lusila lusila komentáře u knih

Slzy a smiech Slzy a smiech Táňa Keleová-Vasilková

Pre všetky romantické duše.

Cukor a soľ Cukor a soľ Táňa Keleová-Vasilková

Presne ako názov, ak si zmiešate cukor so soľou nebude vám chutiť.

Dracula Dracula Bram Stoker

Fil je film, kniha je kniha. Toto ma fakt bavilo,úžasná...

Vysoká škola hubnutí Vysoká škola hubnutí Edita Sipeky

Milé. Ale takto to fakt nefunguje.

23.06.2013 3 z 5

Siete z pavučín Siete z pavučín Táňa Keleová-Vasilková

Ak máte radi romány o láske so šťastným koncom, je pre vás ako stvorená.

Čriepky Čriepky Táňa Keleová-Vasilková

Dnes by som už po nej nesiahla.

Klamstvá Klamstvá Táňa Keleová-Vasilková

Toto je asi jediná moja nedočítaná kniha. Pred pár rokmi som si rada prečítala romány od tejto autorky, dnes už po nich nesiaham, škoda času.

Zima v Štokholme Zima v Štokholme Agneta Pleijel

Netypická forma knihy ma zaujala.

23.06.2013 3 z 5

Hledači opálů Hledači opálů Patricia Shaw

Páčilo sa mi to. Po celý čas som Brodiemu držala palce, aby našiel to, čo hľadá, aj keď to spočiatku vyzeralo, že ide iba o peniaze.

Je to inak, mami... Je to inak, mami... Tamara Tainová

Knihu som kúpila vo výpredaji, ak by tam nebola téma homosexuality, bol by to len banálny príbeh lásky.

23.06.2013 2 z 5

Ópiové vojny 2 - Vyplienenie Letného paláca Ópiové vojny 2 - Vyplienenie Letného paláca José Fréches

Výborne spracovaný príbeh zasadený do skutočných udalostí, ktoré sa odohrali v 19. storočí v Číne. Knihu som dostala od jednej pani zapojenej do projektu knižnicamamam. Po prelistovaní ma zaujala, tak som si vypožičala 1.diel v našej knižnici a oplatilo sa. Vždy hovorím, že najlepšie historické romány pochádzajú z pera tých, ktorí študovali históriu, či dejiny, ako je to v tomto prípade.

Ríša sĺz Ríša sĺz José Fréches

Proste úžasná. Nemohla som ju pustiť z rúk.

Pavučinové pančušky Pavučinové pančušky Anna Adamová

Námet sa mi zdal zaujímavý, kniha nezaujala. Posunula som ju do Knihobežníka.

Alžbetin dvor Alžbetin dvor Hana Zelinová

Už je to dávno, čo som videla seriál v TV -Alžbetin dvor. Kniha je úžasná, majstrovsky prerozprávaný príbeh.

Stretneme sa pod stromom ombu Stretneme sa pod stromom ombu Santa Montefiore

Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o typický román o láske. Sofia sa zaľúbi do chlapca, ktorý nie je jej rodinou prijatý a preto musí pod zámienkou štúdia odísť do cudziny, aby naňho zabudla. Po tom, čo sa vráti, ani manželstvo nezabráni tomu, aby sa obaja opäť zblížili. Autorka vykresľuje vnútorný boj Sofie, boj medzi rozumom, srdcom a túžbou po pomste. Zároveň zvádza boj proti predsudkom a tradíciám. Môže matka dcéru nenávidieť až do takej miery , že ju chce vidieť nešťastnú? A môže dcéra dovoliť si za to nenávidieť matku, hoci sa od nej očakáva opak? Strom ombu v tomto príbehu predstavuje oázu pokoja a lásky, symbol túžby po šťastnom živote.

Zakázaná láska Zakázaná láska Sandra Brown

Knihobežník mi ponúkne aj titul, ktorý by som zďaleka obišla. Toto je kniha pre všetky ženy a dievčatá, ktoré milujú slová o veľkej láske až za hrob.

Námestie Svatej Alžbety Námestie Svatej Alžbety Rudolf Jašík

Ja som vždy patrila k tým, ktorí mali prečítané všetky knihy povinného čítania. Neviem si však spomenúť, či medzi nimi bola aj táto, ak aj áno , určite nie v češtine. Takže preméra.

Spiaci tiger Spiaci tiger Rosamunde Pilcher

Do autobusu, k vode, na dovolenku, ľahké čítanie.

23.06.2013 2 z 5

Manželky na odpis Manželky na odpis Simona Monyová (p)

Knihy tejto autorky sú proste skvelé.

23.06.2013 4 z 5

Jak mi Jane Austenová zničila život Jak mi Jane Austenová zničila život Beth Pattillo

Od tejto knihy som čakala, že ma pobaví a to sa splnilo.