Lumine Lumine komentáře u knih

Skrytá hrozba Skrytá hrozba Maggie Stiefvater

Stále moc pěkná fantasy pro mladší generaci a stále mi trochu překáží ten styl psaní. Ovšem zakončení knížky bylo skvělé a těším se na další díl. :)

10.09.2015 3 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Huhů! To byla jízda. :D
Druhý díl byl skvělý. Líbilo se mi skoro všechno. Jediná hvězďulka jde dolů za možná až přílišnou zmatenost v některých částech knihy.

07.09.2015 4 z 5

Larisa a Dlouhověcí Larisa a Dlouhověcí Nora Madisonová

Ech... asi nejsem dostatečně osvícená, abych ocenila tuhle partu frutariánů, která vám bude mlátit do hlavy, že zlí, zlí korporáti se nám snaží zamlčet, že umíme čarovat a můžeme žít věčně. Některé odstavce jsem vyloženě přeskakovala. Nápad i příběh dobrý... jen tolik nevnucovat lidem, že jsou úplně tupí a můžou žít jak dlouho se jim zlíbí, když budou jíst jen to, co si vypěstují (a syrové). Nope. Nic pro mě.

18.08.2015 2 z 5

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Typická YA. Totálně. Autorčino první dílo děsivě propagované hlavně kvůli autorovi a ne kvůli kvalitě.
Zoe se však díky tomu, co dělá, umí skvěle vyjadřovat a zachytávat ty správné pocity. A skvěle je to vidět i v knize. Celý děj je příjemně napsaný a místy i napínavý. Ovšem jako správné YA se to pořádně rozjede až ve 2/3 knížky. Protože to je teď z nějakého důvodu jeden z hlavních poznávacích znaků YA literatury.
Jediné, co snad mohu napsat, je že se mi moc líbí nápad i zápletka. Při čtení knížky mám najednou chuť začít psát blog (ne, neudělám to). S pokud autorka sepíše ještě něco a moje milovaná knihovna to pořídí, tak po té knížce rychle a ráda sáhnu. :)

20.07.2015 4 z 5

Sen noci svatojánské (komiks) Sen noci svatojánské (komiks) Richard Appignanesi

Knížka patří mezi mé první komiksy a úplně první manga a doslova jsem příběh hltala. Už jsem byla na vystoupení Snu noci svatojánské v divadle a líbilo se mi, tak jsem sáhla po tomto komiksu a nelituji toho.

26.06.2015 5 z 5

Procitnutí Procitnutí Petr Kopl

Bylo to zvláštní.
Pro začátek musím uvést, že tohle je můj první komiks od dob Čtyřlístka ve třetí třídě. Celý tento komiks byl zajímavý.
Ilustrace jsou pěkné, postavy v pohodě, ale příběh trochu pokulhává. Vlastně tam pořádně není. Je to spíš úvod a to jediné, co by se mohlo zdát příběhem je tak příběhově odfláklé, že to nestojí za řeč. Doufám, že budou další díly a já tam budu moci najít příběh, kterého bych se chytila.
Přečteno na jeden zátah, jak radí v předmluvě.
Mno nic... 3* pro tuhle komiksovou knížku. :)

11.06.2015 3 z 5

Brenda Veliká Brenda Veliká C. D. Payne

Skvělá oddychová knížka!
Doopravdy se mi to líbilo. Bylo to vtipné, svižné a zajímavé. Konec, průběh i začátek byly poutavé části a hlavní hrdinka byť trochu svérázná byla taky skvělá! Konečně něco jiného, než příběh o roztřesené mert padesát vysoké hubené puntě.

Mooc se mi líbila.

21.05.2015 4 z 5

Spočítej hvězdy Spočítej hvězdy Lois Lowry

Krásný a možná až moc krátký příběh.
Celý příběh se mi doopravdy líbil a možná i o kousek víc než Dárce. Asi to bude tím, že mě otázka Židů za druhé světová zajímá a vábí.
Příběh o přátelství, odvaze a odhodlání. :3

Jediná hvězdička dolů je za krátký příběh. Ano, některé příběhy nepotřebují moc slov, ale vzhledem k tomu, že rodinu i postavy si autorka vymyslela, tak mohla autorka potenciál knihy doopravdy rozvést a dát mu křídla.

10.05.2015 4 z 5

Jen si troufni Jen si troufni Katie McGarry

Wow.

Tohle se mi moc líbilo. Má to sice náběh na typický slaďák sázka - láska - rozhod - láska - americký sen, ale nakonec vás příjemně překvapí.
Doopravdy jsem mi líbí styl psaní. Ten je opravdu obdivuhodný. Od této autorky si určitě ještě něco přečtu. :)

13.04.2015 5 z 5

Kalibův zločin Kalibův zločin Karel Václav Rais

Tedy... jako... dobrý. O.o

Sama tomu pomalu nevěřím, protože do téhle knížky jsem šla s odporem. Doopravdy. Nevěřím povinné četbě. Prostě nejsme přátelé, ale tohle bylo fajn.
Doopravdy nenávidím Boučkovou a Kadlu. -,- Obě bych už od začátku nakopala a vůbec ve mně knížka vyvolávala všemožné silné pocity.
A pak ten konec. ._. Ten konec... inu... to si musíte přečíst

06.04.2015 3 z 5

Tím všechno začíná Tím všechno začíná Robyn Schneider

Moc pěkný příběh. :)

29.03.2015 4 z 5

Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Knížka se mi moc nelíbila, jen závěr byl trošku zajímavý.
Děj byl předvídatelný, hlavní hrdinové trošku nudní a odfláknutí a byla tam spousta věcí, které by si zasloužili víc rozvést. Do čtení jsem se musela nutit a konečné rozuzlení bylo nad slunce... divné.
Jedna hvězdička za koláčový smysl.
Druhá hvězdička za maily.

Víc nedám. Moc mě to neoslovilo.

22.03.2015 2 z 5

Úklony a úklady Úklony a úklady Gail Carriger (p)

Wow! Druhý dál byl snad ještě lepší než první! Je až neuvěřitelné, jak rychle tento příběh ubývá a stránky mizí po rukama. Sofronie je tu zase a je ještě skvělejší než minule. Trochu vyspělejší, zábavnější a zkrátka lepší. Příběh je perfektně sepsaný. Žádné dlouhé zdražování popisy čehokoliv, vše je tu stručné jasné a úžasné!

07.03.2015 5 z 5

Modrá je barva nočních děsů Modrá je barva nočních děsů Laurie Faria Stolarz

Já nemůžu jinak, než dát čtyři hvězdy. Knížka mě doopravdy bavila.

Místy to bylo sice trochu zdlouhavější a ničilo to mé představy o "pravém přátelství", ale jinak super. Děj příjemně plynul, styl psaní se četl skoro sám a díky tomu, že se kniha nezdržovala obšírným vysvětlováním děje, popisem každého okna a osudem každičké postavy má i sympatickou tloušťku. Knížka se vejde do kabelky, nezabere místo v tašce a je lehoučká. Skvělá, pokud někam míříte, nebo jen tak přes pracovní dny.

Takže mé hodnocení je jasné. ^^ Krásné čtyři hvězdičky.

02.03.2015 4 z 5

Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Zajímavá vánoční romantika, kterou byste si měli přát k Mikuláši, aby vás správně naladila na nastávající svátky.
Připravte se na 276 stran plných chytrolínství, trapných situací a KNIH.
Mladá dívka z bohatší rodiny má teplého bratra, který se rozhodne své sestře někoho dohodit. Jak to udělá? Vezme červený deník, napíše do něj pár úkolů a strčí do nejdražšího antikvariátu v NY. Co z toho vznikne?
Prakticky okamžitě se na to chytí mladý, pohledný hošánek. Oba mají přístup do pozoruhodného množství prostor, kde se příběh skvěle odvíjí.
Konec za to stojí. Tuhle větu si pamatujte a tuhle vánočně laděnou oddychovku si rozhodně přidejte na seznam "Chystám se číst."

27.02.2015 3 z 5

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Wow, wow, wow. Tohle byla moje druhá knížka od D. Browna a musím říct, že jeho Inferno je proti tomuhle o moc menší.
Stále stejně nenávidím to, že když se stane něco velmi, velmi napínavého, tak najednou skočí jinam v příběhu. K jiné postavě. Neuvěřitelně mě to vytáčí, ale zároveň je to geniální.
Celá zápletka je úžasná. Susan i David mi jsou velmi sympatičtí a je lehké se s nimi vžít do příběhu.

A ten konec? Wow. :D Především poslední kapitola z mě vytlačila škodolibý smích.

14.01.2015 5 z 5

Bez dechu Bez dechu Sophie Jordan

Proti Jacindě o něco slabší odvar.

Tahle novela je spíše o citech a lásce a né až tak moc o kouzlech. Za celou knížku si Az vzpomněla na Jacindu vícekrát než Jacinda na Az za celou trilogii. Celou knížku jsem si spíše říkala "Stalo se to před, nebo po příběhu v trilogii?" a pak "Pokud se tohle stalo před, proč o tom neřekla Jacindě?"
Ale jinak je to pěkný příběh. Je milý a tak nějak roztomilý. Zase máme jiný pohled na život alá Drakie. Sice dávám jen tři hvězďulky, ale doporučuji. :) Oceňuji, že se dá číst i před nebo mezi díly trilogie, protože děj této knihy nic z trilogie neprozrazuje ani nenaznačuje.

28.12.2014 3 z 5

V pasti V pasti Julie Cross

O moc lepší než první díl! Konečně více akce, více věcí o cestování časem, více všechno.
20% cooler than first. :3
Konec byl... no... donutí vás to skákat po pokoji a říkat "Já - chci - další - díl!"

19.12.2014 4 z 5

Roky pod psa Roky pod psa Markus Zusak

Doopravdy krásná kniha. Svižná, lehká a zábavná. :)

Moc se mi líbila.

07.12.2014 4 z 5

Všechno je v pohodě Všechno je v pohodě Nina LaCour

Suché, nudné. Knížka se dala podle mě pojmout mnohem lépe. Pochopila jsem, o co se autorka snaží, pobužel to nevyšlo. Přechody k tématům jsou strohé a někdy nelogické, postavy až a to i na hlavní nejsou moc uvěřitelné.

14.06.2019 2 z 5