m_martina komentáře u knih
Do knihy jsem se nemohla hned začíst, ale když se tak stalo, četla se mi hodně dobře. Rodinné ságy mám moc ráda a tato kniha moje očekávání splnila. Osudy Elisabeth, Paula a všech ostatních mne zaujaly, proto jsem zvědavá, jak budou pokračovat dál. A hned si zajdu do knihovny pro další díl.
Nutně jsem si potřebovala odpočinout u nějaké pomale plynoucí detektivky a tahle kniha svůj účel splnila. Líbila se mi, četla se mi opravdu dobře a protože jsem byla spokojená, hodnotím pěti hvězdami.
Překrásný příběh z vesnického prostředí, četla jsem ho již poněkolikáté a vždycky mne vezme za srdce. Je v něm hodně smutku, ale zároveň i naděje a konec je šťastný. Prostě takový balzám na duši, který nemohu hodnotit jinak než pěti hvězdami.
Hrabalovi jsem nikdy nedokázala přijít na chuť. A ani film se mi moc nelíbil, prostě to nebyl můj šálek čaje. A těžko se to už v mém věku změní, protože mi kniha nesedla ani teď, kdy jsem si ji přečetla po letech znovu.
Dobrá oddechová kniha, četla se mi lehce. A také musím ocenit zajímavý nápad s klubem egyptologů, kteří se ovšem zajímají o něco úplně jiného, jak je ostatně uvedeno v anotaci. Doporučuji.
Všechny pohádky a říkanky o čertech v této knize se mi moc líbily, i když jsem ji musela vylovit až odněkud z hloubi své knihovny. Ale věděla jsem, že tam někde je, protože jsem ji kdysi dávno kupovala. A k tomu ty opravdu nádherné ilustrace Karla Franty! Za mne tedy tato kniha nemá žádnou chybu, proto ji hodnotím pěti hvězdami a doporučuji.
Tato paní spisovatelka má opravdový dar napsat výborný příběh, který nepustíte z ruky. Také tato její kniha mne vtáhla do svých tenat a já jsem nemohla přestat číst, dokud jsem se neocitla na poslední stránce. Za mne tedy velká spokojenost.
Kniha se mi nečetla lehce, protože ani ten příběh nebyl lehký. Pan spisovatel ale všechny události, související s Bartolomějskou nocí a Kateřinou Medicejskou, popsal poutavě, a tak mne čtení bavilo. Kromě toho mám historické romány opravdu moc ráda. Proto tedy knize dávám pět hvězd.
Této knize nemám co vytknout, přečetla jsem ji jedním dechem. Zajímavé a silné téma mne zaujalo, přestože rasismus jinak v oblibě nemám.
Po několika romantických knihách jsem si chtěla přečíst zase nějaké dobré krimi. A vsadila jsem na jistotu v podobě Kristiny Ohlsson, protože mám její knihy téměř až nekriticky ráda. Ani tato mne nezklamala, líbila se mi od začátku do konce. Případ s Fredrikou Bergmanovou a Alexem Rechtem byl výborný, proto bude i moje hodnocení vysoké, a sice pět hvězd.
Tak a tahle rodinná sága, týkající se Čokoládovny, se uzavřela. Tato část se odehrává v temné době, kdy k moci nastupují fašisté. Nakonec ale všechno dobře dopadne a to já mám ráda. Přestože se mi, stejně jako mým oblíbeným, nejvíc líbil druhý díl, celou řadu hodnotím pozitivně a tuhle závěrečnou knihu hodnotím pěti hvězdami.
Příběhy tohoto typu mám ráda a tento se mi líbil do té míry, že jsem nemohla přestat číst. Kniha vypráví nádherný a současně smutný příběh mladé Gwen. A paní spisovatelka mne zavedla na Cejlon, kde jsem se cítila dobře. Konec mne ale rozplakal. Přitom jenom stačilo si sednout a promluvit si.
Příjemná kniha, stejně jako film se mi líbila. Jako čtení na léto doporučuji.
Zajímavá kniha, četla se jedním dechem. A bohužel se obávám, že takovéto hledání ideálního partnera by mohlo už brzy být reálné.
Že já jsem si nedala pokoj! Kniha se mi moc nelíbila, do čtení jsem se musela nutit, proto dávám na závěr tři hvězdy a i ty jsou skoro až moc. Jiné knihy od tohoto spisovatele byly o dost lepší.
Pan Vondruška je pro mne vždy zárukou příjemného, oddechového čtení, u kterého si hezky odpočinu. Také tento případ, který řeší Oldřich z Chlumu spolu se svými pomocníky, se mi líbil a nemám k němu žádné výtky.
Ani tato další napínavá kniha od Lindy Castillo nezklamala. Kate je sympatická policejní náčelnice a amišské prostředí zajímavé téma. Nemám co dodat a doporučuji.
Výborné čtení, stejně jako všechny dosavadní knihy od této paní spisovatelky. Nemám co vytknout, kniha se mi líbila, proto udílím pět hvězd.
Po delší době jsem se vrátila k této řadě a ani tento případ mne nezklamal. Erika je mi sice stále ještě docela nesympatická, ale kniha je výborná, lepší než první díl.
Knihu jsme četly společně s vnučkami a tak krásně jsme se u těch strašidelných příběhů bály, i když ne moc ;-). Líbily se nám všechny povídky sem zařazené. Naštěstí nebyly zase až tak moc hororové, to bychom knihu nejspíš nedočetly. Takže za nás všechny udílíme pět hvězd a doporučujeme ;-).