LucySmile LucySmile komentáře u knih

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Detektivky normálně nečtu, tuto knihu jsem si vybrala na základě čtenářské výzvy a jsem za to ráda. Kniha je dobře napsaná, ale ke konci jsem se spíš nudila. Taky mě mrzí, že je na mě celkem brzo odhaleno, kde je ukrytá a kdo ji unesl. Určitě to není moje poslední detektivka.

18.10.2020 4 z 5

Jíme zdravě: Vánoční speciál Jíme zdravě: Vánoční speciál kolektiv autorů

Skvělé recepty, už jich mám pár vybraných, které budu v nejbližší době dělat :)

15.10.2020 5 z 5

Splnit si své sny Splnit si své sny Hendrik Winter (p)

Pěkný příběh s očekávaným koncem. Líbí se mi odhodlání Jessi. Celé je to postavené na tom, jak je náš život krátký a nemáme odkládat splnění svých snů. Na konci jsem si pobrečela.

02.10.2020 4 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Bohužel nedočteno. Oproti Milk and honey velmi slabé. Čekala jsem od toho víc, vůbec mě to nezaujalo.

29.09.2020 1 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Jsem naprosto uchvácená a musím říct, že je to nejlepší kniha o holocaustu, kterou jsem četla. Když to porovnám s knihami Sophiina volba nebo Hana, které jsou také skvělé, tady je mnohem více podrobností o chodu Osvětimi a životu vojáků SS. Je mi až úzko, co Minka a její rodina musela prožít. Jen nechápu, proč Sage nakonec udělala, to co udělala. Já bych to nedokázala. Fantastická kniha, líbí se mi styl, jakým je psaná a jak do poslední chvíle netušíte, jak to skončí. Všem doporučuji :)

22.09.2020 5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Pro mě dost náročné čtení a moc mě neoslovila. Úplně jsem nepochopila smysl knihy. Lehce vtipná, ale ne zas moc. Dost jsem se musela přemáhat, abych knihu dočetla a jsem za to ráda. Nejvíc obdivuju styl, jakým je kniha napsaná, i se vším "to mě umrtvilo".

01.09.2020 3 z 5

Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

Za mě mnohem lepší než Jako zabít ptáčka. Dospělá Čipera se mi neuvěřitelně zamlouvá, především jak se dokáže postavy za své názory. První polovina opět pomalejší, k jádru věci se dostaneme až později. Tentokrát mi to však nevadilo. Taky oceňuju pohle na americký jih a rozdíly oproti severu.

15.08.2020 5 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Jsem mile překvapena. Nečekala jsem od této knihy moc. Téma je trochu jiné než jsem zvyklá číst a dost dlouho mi trvalo, než jsem tuto nádhernou knihu vzala do ruky. Láska dvou lidí z naprosto jiných společenských vrstev je opravdu psaná životem sama. Těžko si představit situaci Ruth a Christmasovu odvahu. Dobro ale musí zvítězit na zlem, že?

28.07.2020 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Knížka je tak z 95% o mě. Pobavilo, hezky zpracované.

18.07.2020 5 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Knížka se četla celkem dobře a na dobu, ve které byla napsána, pojednává stále o aktuálním tématu. Určitě bylo zajímavé vyprávění z pohledu malé holky a ocenila jsem náhled do doby před 2. světovou válkou. Je škoda, že hlavnímu tématu se kniha věnuje až od druhé poloviny.

07.07.2020 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Páni! Přečteno jedním dechem. Když se řekne horor, vybavím si strašidelný dům, což tato kniha bezpodmínečně splňovala. První polovina byla v pohodě, pak se začalo něco dít a já měla trochu nahnáno. Závěr mě vůbec nezklamal a předčil má očekávání. Takže za mě naprostá spokojenost.

24.06.2020 5 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Tuhle sérii vážně miluju a ani tato kniha nezklamala! Demi mi připadala jako fajn holka a měla jsem ji o trochu ráda víc než Brennu. Doufám, že toto není poslední část série, hokejisty jsem si až přespříliš oblíbila. A ten konec? To asi nikdo nečekal. :D

21.06.2020 5 z 5

Risk Risk Elle Kennedy

Opět jsem naprosto nadšená. Elle píše skvěle a knihy jsou velmi čtivé. Nejdříve se mi to nelíbilo tak, jako Lov, ale později jsem změnila názor.

16.06.2020 5 z 5

Lov Lov Elle Kennedy

Jednoduchý, čtivý, zábavný, dokonalý. Elle Kennedy nikdy nezklame a její knihy mě vždy dostanou do naprosté pohody. Téměř jsem se o ní nemohla odtrhnout. Vřele doporučuji

12.06.2020 5 z 5

Na kraj světa Na kraj světa Theo Addair (p)

Na to, že fantasy obvykle nečtu, se mi tahle kniha celkem zalíbila. Ze začátku jsem byla trochu zmatená o co jde, ale postupem času jsem tomu přišla na kloub. Střídání minulosti a současnosti mi vůbec nevadilo, naopak se to k tomu velmi hodilo. Autor chtěl postupně odhalovat, co se stalo a to se mu povedlo. Všechny 3 hlavní postavy jsou velmi sympatické, Tereza je ale zlo samo a určitě se v dalším díle ještě vybarví. Konec byl fakt smutný...

07.06.2020 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Horory nejsou úplně můj šálek kávy, ale tato kniha mě mile překvapila. Úvod by se dal asi napsat na méně stran ale jinak tam nebyla ani jedna zbytečná pasáž. Konec jsem čekala trochu jiný, ale zklamáním rozhodně nebyl. Na to velké množství stran se kniha četla velmi dobře a myslím, že se ke Kingovi ještě někdy vrátím.

14.05.2020 5 z 5

Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Tato knížka byla pro mě velkým zklamáním. Obálka mě na první pohled naprosto uchvátila a děj se zdál být zajímavý. Nevím proč, ale četlo se mi to hodně špatně a postavy mi nepřirostly k srdci. Děj byl až místy zdlouhavý a neměla jsem ze čtení tu pravou radost. Škoda...

16.04.2020 2 z 5

Roštěnka Roštěnka Alice Clayton

Musím říct, že jsem celkem zklamaná. Po přečtení Nabíječe jsem čekala opět takovou bombu a tohle byl slabý průměr. První polovina knihy vypadala, že ji nepsala ani ta samá autorka, druhá polovina už byla lepší. Knihu jsem si nakonec užila, ale znovu bych se k ní už nevrátila.

07.04.2020 3 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Wow tak to jsem nečekala! Myslela jsem si, že to bude zase jedna z těch klasických knih, ve kterých znáte od poloviny knihy děj až do konce, ale spletla jsem se. Od začátku byl příběh neuvěřitelně vtipný a moc krásně se knížka četla. Trochu se bojím, o čem budou další díly, ale moc těším, až si je přečtu.

30.03.2020 5 z 5

Líbali jsme se Líbali jsme se David Levithan

Musím říct, že jsem od této knihy čekala úplně něco jiného, ale mile mě překvapila. Ze začátku mi to úplně nedávalo smysl. Musela jsem pochopit styl psaní, rozlišit jednotlivé postavy... Žádný závratně překvapivý konec se nekonal, ale to ani nebylo smyslem knížky. Nakonec jsem byla moc ráda, že jsem si ji přečetla.

20.03.2020 5 z 5