Lumír23 komentáře u knih
Ale jo, je to trochu poplatné době vzniku, ale vlastně aktuální v tom, že se vše obrací - kde bylo dříve bílo, je dnes opačně. Bude to zase aktuální příběh. Obávám se.
Knihu jsem zhltnul, pokračuji v sérii, je těžké formulovat své pocity. Děj se mi líbil, ale ve své podstatě se nedokáži přiklonit k pochopení obsahu, kdy nám autor vnucuje myšlenku, že hlavní hrdince je nutné fandit a přát ji ať uspěje... mám dilema.
Poslední. Achjo. Celé se to četlo opravdu moc dobře, to byl svět ještě v pořádku, lidi měli starost jak přežít a ne jak se jen zabavit. Místní TV to byla hrtska kočovných komediantů, přehrávajících biblické příběhy. Rodiny byly tvořeny mužem, ženou a jejich potomky, dalších 125 pohlaví prostě nemohlo existovat. Jak jsem uvedl - dobré čtení.
Výborný, moc mě to bavilo, spád, děj, pochopení jednání, fakt moc povedené. Až se divím že hodnocení je tak nízké.
Toto mě bavilo, sice jsem vytušil kdo je aktuální lump, ale bavilo.
Dá se říct, že jsem také v tom hloučku nespokojenců, a také již chápu ono nízké hodnocení. Oproti jiným autorovým knihám, mi tato přijde ne jako zapomenutá, ale jako náčrtek k dodělání. Tak možná evo verze 2. Ale ne k vydání.
Tak bylo to zajímavé, jen ten čarodějnický konec, ten mi tam úplně nesedl. Ale jinak hutné dílko.
Mám ho rád. Rád ho čtu. Ale tohle se nepovedlo až tak docela. Zápletka je až moc, pachatelé to samé, tady se Tim nechal hodně unést...
Když čtu knihu, vskutku mě musí zaujmout první kapitola, pak čtu radostněji dál, i když ne vždy, je zbylá část knihy tak dobrá, jako první kapitola. Zde je nutné pochopit, že již v úvodu se píše detektivní román. A pokud to tak vezmete, nebudete zklamáni. Je to kus knihy (co do počtu stran), ale mě se to líbilo.
Knihu jsem dal za 24 hodin, prostě mě nasála jak hospodský větrák a nepustila. Mám nějaké výhrady, ale to jsou drobnosti, jako třeba to, že nová technologie je zneužita magorem. V reálu vidíme, že kolikrát to až takový magor není (čili sadistický vrah), čímž se stává výsledný efekt ještě ničivější (myšleno blokování špatných, nepokrokových, názorů, na soc. sítích, nebo naopak vyzdvihování pokroku ve smyslu uznávání 128 pohlaví). Dokonce v knize vydavatelství XYZ, nebylo ani tolik desítek chyb.
Mám rád tvorbu našich severních sousedů, vlastně spoluobyvatel, tedy jsem rád přečetl i tuto knihu. Líbilo se mi, že jsme se dozvěděli o všech policistech, o rodině milionáře, o vesnici... Opravdu jsem byl spokojený s obsahem knihy, rád se podívám i na další díly.
Co mě však málem donutilo knihu odložit, to byla kvalita českého překladu. Je to bolest a je to velká bolest. Chápu ale, když už neexistují novináři, co by existoval někdo, kdo by zvládl korekci a kontrolu. Google to je jistota a tím to končí. Že se tím domrví mateřský jazyk, to už je jedno. Hnus, hnus a fialovej hnus!
Delší, asi i složitý příběh, kde lze jen dohadovat, ne však z nápovědy aktivně hledat zahradníka, tedy vraha. Osobně mi chybí lepší konec osobních životů hlavních hrdinů. Ale asi to tak na Islandu chodí.
Výborné čtení, velice jsem si knihu užil. Popis místa příběhu, charakteru místních, pro mě i uvěřitelný příběh dítěte.
Moc se mi to líbilo, sice trochu nezvyklé dějové pomlázky, ale hlavní příběhová linka už narušovaná nebyla, už to hezky jelo až do finiše. Autor ví jak přitáhnout pozornost a čtenář nemá pocit, že si s ním autor hraje, zamlčuje události, fakta, jak se děje v jiných knihách velice často. Za mě určitě doporučuji přečíst.
Je to sice více stránek ku čtení, ale zase si člověk může představovat, jak postupně nastupovalo zlo v Německu ke své moci, jak jeden každý, kdo nesouhlasil, čekal že s tím někdo, něco, udělá. Velice silná paralela s dnešní dobou. Nesouhlasíme s mnohým, mlčíme, čekáme že někdo, něco, s něčím...
Druhý díl byl dobrý stejně jako první, čte se to moc dobře, nelze než doporučit. Se sklenkou, dvěma... vína.
Delší, avšak napínavé čtení, zajímavý popis meziválečného Německa. Zaujalo, rád bych ve čtení pokračoval.
Pěkný, poutavý příběh, u kterého jsem si říkal a smutnil nad tím, že na naše "nezávislé" soudce, nikdo nedohlíží tak, jak na soudce v knize. U nás, bohužel, platí právo a soudcovská spravedlnost jen pro ty bohatší. A dozor funguje stejně.
Napínavé, hodně, celou dobu, jen ten závěr mi přišel jakoby nedotažený... zjednodušený. Ale zase se mi to líbilo.
Asi maličko natahovaná, ale zase poutavá četla. Jak to ta baba dělá?