lucye007 lucye007 komentáře u knih

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Původně jsem si knihu nechtěla kupovat, ale na Humbooku jsem neodolala. Ačkoli má kniha přes 500 stránek, četla se rychle.
Je to asi ta nejlepší knížka, kterou jsem za tento rok přečetla. Nepředpokládám, že ji něco pokoří. Předčila dokonce i mou milovanou Selekci, a to je co říct. Prostě láska. Všichni si ji musíte přečíst, protože se u ní strašně nasmějete. A ta romantická linka je do-ko-na-lá.

07.11.2020 5 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Knížka byla super. Musím ale říct, že Cítit znovu bylo možná trošililinku lepší, ale i tak byl díl fakt skvělý. Hlavní postavy byly sympatické, děj měl hlavu a patu, neskutečně čtivá bychle. Prostě Mona.

20.10.2020 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Knížka byla jedním slovem skvělá. Ačkoli má přes 400 stránek, já jí měla přečtenou za dva dny. Začátek byl pomalejší, ale pak jsem se do knihy začetla a stránky mi mizely pod rukama. Těším se na další díly.

09.06.2020 5 z 5

Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Tuto knížku jsem popadla spontánně v knihkupectví a ještěže mi instinkt říkal, že po ní mám sáhnout. Úžasná knížka. Celý děj se četl jedním dechem, a na konci jsem se dozvěděla něco, co jsem opravdu nečekala. Za mě 5 hvězdiček...:)

14.04.2020 5 z 5

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Jane Eyrová je kniha, která se opravdu dobře čte. Chce to samozřejmě ten novější překlad. Je v ní spousta jazykových prostředků, které se musí hledat do maturitních prací, nebo alespoň u nás na škole to tak máme. Dokazuje, že všechny knihy na maturitním seznamu četby nejsou jen nudné.

22.12.2020 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Nevím proč, ale tenhle díl byl asi nejslabší ze všech tří. Ten nejnovější jsem ještě nečetla. Připomínalo mi to chvílemi sérii After, což jsem opravdu nečekala.

22.12.2020 3 z 5

P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Super odpočinkové čtení. Knížka za 2 dny přečtená. Nebyla přeslazená, což jsem ocenila. Lil byla super, ale její kámoška mi občas pěkně lezla na nervy, stejně jako Cade. Ale i přesto jsem si knížku užila.
PS: V knihovně vypadá skvěle.

07.08.2020 3 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Já si knížku zamilovala snad ještě víc, než tu minulou. Mezi Everly a Noulanem byla tak uvěřitelná chemie. Skvělá knížka

27.01.2021 5 z 5

Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Příběh byl čtivý, hezky napsaný, postavy fajn. Líbilo se mi, že autorka ukázala na dnešní úskalí sociálních sítí.

22.12.2020 5 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Kniha mi v knihovně ležela pěkných pár let, než jsem si pustila film. A s filmem přišel čas i na knížku. Byla to příjemná knížka se zajímavým námětem. Přečtená za jednu noc. Moc dobrá oddechovka.

16.06.2020 4 z 5

Ariadna Ariadna Jennifer Saint

Mě se knížka moc líbil. Originální nápad, který autorka dokázala krásně rozvést. Možná by se dalo říct, že byla místy až moc dlouhá, ale díky jazyku jsem si ji užívala a dokázala si živě představit prostředí, ve kterém se kniha odehrávala. Řecké báje a pověsti znám, takže jsem se v postavách zorientovala celkem rychle. Konec jsem nečekala a ukápla slza.

13.01.2022 5 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Tato kniha byla pro mě obrovským překvapením. Říkala jsem si, jo, další retelling na Popelku, to bude oddechovka. Vůbec.
Ze začátku se děj tváří pohádkově, ale potom se tak zamotá, že se v něm těžko hledá pohádkový příběh. Autorka má naprosto skvělou fantazii a jak umí psát. I zdánlivě nudné popisy byly zajímavé a čtivé. Ale za ten konec strhávám hvězdičku, protože se v něm stalo něco, co mě totálně rozložilo. Nechtěla jsem, aby se to stalo, ale na co by autorka v dalších dílech navazovala, že?
Nemůžu se dočkat Scarlet, protože mě strašně zajímá, jak se to vyvrbí.

25.08.2020 4 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

První díl byl super. Stránky mizely pod rukama. S natěšením jsem se vrhla na tenhle díl A. Autorka svou tvorbu na prvních 150 stránkách převrátila o 180°. Nudné opisy, nezáživný děj, pořád dokola ta stejná slova. Pak přišel zlom, a byla to ta kniha, kterou jsem od autorky čekala. Napínavá, plná zvratů a tajností. Za ten začátek strhávám hvězdičky, ale jinak super. Poslední díl ovšem vypadá velmi nadějně už od začátku.

11.08.2020 3 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Trošku mě mrzí, že už neseženete knížky v původních přebalech, protože ty seriálové se mi moc nelíbí. Každopádně to nic nemění na mém názoru. Knížka byla neuvěřitelná. Byla čtivá, měla spád. Sice má přes 620 stránek, ale na každé se něco děje. Je hrozně těžké napsat takhle dlouhou knížku, aby se u ní čtenář nenudil, ale spisovatelce se to povedlo a není to naposled, co jsem jí četla. Už jsem se vrhla na druhý díl, který zatím vypadá slabší, ale uvidíme.

03.08.2020 5 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Ubírám jednu hvězdičku za název země, ve které se děj odehrává. UHLÍKOV! Vždycky, když jsem si slovo přečetla se mi vybavil Pošťák Pat. Nevím proč, ale vybavil. Asi proto, že bych takhle pojmenovala nějakou kreslenou zem. Každopádně knížka byla SKVĚLÁ! Sice má 480 stránek, ale četla se hrozně rychle. Obě postavy si zamilujete. Moc se mi líbilo, že hlavní hrdinka nebyla ta klasická princeznička, která nemá žádné starosti. Ačkoli jich měla víc než dost, dokázala je zvládnout a nabalit na ně ještě další. Silný charakter.

16.06.2020 4 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kelly Oram

Tahle knížka byla super. Moc jsem si čtení užila a všechny postavy mi přirostly k srdci. Ten konec bych možná trošku pozměnila, ale jinak nemůžu nic vytknout.

09.06.2020 5 z 5

Zaslíbená Zaslíbená Kiera Cass

Ačkoli miluju knížky od této autorky a všechny se mi ve směs moc líbily, tohle bylo jedno velké NE! Ten začátek byl úplně skvělý a chytlavý. To jsem si říkala PECKA! Ale od půlky jsem se musela přemáhat ji dočíst. A ten konec jsem absolutně nepochopila a byl tak divný, že jsem myslela, že knížku hodím z okna.

09.06.2020 2 z 5

Jediná maličkost Jediná maličkost Erin Watt

Od této knihy jsem čekala víc. Ze začátku byla super, potom se začala táhnou a pořád se tam opakovalo to samé. Každopádně to byla fajn oddechovka.

09.06.2020 4 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Tahle knížka je jedna z mých úplně nejoblíbenějších. Už ji čtu potřetí a pořád se jí nemůžu nabažit. Pokud máte rádi romány, ale moc nemusíte ty klasické slaďárny, tohle je knížka přímo pro vás.

15.07.2019 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Bála jsem se do knihy začíst, protože jsou na ní vesměs hodně velké kritiky. Ale byla jsem zvědavá. Mě tenhle příběh nadchl, hlavní hrdinka mi sedla, svět v něm taky. Prostě co čtenář, to názor. Pokud o ní přemýšlíte, dejte ji šanci a utvořte si na ní názor sami. Za mě skvělá.

22.12.2020 4 z 5