LucySmile komentáře u knih
Tento příběh... Ještě teď je mi z toho špatně. I přesto, že Barunka nezažívala žádné velké fyzické násilí či znásilnění, bylo to hrozné. Je strašný, že psychické týrání nelze nijak dokázat. Navíc vyprávění z pohledu "matky" bylo o to horší, že jí člověk vidí do hlavy. Je neuvěřitelný, jak jeden člověk dokáže rozvrátit vztahy v celé rodině a ovlivnit jejich myšlení.
Jinak kniha byla napsána stručně, čtivě a jednoduše, takže k tomuto nemůžu nic vytknout. Za mě by si lidé tuto knihu měli přečíst z toho důvodu, aby pochopili, co jejich možná i neškodná slova či činy mohou způsobit.
Moje první kniha od tohoto autora a jsem z toho taková rozpačitá... Kniha už představila zajímavé a ne nereálné téma, ale na můj vkus mohla být klidně kratší. Ge začátku jsem se v tom hrozně ztrácela, střed asi nejlepší a konec jsem úplně nepochopila a byl takový nedokončený.
Theo Addair opět nezklamal. Knížka je nádherná, taková pohádka. Postavy jsou úžasné, děj plynulý a bez dramat. Theo zpracoval téma, které jen tak v knize nenajdete a já díky tomu zjistila, jak mlc málo o tomto tématu vím. Takže jsem se i při čtení dozvěděla něco nového... Navíc malá návaznost na Muffin a čaj je skvělý bonus. Hned bych si ji přečetla znovu! Všem moc doporučuju.
Tato knížka je přesně ta pravá, kterou potřebujete číst v této zlé době. Všechny postavy mi přirostly k srdci a dokázala bych si představit, že bych s nimi cestovala po Kodani. Navíc mi knížka trochu víc přiblížila, co je vlastně hygge. A jako bonus představa dokonalé kavárny... Nemám absolutně co vytknout.
Páni! Jsem naprosto nadšená. Řekla bych, že tato kniha patří mezi ty nejlepší díla autorky nebo je možná tou nejlepší. Splňovala vše, co si představuju u hororu: husí kůže, duchové, napětí, zvraty a neočekávaný závěr. Tady je také vidět, jak se autorka s každou knihou zlepšuje. Situace už nejsou až příliš vyhrocené a rozuzlení je více "reálné". Tuto knihu opravdu doporučuju!
Přečteno po mnoha letech na základě čtenářské výzvy a jsem nadšená a mile překvapená. Knížku jsem četla ještě jako malé dítě na základní škole na doporučení jedné učitelky a hned jsem věděla, že téma 2. sv. v., holocaust a tomu příbuzná témata mě budou zajímat. Knížka je krásně napsaná z pohledu milé dívky a na konci se nevyhnete slzám. Doporučuji dětem i dospělým!
Čím vícekrát tuto knihu přečtu, tím více ji miluju. Během čtení této knihy zapomenu na vše zlé, můj život je zalitý sluncem a mé srdce taje. Kniha nemusí být vždy literární skvost, důležité je, co čtenáři předá a co v něm zanechá!
Na příklady skvělá kniha, ale z hlediska teorie nedostačující.
Patrika Hartla mi moje kamarádka nesčetněkrát doporučovala a když se objevila zfilmovaná verze této knihy, řekla jsem si, že si ji nejprve přečtu.
Od knihy jsem čekala víc, ale i tak to byla příjemná oddychovka. Dost mi to připomínalo knihy od jiných českých autorů, kteří psali "humorné" knihy. Prostě neurazí ani nenadchne.
Další přečtená kniha o strašidelném domě od této autorky a nemohu si stěžovat. Kniha byla čtivá a nepředvídatelná. Postavy sympatické a hlavně jich tam nebylo moc. Konec mi přišel trochu přehnaný. Od této autorky jsem už četla horší knihy, ale i lepší, takže tato je takový střed.
Rozsáhlá a velmi podrobná pro studium mikroekonomie na inženýrském studiu. Líbí se mi znázornění důležitých informací, grafy i příklady, které jsou potřebné pro složení zkoušky.
Asi nejlepší kniha o V. Havlovi co jsem četla. Autor popisuje velmi čtivě a srozumitelně. I přesto, že autor je jistým fanouškem Havla, nezatají drobnou kritiku jeho osoby. Ráda si přečtu i jeho druhou knihu.
Ze začátku se mi kniha hodně líbila a musím uznat, že je velmi čtivá. Je tam krásně vylíčena představa dokonalých vánoc v horské chatě obklopené sněhem. Později mi trochu vadila nerozhodnost obou hlavních postav a trochu přehnaný děj, ale i tak jsem si čtení velmi užila a těším se na pokračování s dalšími postavami z knihy.
Jsem z této knihy tak trochu rozpolcená. Zápisky lékaře jsou sice úsměvné (ne tak jako v jeho první knize), ale dost mi vadilo jeho neustálé stěžování. Sice to chápu, taky to pořád dělám, ale nemusím o tom ještě číst...
Tuto knížku jsem si opravdu užila. Na rozdíl od některých erotických románů má slušný příběh, postavy jsou sympatické, vše má hlavu a patu. Těším se na pokračování :)
Na nějaké drama od V. Havla jsem se chystala už dlouho a díky Čtenářské výzvě jsem konečně jedno vzala do ruky. Musím říct, že jsem naprosto nadšená. Audience se čte úplně sama, je úsměvná a díky jen dvěma postavám jsem se neztrácela. Po této zkušenosti si určitě přečtu další knihy od tohoto úžasného člověka.
Roztomilý vánoční příběh akorát do předvánočního shonu. Hlavní postavy mě sice občas štvaly s tou jejich nerozhodností, ale Sněhulka byla naprosto úžasná.
Jsem z této knihy zklamaná. Na knihu jsem se těšila, až si ji přečtu, ale ve výsledku se mi skoro nelíbila. Začala jsem ji číst kvůli tomu, že se odehrává v Benátkách. Polis Benátek skvělý, ale děj vůbec neutíkal. Příběh byl hrozně roztahaný, konec o ničem. Na druhou stranu mi byly postavy sympatické a dobře popsané.
Další přečtená knížka od Lydie Strong a zase jsem nadšená. Všechny knížky jsou napsány tak jemně a citlivě... Nedokážu to ani popsat. Tuto knížku jsem přečetla za den a půl a už teď lituju že jsem si jí nešetřila. Je to přesně ten příběh, kdy chcete být jednou z postav a prožívat to s nimi. Alespoň že autorka napsala 3 další doplňující povídky na své webové stránky. Určitě se ráda k této knize zase někdy vrátím a těším se na další autorky výtvory.
Panebože, to bylo něco! Začátek se mi vůbec nelíbil a chtěla jsem toho nechat, ale pak mě to chytlo a už nepustilo. Oba může jsem si strašně oblíbila a libil se mi, jak se postupně vyvíjel jejich vztah. Co mi úplně nesedlo, byl styl psaní a vyprávění o práci, které jsem přeskakovala. Ale ten konec? To takhle rozhodně němuže skončit! Nutně potřebuju pokračování!