LunaL. komentáře u knih
Nádherná knížka!! Přečtete ji sice dětem během chvilky, ale děj a ilustrace stojí za to! :) Synovi se tak líbila, že jsme ji za jeden den četli dvakrát. Milé, vtipné, originální.
Určitě doporučuji, bude se líbit dětem i rodičům :)
Asi třetí kniha, kterou jsem synovi četla. Předchozí se nám líbily, tahle byla až moc moderní. Hodně věcí jsem mu musela vysvětlovat, hodně příběhů se mi zdálo přehnaných.
První kniha, co jsem od autora četla (mám raději psy, proto mě Dalajmanova kočka nikdy nelákala :)), možná ale poslední. Nebylo to špatné, rozhodně tam bylo hodně mouder, v podání psa úsměvné (jak uvažování o světě, tak hlavně psí povídání o politice). Na jedno přečtení to šlo, podruhé bych se k tomu určitě nevrátila.
Co si z knihy odnesu? Rozhodně, že máme dělat malé věci s velkou láskou :)
Druhá knížka o Tappim a jeho přátelích, kterou jsem četla synovi. Milé, krátké příběhy skvělé na čtení před spaním. Pohádky v sobě nesou nejedno poslání. A u postavy Tappiho si říkám, jak by svět vypadal lépe, kdyby byli všichni rodiče jako on! :)
Jen pohádka Opozdilý sníh možná rodičům zavaří.. Ještě, že jsme ji četli v létě a ne před Vánoci! :D
Krásná kniha! Hodně (a hodně velkých) fotografií nejen zvířat, ale i krajiny. Rozdělené podle světadílů, v každé kapitole pár stránek textu od fotografa - zážitky z fotografování, cestování, se zemí.. + pár nejdůležitějších fakt o zemi nebo Národním parku,..
Rozhodně nebrat jako encyklopedii!
Pro milovníky zvířat,přírody a pěkných fotek doporučuji! :)
Poslední dobou ráda čtu knížky, které jsem viděla zfilmované. Většinou tam najdu hodně navíc. I tady jsem nějaký ten detail navíc našla :) Knížka je oddechová stejně jako film, milá, úsměvná. Ale tentokrát mě film asi oslovil o něco víc.
To ale neznamená, že nestojí za přečtení! :)
Hodně zajímavá kniha. Netušila jsem, kolik může vzniknout nápadů, jak chránit a pomáhat přírodě. Určitě inspirativní, dozvěděla jsem se hodně nového, i si chci sama najít něco navíc :) Chválím i zpracování, hezky se to četlo. Určitě doporučuji! :)
Když si syn v knihovně vybral tuhle knížku, vymlouvala jsem mu ji, že nebudeme v létě číst o zimě. A nakonec se z toho vyklubala krásná kniha, která provází celým rokem. Hned jsme si oba zamilovali dobráka Tappiho, Chichotku i ostatní obyvatele Šeptajícího lesa. Milé pohádky, které zahřejí :) Určitě si půjčíme další díl!
(SPOILER) Knihu jsem objevila asi půl roku poté, co jsem po přečtění jedné knihy od Durrella prohlásila, že jeho žena musela být chudák.. :) Když jsem ji zahlédla, nešlo jinak než si ji pořídit.
Knihu jsem četla s nadšením. Sice se nečte tak pěkně jako od Durrella, ale díky ní jsem si udělala lepší představu o jeho životě - jak šli jeho cesty a výpravy za sebou, zjistila jsem, proč začal psát ( a byla z důvodu dost zklamaná). Představy o založení zoo jsem měla úplně zcestný, díky této knize vím víc (a ráda bych se dozvěděla ještě víc!). Netušila jsem nic o jeho svatbě, a jen letmo, že i natáčel dokumenty. Prostě bylo v knize tolik zajímavostí a detailů, pro které stálo za to ji číst! A vždy jsem zajásala, když jsem četla o nějakém zvířeti, které jsem znala z Durrellových knih :)
Pro fanoušky Durrella určitě doporučuji!
Moje druhá knížka od Šimánka. Na první jsem narazila náhodou, pro tuhle jsem si šla do knihovny pár týdnů nato. A myslím, že nebude poslední, kterou si od autora přečtu!
Když čtete popis jeho cesty, doplněný mnoha velkými, krásnými fotografiemi, máte pocit, jako byste cestovali s ním. Nový Zéland mě vždy lákal, po přečtení mám chuť si koupit letenku! Nádherná kniha, ani se mi nebude chtít ji vracet.. :)
Pohádky mě neoslovili, myslím, že spoustu věcí syn nemohl pochopit. Vtípky spíš pro dospělého, než pro dítě. Nezaujalo nás to.
Medvídek Pú mě v dětství minul. Teď, když čtu knížky se synem, jsem si ho zamilovala stejně jako on :) Veselé příběhy doprovázené krásnými, barevnými obrázky.
Jedna z nejlepších knížek s medvídkem Pú, kterou jsme se synem četli. Zatím se mu líbily všechny, ale k téhle se vracíme pořád dokola :)
Další milá knížka s oblíbeným medvídkem. Pro malé děti ideální čtení :)
Synovi jsem četla víc knížek o mašince Tomášovi. Má je rád, tentokrát jsme šáhli po téhle s příběhy před spaním. Ani tentokrát pohádky nezklamaly, jen měly méně textu než jiné knížky - za dva večery jsme měli knížku přečtenou a syn byl smutný, že tam další pohádky nejsou.
Pěkná knížka s hezkými obrázky a s příběhem, který má co říct. Jen toho textu bylo tak málo, že na syna (4roky) byla knížka tak krátká, že jsme před spaním šáhli ještě po jiné. Asi pro mladší děti, nebo pro nečtenáře :)
Četla jsem se synem (4roky) a měla pocit, že ho kniha moc nezaujala. Ale i když jsme četli jednu kapitolu/den, tak jsme ji dočetli a ke konci knížky vymýšlel, jak do domu nalákat víc pavoučků, abychom tu měli stejně pěkné pavučiny, jako dělal Provazníček :)
Knížka se líbila, jen nevím, jestli tak moc, abychom se k ní někdy vrátili..
Nádherná, oddechová knížka. Ideální na léto.
Mám ráda film, viděla jsem ho několikrát. Ale přesto mě kniha bavila, byla obohacená o tolik myšlenek a detailů, které se do filmu prostě nedají dát.
Po přečtení mám chuť znovu kouknout na film, budu ho asi vnímat trochu jinak :)
Pro milovníky filmu určitě doporučuji :)
(SPOILER) Kniha se mi dobře četla, ale říkala jsem si, že kdybych ji četla a ještě neměla děti, tak jsem bezdětná! Docela deprimující, jak může dítě ovládnout rodiče a tím ubližovat nejen jim, ale i sobě. Také se mi to zdálo přehnané - úryvek psaný ve zkratce: utěšujte dítě flaškou a bude z něj alkoholik. Dejte mu dudlík a bude kouřit, nechte ho brečet a bude trpět depresemi...
Jediné, v čem mi kniha pomohla, bylo uvědomění si, že si mám víc prosazovat svou :D
(SPOILER) Na knihu jsem se dost těšila, zaujala mě pro více věcí - netypický výcvik psů, Afrika a boj proti pytlákům, česká cvičitelka (a žena!), zajímavé plemeno psa, o kterém jsem toho už hodně slyšela.
Téma rozhodně zajímavé, ale podání? Docela katastrofa. Autorka skáče z tématu na téma, popíše v rychlosti výcvik psů, jak to chodí v Kongu, pak najednou její první návštěva Konga. Od začátku píše, jak se tam stala tragedie. Nadhodí to ještě třikrát, než se čtenář dozví, co se tam stalo.
Popis výcviku psů byl na mě dost strohý, natož "akce v Kongu". Většinou popsaná větou " psi byli super!" nebo " Cama odvedla skvělou práci". Ale jak to probíhalo, to nic. Aspoň že vyjmenovala, co zabavili a co se jim povedlo zachránit.
Na to, kolikrát se zmiňuje, že to nemá v Kongu jednoduchý, jak si ostatní myslí, že chodí do restaurací atd., tak vyjmenuje asi 5restaurací, které tam navštívila.. :)
Spousta fotek byla k dobru, popisy pod nimi už lehce matoucí (někdy popis k fotografii, jindy pod nimi pokračování "příběhu".
Škoda, že se autorka nezaměřila víc na popis práce se psy. Nebo neoddělila psy a popis života (a jejího nadšení)v Kongu.
Ale je to její první kniha (alespoň předpokládám) a jsem ráda, že ji napsala, že se o tom, co se psy dělá pro ochranu zvířat v Africe, dozví víc lidí. Tu práci a to úsilí se může jen obdivovat! :)