LucyDvorska komentáře u knih
Úžasná kniha, kterou jsem přečtla pravdu jedním dechem. Určitě se to v dnešní době nedá zařadit mezi horory, ale v době kdy byla kniha vydána, tak mohla i působit. Má to skvělý příběh, úžasně napsané a hlavně neskutečně čtivé. Za mě 5 hvězdiček, protože si to ta kniha zaslouží! :)
Knihu jsem zhltla za jedno jediné odpoledne. Nemohla jsem se otrhnout, musela jsem číst, i když jsem vařila. Hrozně jsem chtěla vědět, jak to bude pokračovat a koho je vlastně to dítě. Skvělá kniha. Mně se moc líbila, i přesto že všichni víme, že romány mívají šťastné konce i tak se mi kniha neskutečně líbila! :)
Celou knihu jsem byla napjatá, jak to dopadne a jak Rose rozluští "záhadu," kdo vlastně zabil královnu. Nádherný konec úžasné série. Bylo fajn prožívat s Rose všechny její trable ale i skvělé chvíle. Jsem ráda, jak to skončilo a určitě si celou sérii přečtu ráda znova. Kniha je čtivá a napínavá. Je to takové oddychové čtení, aspoň pro mě :)
Druhá kniha od Kingaa, první byla "TO," a jako u té jsem se celkem i nudila. Ukamenujte mě klidně ale prostě Kingovky nejsou "můj šálek čaje." Dlouho ose mi nestalo, abych knihu dočítala z donucení, že třeba aspoň ten poslední příběh se mi budu líbit a budu hltat stránky. Nestalo se tak. Možná zkusím ještě jednu, jak se říká "do třetice všeho dobrého," knihu od Kinga a pokud mě ani třetí kniha nenadchne, tak to vzdávám :) Sto lidí, sto chutí :)
Co může obyčejný reportér zažít ve válce. Co všechno musí obětovat. Strach, touha, adrenalin, ale hlavně o všem psát a točit. Je neuvěřitelné kolik štěstí měl, kolikrát se objevil na kraji smrti. Ale nebýt jeho, jsme hloupí a nevíme. Chtěl nám otevřít oči a myslím, že díky této knize se mu to opravdu podařilo.
Úchvatná kniha. Četla jsem na doporučení přítele. Těžko uvěřitelné, čím vším si musel Marcus Luttrell projít. A ještě o tom psát. Knihu bych určitě doporučila úplně každému. Za mě 5 hvězd. Neuvěřitelný.
Čteno povinně k přípravě na maturitu. Četla se mi dobře, sice jsem už od začátku věděla, co se stane, ale i tak se mi líbila.
Má první kniha od F. Niedla a byla velmi napínavá i zábavná. Četla se skoro sama až na občas vynechání uvozovek či čárek ve větě. Proto jsem se občas ztrácela v tom, kde začíná či končí přímá řeč. Netuším proč, ale jsem na toto docela háklivá. Pokud se to objeví jednou nebo dvakrát, beru, jen jsem si toho v této knize všimla víckrát . Proto jsem musela strhnout jednu hvězdu, . Jinak se mi kniha líbila.
Kniha zakoupena v Levných Knihách za pouhých 19 kč! Za tu cenu jsem nic extra nečekala, ale to jsem se mýlila! Jak se říká nesuď knihu podle obalu. Kniha mne velmi překvapila a ihned mne vtáhla do děje. Vždy když jsem ji musela odložit stranou a začít dělat něco jiného, přemýšlela jsem, co se asi Stephenovi stalo atd. Kniha je napínavá, má velmi zajímaví děj a je velmi čtivá. Nádech tajemna nechybí!
Ani tak nějak nevím, co na tuto knihu, četla se mi dobře a také rychle. Jen tak nějak nemohu říci, že by mne zrovna nadchla. Některé pasáže byly zajímavé a napínavé. Jen prostě si na ni nedokáži udělat určitý názor. Mám ráda fantasy i erotiku. Knihu hodnotím jako takovou čtivou, ale průměrnou, i přesto že jsem ji měla za 2 dny přečtenou :).
Dojemná kniha o ztracené lásce. Po dlouhé době jsem si přečetla opět román a to právě tento. Moc jsem od toho neočekávala, ale do děje jsem se vžila a úplně mne pohltil. I přesto, že romány moc nečtu, díky této knize nejspíš opět začnu.
Kniha, která má hodně co do sebe. Každým čtením ji člověk vnímá jinak. Každým věkem ji vnímá jinak a prostě vidíme jen srdcem. Je na každém z nás, jak vidíme svět, ale důležité je, vidět jej srdcem.
Česká klasika, kterou si velmi ráda přečtu vždy jednou do roka a to přesně na 1. Máje. Už se z toho stala taková má tradice. A rok od roku knihu vnímám jinak.
Úžasná série. Každá kniha se čte jedním dechem. Děj Vás úplně pohltí a vše prožíváte společně s Rose. Její úspěchy i problémy. Jako bych žila život Rose, jako bych tam opravdu byla, tak jsem se cítila. Rozhodně doporučuji a i přes svůj věk (20 let) se mi celá série náramně líbila. Takže pokud jsi fanda nadpřirozena a líbí se Ti Nástroje smrti, Stmívání, Sukuba a podobně, je tohle přesně série pro TEBE! :)
Mám jen dvě oblíbené série. První z nich jsou Nástroje smrti a druhou právě tato série Hraničářův učeň. Ne mockrát se mi stalo, abych za jedno odpoledne přečetla celou knihu. A zrovna u Hraničáře se mi to stalo se mi to stalo několikrát. Má napínaví děj, který nutí čtenáře číst dál a dál, protože prostě musíte vědět, co se odehraje na další straně a toto si říkáte po celou knihu až dokonce, a poté musíte číst další a další díl a to vše se znovu opakuje.
Proč to nemůže ještě pokračovat ... Ráda bych se dozvěděla, jak to dopadne s Izzy a Simonem, kdo by to taky nechtěl vědět, že ano. Nejvíce mne dojalo snad setkání Bratra Zachariáše nebo-li Jema a Tessy. Skvělá serii a mohu ji doporučit každému, kdo má rád vymyšlené světy spojené s tím naším.
Další díl opět nezklamal, plno akce a napětí. Nástroje smrti považuji za jednou z mých oblíbených serií, kterou mohu číst pořád dokola a bude mne pořád bavit! :)
Papírová města - první kniha po pár letech, která mě absolutně vůbec nebavila. Možná jsem náročnější nevím, ale děj knihy mne zklamal. Čekala jsem nějaké velké "BUM," po Hvězdách, které se mi opravdu líbili, a ono tohle. Kluk se zamiluje do holky, ta chodí s hajzlem, který jí podvede, tak se na něj naštve a zneužije chudáka kamaráda ve "friendzónu," se kterým se mu pomstí. Druhý den zmizí a on jí hledat, jen proto aby mu nakonec řekla, že odchází. Zkrácený děj celé knihy ve dvou větách. Prostě za mě 2 hvězdy ...
Celou sérii čtu již po třetí, po čtvrté. Nyní jsem se rozhodla, zvýrazňovat si dobré, vtipné scény. Skoro mi nestačili papírky, kolik tam je těch založených částí. Knihu i celou sérii doporučuji všem, co mají rádi trochu akce, fantazie, romantiky, ironie a vtipů.