ale celé mi to přijde dost přitažené za vlasy. Bavilo by mě to tak v 15 letech, a to jenom možná. Hlavní hrdinka mi byla celou dobu protivná a přišla mi úplně pitomá. Škoda času.