m_martina m_martina komentáře u knih

Pohádky o Krakonošovi Pohádky o Krakonošovi Marie Kubátová

Krásné pohádky o věčném soupeření Krakonoše a pána z Trautenberka. Nářečí mi nevadilo, přece jen pocházím z generace, která s večerníčky o Krakonošovi vyrůstala. Ale jinak souhlasím s ostatními názory zde a knihu vnučkám předčítat nebudu.

28.06.2020 5 z 5

Jih proti severu (2) Jih proti severu (2) Margaret Mitchell

Stále ještě krásná kniha, ale první díl se mi líbil víc. Přesto obě knihy doporučuji.

27.06.2020 4 z 5

Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice Falešný tolar / Tichý jazyk / Boskovická svodnice Vlastimil Vondruška

Když mi někdy není dobře, knihy pana Vondrušky jsou sázkou na jistotu a pohlazením na duši.

24.06.2020 5 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Kniha mi nesedla tolik, jako série s Martinem Servazem, a také závěr mne zklamal. Proto jednu hvězdu ubírám.

21.06.2020 4 z 5

Ohnivý anděl Ohnivý anděl Yrsa Sigurðardóttir

Další kniha od Yrsy se mi zase moc líbila, i když případ s požárem a postiženými lidmi byl dost drsný. Až mi mráz přebíhal po zádech.

18.06.2020 5 z 5

Mrazivé světlo Mrazivé světlo Yrsa Sigurðardóttir

Druhý případ s Tórou a Matthiasem se mi líbil už víc, byl mrazivější než ten první.

18.06.2020 5 z 5

Záhada zlaté štoly Záhada zlaté štoly Vlastimil Vondruška

Další výborná kniha od pana Vondrušky. Není to žádná náročná četba a já si vždy krásně odpočinu.

14.06.2020 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Kniha se mi nelíbila. Další od autorky si už nepřečtu.

10.06.2020 2 z 5

Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Nevím, zda jsou Shakespearovy tragédie lepší než jeho komedie. To nedokážu posoudit. Ale tohle je podle mého skromného názoru jeho nejlepší kousek v daném žánru.

06.06.2020 5 z 5

Vražda na faře Vražda na faře Agatha Christie

Už tento úplně první případ slečny Marplové je výborný. Tuto starou dámu jsem si oblíbila hned a knihy s ní moc ráda čtu.

05.06.2020 5 z 5

Zvěrolékař na blatech Zvěrolékař na blatech James Herriot (p)

Tyto knihy jsou všechny výborné, dobře se čtou a pro mne jsou balzámem na duši, proto se k nim vždycky ráda vracím.

03.06.2020 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Kniha je dobře napsaná a stejně dobře se i čte. Ale byly tam i momenty, které se mi nelíbily a příběhu spíše uškodily.

30.05.2020 4 z 5

Srpen s bejbinkou Srpen s bejbinkou František Nepil

Pana Nepila mám moc ráda, proto jsem se bavila i u této jeho knihy. Je dobře napsaná a čte se jedním dechem.

30.05.2020 5 z 5

Mluvící balík Mluvící balík Gerald Durrell

Dcera i syn knihu milovali, četli ji opakovaně. I já jsem si ji přečetla a už se těším, až ji přečtu vnučkám. Určitě si ji zase budeme užívat.

27.05.2020 5 z 5

Pohřešovaná Pohřešovaná Chris Mooney

Kniha se mi líbila, mám ráda tento typ příběhů.

27.05.2020 5 z 5

Ďáblův spár Ďáblův spár Lara Dearman

Kniha se mi dobře četla a děj se mi líbil.

25.05.2020 4 z 5

Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Kniha mne bohužel trochu zklamala. Asi je to i tím, že jsem na duchy nikdy nevěřila, proto mi to zde vadilo. Kniha se ale dobře čte, proto je možné, že dám autorce další šanci.

20.05.2020 4 z 5

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Kniha se mi docela líbila, hezky se četla.

19.05.2020 4 z 5

Fantomas Fantomas Pierre Souvestre

Kniha je s filmy nesrovnatelná. Dobře se čte, je ale i dost brutální.

15.05.2020 5 z 5

Kapitán Fracasse Kapitán Fracasse Théophile Gautier

Četla jsem jako náctiletá a kniha se mi docela líbila. Nádherná romantika.

15.05.2020 4 z 5