LunaL. LunaL. komentáře u knih

Hvězdy pražské zoo Hvězdy pražské zoo Jiří Dědeček

Četla jsem se synem (4roky), dost se mu líbily obrázky a těšil se na otázky na konci každé kapitoly. Knížka je hezky udělaná, plná zajímavostí nejznámějších zvířat pražské zoo. Syn byl na knížku asi ještě malý, bylo tam na něj spoustu informací. Stejně z ní byl ale nadšený. Jediné, co nás na knížce nezaujalo, byly básničky - zdálo se mi to nápaditý, ale básničky sami o sobě nic moc.
Kupovala jsem ji i jako dárek pro kluka (7let) a udělala velkou radost :)

18.04.2021 4 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

(SPOILER) Takový jiný, oddechový, ale ne nezajímavý román :)
Dost jsem si oblíbila Kita, který byl upřímný, veselý, a i když si často nevěděl rady, tak se nebál jednat. A hlavně se nevzdával. I když na druhou stranu se nevnucoval, jen dával najevo, že tu je.
Líbil se mi nápad "zpráv" přes školní slohovky, hlavně ta o motýlu a hurikánu.
Jen škoda, že takové lidi někdo odsuzuje. Přitom chtějí to, co my všichni - trávit čas s tím, koho milujeme.

10.04.2021 4 z 5

Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Krásný do poslední stránky! :)

08.04.2021 5 z 5

Přístav naděje Přístav naděje Nina George

Ze začátku mi nesedlo, že hlavní postavě je šedesát let - je zvláštní číst o jejích problémech, o sešlosti seiorů,..když vám není ani třicet - ale pak mě pohltil děj a nakonec jsem se od knihy nemohla odtrhnout, jak jsem byla zvědavá na konec! :)

04.04.2021 4 z 5

Ztichlá zoo: Co jste kvůli pandemii neviděli Ztichlá zoo: Co jste kvůli pandemii neviděli Miroslav Bobek

Hezká kniha plná krásných fotografií zvířat a zoo. Ve zkratce provedení zoo rokem pandemie. Jen těch zajímavostí tam mohlo být víc. Skvělý způsob, jak podpořit zoo v téhle nelehké době - knížka by byla hezký dárek pro milovníky zvířat a zoo Praha.

03.04.2021 4 z 5

Rande na balkoně Rande na balkoně Felicia Kingsley

Krásný, jednoduchý, oddechový, milý :)

29.03.2021 5 z 5

Veterinář vzpomíná Veterinář vzpomíná Petr Skalka

Miluji knihy o veterinářích i o zoo. Kniha byla plná zajímavostí, navíc se mi líbilo, že jsou to příběhy z českých zoo. Ale styl psaní mi moc neseděl, neuměl mě vtáhnout do děje. Četla jsem knihu na víckrát, mezi jinými knížkami. Podruhé bych ji už číst nemusela.

28.03.2021 3 z 5

Srdce pro ježky - Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít Srdce pro ježky - Příběh malé učitelky, která dodala odvahu žít Massimo Vacchetta

(SPOILER) První díl se mi tak líbil, že jsem si hned sehnala druhý. Ze začátku mě mátlo, že kniha nenavazovala přímo na předchozí, naopak se vrátila o kus zpátky a události, popsané na konci prvního dílu, ukázala podrobněji. Celkově byl druhý díl dost jiný. Pořád o ježcích, ale i hodně o vztahu Massima a jeho matky.
Nebylo to špatný, ale na první díl to rozhodně nemá.

28.03.2021 3 z 5

25 gramů štěstí 25 gramů štěstí Massimo Vacchetta

(SPOILER) Krásná knížka, která se moc hezky čte. Dojemný příběh o tom, jak jeden ježeček může změnit život - a dát nápad k založení záchranné stanice. Ukazuje nám veterináře ( a muže) z jiného úhlu pohledu. A je plná zajímavostí o ježkách. Přečetla jsem knihu za pár dní, zdála se mi na pravdivý příběh oddechovější. Takové pohlazení po duši.
Jen založení z.stanice mohlo být popsáno víc, takhle měl člověk pocit, že je to otázka týdnu a pár podepsaných papírů..
Určitě jsem knížku nečetla naposledy :)

22.03.2021 4 z 5

Žil jsem skvělý život Žil jsem skvělý život Patrick Swayze

(SPOILER) Četla jsem první Poslední tanec, pak tuhle. Asi je pravda, že tahle knížka je hezčí, detailnější, ale podle mě stojí za to si přečíst obě! Hezky se doplňují, Poslední tanec je celkově víc o jeho životě ( tahle skoro úplně vynechává jeho dětství), víc o jeho vztahu s rodiči. V téhle je zase poznat, co všechno pro něj herectví znamenalo, co mu jaký film dal. A taky se dost zmiňuje o jeho vztahu s Lisou. Patrick ukazuje, jak se dá zvládnout (skoro)vše, když člověk opravdu chce. A i jeho boj s rakovinou beru zčásti jako vítezství, vždyť s ní žil tak dlouho a nenechával se jí omezit!
Určitě doporučuju, nejen fanynkám :)

17.03.2021 4 z 5

Ikabog Ikabog J. K. Rowling (p)

(SPOILER) Jako pohádka to začíná, jako pohádka to i končí. Obsah mezi tím moc pohádkový nebyl. Určitě ne pro děti od sedmi let, jak na knize píšou. Ale já jako dospělá jsem si čtení užila, knížka se četla hezky, děj mě zaujal. Asi ne brzy, ale jednou se k ní vrátím.
Nápad s ilustracemi od malých čtenářů se mi moc líbil! Obrázky byly povedené, nápad originální :)

08.03.2021 4 z 5

Kavárna malých zázraků Kavárna malých zázraků Nicolas Barreau

Krásný, oddechový příběh. Hlavní postava je dost sympatická, Itálie krásně popsaná. Určitě se k ní ještě někdy vrátím :)

05.03.2021 5 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Tahle knížka nebyl můj styl. Opravdu ne. Už jen ten humor. Nesedl mi. Tak proč jsem se od knížky nemohla odtrhnout? Proč jsem ji měla přečtenou za čtvrt dne? Protože je skvěle napsaná. Čtivá. A i když to nebyl můj styl, našly se tam věty, které stály za přečtení knížky. O.P.R.A.V.D.U.

03.03.2021 3 z 5

Poslední tanec - Patrick Swayze Poslední tanec - Patrick Swayze Wendy Leigh

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Je plná zajímavostí, provede člověka celým životem Patricka. Divila jsem se, kolik filmů natočil. A že slávou nezpychl. Líbily se mi názory na Swayzeho od různých lidí, historky z natáčení, popis farmy. Obdivovala jsem, jak se do všeho pouštěl naplno, chtěl všechno zkusit a zvládnout nejlíp, jak mohl. Škoda jen, že se ani on nedokázal vyhnout závislosti, jako tolik slavných lidí.
Byla to první kniha, co jsem o Patrickovi četla ( ještě mám v plánu Žil jsem skvělý život) a určitě mohu doporučit!

01.03.2021 4 z 5

Pobřežní cesta Pobřežní cesta Raynor Winn

Knížka rozhodně stojí za přečtení. Člověk si u ní uvědomí, jak se náš život může ve vteřině změnit. Jak je důležité nezůstat na místě, ale mít nějaký cíl. A že největší výhra je jít cestou (životem) s někým, koho milujete!

28.02.2021 3 z 5

Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Skvělá kniha plná zajímavostí o životě (nejen zvířat) v zoo. Překvapilo mě, jak je autor upřímný a říká vše na rovinu - nebál se kritizovat jak sebe, tak ostatní. Nebavili mě kapitoly o politice a korupci, ale naštěstí jich nebylo moc - a aspoň si člověk uvědomí, o čem všem práce ředitele zoo je.
Člověk si při čtení aspoň uvědomí, jaká je v Praze krásná zoo - nebo spíš to, že to tak nebylo vždy! Že je za tím hromada práce a odvahy.
Určitě se ke knížce někdy zase vrátím.

01.02.2021 5 z 5

Život je pes - příběhy z kotců a pelíšků Život je pes - příběhy z kotců a pelíšků Vladimíra Černajová

Kniha není špatná, rozhodně se hezky čte. Jak se dá předem odhadnout, je plná smutných (hlavně) psích osudů. A ne každý má dobrý konec. Ale je i plná příběhů dobrých lidí, kteří se snaží trpícím zvířatům pomoci. A i tady se najde, že zvíře jako dárek není nejlepší nápad.
Pěkná kniha, ale podruhé už ji číst asi nebudu.

09.01.2021 3 z 5

Sen jménem Harry Potter - Životní příběh J. K. Rowlingové Sen jménem Harry Potter - Životní příběh J. K. Rowlingové Sean Smith

Na tuhle knížku jsem byla dost zvědavá. Začátek se mi četl hůř, ale ve chvíli, kdy se začal vytvářet příběh Harryho, se to změnilo a četlo se samo. Hodně zajímavostí ze života spisovatelky! Obdivuju ji ještě víc. Rozhodně stojí za přečtení!

06.01.2021 4 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

(SPOILER) Nejlepší kniha za poslední dobu! Hodně čtivá, dělalo mi problém ji odložit. Líbily se mi krátké kapitoly, i to, jak se příběh postupně "dával dokupy". Ze začátku spousta věcí nedávala smysl, ale jak jsem četla dál, zjištovala jsem toho víc a víc. Až do poslední stránky! To bylo asi nejlepší, že každá stránka byla zajímavá. Vůbec mi nevadilo, jak se prolínala přítomnost s budoucností a minulostí. Naopak. A obdivuji, jak to někdo takhle dokázal napsat! Jen mě překvapilo, že příběh skončil možná až velkým happy endem, ale na druhou stranu, proč ne?
Určitě doporučuju!

13.12.2020 5 z 5

Zvířecí hrdinové Zvířecí hrdinové Ben Holt

Ze začátku jsem byla zklamaná, čekala jsem méně příběhů, ale zato více rozvinutých. Nakonec jsem si ale zvykla, že jsou popsaná hlavně fakta. Tím byly příběhy hodně krátké, ale hodně zajímavé. Jsem ráda, že jsem knihu přečetla, doma v knihovně bych jí mít ale nemusela.

13.12.2020 3 z 5