Lucuschka Lucuschka komentáře u knih

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Dočetla jsem s napětím...
Líbilo se mi to, moc se mi to líbilo. Dobře se to četlo a příběh i zpracování bylo skvělé. Rozhodně jsem ráda, že jsem Mistra objevila a začala číst, a zcela jistě jen tak nepřestanu...

27.02.2021 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Rozhodně nedoporučuji číst, pokud máte smutnou až depresivní náladu.
Rozhodně se nejedná o knihu pro děti nebo možná pouze pro děti, protože ji nepochopí do hloubky.
Rozhodně by měli číst pouze vyrovnaní a šťastní jedinci, protože ty snad po přečtení tato kniha nezasáhne tolik.
Rozhodně plná myšlenek, které jsou však natolik smutné až depresivní, že je nelze strávit v jednom okamžiku, ale postupným rozmýšlením a přemýšlením.
Rozhodně doporučuji přečíst, pokud nemáte o čem přemýšlet.
Rozhodně nedoporučuji číst opakovaně v krátkém časovém horizontu, pokud nejste masichista.

18.01.2021

Vytoužený Vytoužený Julie Kenner

Oddychová, poněkud erotičtější, romantika s obstojným příběhem, ideální pro oddychové a nenáročné čtení.

05.12.2020 3 z 5

Kráska a netvor Kráska a netvor Alexander Stainforth (p)

Zajímavé pojetí a příběh, ovšem místy jsem byla trochu zmatená dějem i chováním hlavní hrdinky.

16.11.2020 3 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Hezká romantika se šťastným koncem. Prostě jednohubka na pošmourný den i náladu. Líbilo se.

15.11.2020 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Romantika s temnějším a peprnějšim příběhem. Zajímavá kniha, ale nikterak uchvacující.

23.08.2020 3 z 5

Královna Alžběta Královna Alžběta Alison Weir

Mám ráda anglické dějiny, ale tato kniha byla spíš než o Alžbětě o protahování a nerozhodnosti ve věci svatby královny a nic zajímavého se člověk nedozvěděl, jen spousta průtahů a nejasných náznaků.

03.08.2020 3 z 5

Tajemství našich chrámů Tajemství našich chrámů Jan A. Novák

Velké zklamání. Žádná tajemství v knize nenajdete, pouze dohady, spekulace a odkazy na jiné knihy.

22.07.2020 2 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Přišlo mi to takové příběhově nevyhraněné a nevyjasněné - ani romance, ani thriler a ani nic, co by člověka k příběhu připoutalo a nepustilo. Dalo se to přečíst, ale že bych si řekla, že mě to zaujalo a ještě si to někdy přečtu znova nikoliv. Přišlo mi to jako slátanina...

08.07.2020 2 z 5

Trilogie Drahokamy Trilogie Drahokamy Kerstin Gier

Velmi hezký příběh, který, ač určen pro mladší generaci, nemusí nudit nikoho bez rozdílu věku. Příjemné zpracování i čtivost chválím. Jen bych uvítala více romantiky ;-)

03.07.2020 3 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Dojemná kniha o osudu/osudech našich psích společníků na cestě životem. Doporučuji všem milovníkům psů a nejen jim...

15.06.2020 4 z 5

Útěk za láskou Útěk za láskou Petra Martišková

Milá kniha, kterou si rády přečtou nejen mladinké slečny. Ideální oddychová kniha s příjemným tématem a hezky napsaná.

05.06.2020 3 z 5

Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Velice zvláštní kniha. Dokazuje, že ani nejlepší přátelé o sobě neví úplně všechno. Příběh byl jednoduchý, ale o to poutavější, neboť jsem se chtěla dozvědět víc a víc.
Odkazuje také na to, že pokud má někdo problém, neměl by jej držet v sobě, ale měl by se svěřit okolí. A také si dávat pozor na to, jak jsme někdy ve svém stavu naivní, a že ne každy to s námi myslí jen dobře a v našem zájmu. Rozhodně nelituji, že jsem si knihu přečetla.

02.06.2020 3 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Hezký příběh na víkend. Žádný extra propracovaný děj, ale přesto stále čtete dál a dál, abyste se dozvěděli, jak to dopadne. Romantika pro oddech a potěchu srdce ;-)

31.05.2020 3 z 5

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

I druhý dil byl dost dobrý a, stejně jako u prvního, trvalo delší dobu než se děj rozjel a začal být napínavý a zajímavý. Bylo by hezké, kdyby se vše ukončilo a skončilo poklidně tímto dílem...
Autor je jiného názoru a jsem tedy zvědavá na díl třetí.

30.05.2020 3 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Úžasná knížka. Pro milovníky pejsků nutnost přečíst ;-) prolínání lidských životů s těmi psími. Nádherný příběh, který vezme za srdce.
Čtu před spaním dcerce, která je nadšená, a vždy se tedy těší do postele :-D

18.05.2020 5 z 5

Pýcha a přemlouvání Pýcha a přemlouvání Jane Austen

Ačkoliv klasika, tak mě moc nebavila, ale to je asi tou zastaralou morálkou myšlení, což se u klasiky dá očekávat. Přesto jsem knihu dočetla a získala z ní dobrý pocit, a proto ani nelituji, že jsem ji četla.

18.05.2020 3 z 5

Sběratelé zla Sběratelé zla Mark Griffin

Nezbývá než tuto knihu chválit a doporučit. Skvělá "zábava", úžasné napětí a nechybí poučení o tématu seriových vrahů :-)

18.05.2020 5 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Po pomalejším a popisnějším vyprávění jsem se konečně dočkala rozjezdu děje, který mne vtáhl do příběhu a konečně mě kniha začala bavit. Bohužel byl děj utnut v tom nejlepším, ale určitě si přečtu i druhý díl, protože mě zajímá, jak bude děj pokračovat a o čem budou další osudy Země ;-)

18.05.2020 3 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Poslední kapitoly byly pravdu super a měly spád...
Ovšem první třetina mi přišla nezáživná a vůbec mě nebavila ( modré koule a báječný vztah)
Pak mě překvapilo, jak rychle odhodil "Mnich" svůj celibát a Demi se vzpamatovala až necekaně rychle, na to, že to byl první-jediný-dlouhotrvajicivztah... Postelové scény se naopak snažily dohnat stránky a bylo to až přehnané.
Upřímně od Elle jsem četla mnohem lepší...

12.04.2020 3 z 5