m.valova m.valova komentáře u knih

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Smutná kniha,čtivá,ale není to úplně moje parketa.

27.11.2016 4 z 5

Dubnové slunce Dubnové slunce Katarína Gillerová

Nechci nijak moc zacházet do detailů toho co je realitou a co už spíše trochu pohádkou a zda-li je to v životě možné,ale náhody se dějí..Každopádně takové přátelství jaké pojilo Elu a Ditu je až závidění hodné,sympatická byla i postava Patricie..příběh se mi líbil,už vím co od autorky zhruba čekat a její knihy beru jako oddechové,ideální když si chci odpočinout.

01.11.2020 5 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Příběh na víkendové čtení..možná bych vynechala detektivní zápletku,ale to už je věc názoru,jinak spokojenost..od téhle autorky už tak nějak vím co čekat a ráda přečtu i další knížky.

12.09.2020 4 z 5

Tri sestry Tri sestry Táňa Keleová-Vasilková

Na dnešní propršenou sobotu ideální počtení,klasicky nenáročná,oddechová,už vím co od této autorky čekat..opět nezklamala,možná jsou její knížky v určitých věcech podobné,ale zatím se mi neomrzely.Tři sestry..příběh ze života,trochu pohádka a určité zamyšlení a poučení,že je třeba se radovat opravdu z maličkostí a vážit si všeho kolem a hlavně své rodiny.

20.06.2020 5 z 5

Jsi jako slunce Jsi jako slunce Táňa Keleová-Vasilková

Ano,je smutná...ale mě se líbila.Dle tady zmíněných komentářů jsem asi nic od knihy neočekávala,ale težko někoho soudit,každý se z takovou situací vyrovnává jinak a hlavní hrdinka pro mě byla docela frajerka,když vezmu v úvahu co vše musela v životě podstoupit a obětovat pro dobro jiných.Možná sama autorka se tímto vyrovnávala se smrtí svého tatínka...snad tato kniha někomu v tomto ohledu pomůže,protože návod na truchlení prostě neexistuje..někdo hledá víru ,jiný možná zrovna takovou knihu.

14.04.2019 4 z 5

Tajná dcera Tajná dcera Shilpi Somaya Gowda

Zajímavý příběh,pocity při čtení téhle knihy se opravdu střídaly a chvílemi jsem si přála Indii poznat a jindy zase děkovala,že žiju ve své zemi.Moc mě mrzí,že Kavita měla těžký život a doufala jsem v lepší konec...

15.03.2019 4 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Dopuručuji,aby si tento příběh přečetl každý,neuvěřitelná hrůza,paní Věra musí být neskutečně silná osoba,zaslouží si velký obdiv,ale bohužel čas a utrpení už jí nikdo nevynahradí!

23.12.2017 5 z 5

Ještě mě nezabíjej Ještě mě nezabíjej Joy Fielding

Napínavá kniha od začátku až do konce,poměrně brzo je odhalen strůjce plánu,ale i tak nelze odložit.Místy mi vadilo prolínání myšlenek hlavní hrdinky.

04.11.2017 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Opět nezklamala,ale přeci jen Sedmilhářky a Alice se mi líbily tak nějak více,ale za mě určitě jedna z nejlepších spisovatelek.

20.09.2017 5 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Kniha byla každopádně zajímavá,byla smutná a místy opravdu depresivní,ale četla se opravdu dobře.Určitě se mi líbila víc než Bábovky a její konec přinesl naději na lepší časy.Těším se na další knihy od téhle autorky.

11.03.2017 5 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Přečetla jsem rychle,neurazí-nenadchne.

27.11.2016 2 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Je to sice pro mládež,ale jako oddechovka fajn..co bychom my dospělí za to dali,kdybychom byli opět v takovém věku a řešili jen první lásky..určitě se těším na pokračování.

25.10.2019 4 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Moc krásný a moc smutný příběh,při čtení o životě Mei Lien mi ukápla nejedna slza,jak může být život k někomu tak krutý a nespravedlivý...a i přesto všechno dokázala být tak silná a smířená....a propojení celého tohoto příběhu na závěr aspoň trochu dodalo krásu všemu tomu smutnému.

19.03.2019 5 z 5

Přítelkyně Přítelkyně Táňa Keleová-Vasilková

Kniha se četla dobře,děj není tak silný jako u jiných knih téhle spisovatelky, ale líbila se mi.

22.03.2018 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Pěkná knížka,dobře se četla,je to samozdřejmě něco jiného jako první kniha,ale zaujala mě.

17.02.2017 5 z 5

Citová divočina Citová divočina Simona Monyová (p)

Příjemná oddechovka,škoda jen že už se dalších knih nedočkáme.

19.01.2017 4 z 5

Zlodějské ticho Zlodějské ticho Petra Nachtmanová

Knížka od české autorky se mi líbila..téma příběhu dvou žen věkově rozdílných není veselé.Je pro mě naprosto nepochopitelná věc,jak se někdo může chovat takovým způsobem k druhému člověku a ten ho ještě stále dokáže i přes to všechno milovat,odpouštět mu a věří že se to snad někdy změní.Na druhé straně žena,která by mohla mít vše,ale materiální věci a dostatek peněz nejsou zárukou dokonalého štěstí.Prostě jedna druhou potřebovala,aby vlastně nakonec dosáhla každá svého štěstí.I když příběh byl místy smutný,knížka jako taková se mi četla dobře.

20.08.2020 5 z 5

Lásky ze školního dvora Lásky ze školního dvora Ondřej Šír

Není to úplně můj šálek,styl psaní mi taky úplně nesedí,ale každopádně je to knížka čtivá.Určitě si od českého autora ráda přečtu i další,pokud budou.

15.06.2020 4 z 5

Já hlupák Já hlupák Magda Váňová

Tak nevím..mám ráda české spisovatele..ale tento příběh byl zbytečně roztahaný,něco zase o velký skok děj posunulo..hlavní hrdina byl podle mě neskutečný klikař a neuvěřitelný vyčůránek..a jeho činy byly po zásluze odměněny jeho žena byla skromná a hodná a s ním si moc nepomohla..snad potom došla svého štěstí..

15.03.2020 2 z 5

Všechno, co jsme opustili Všechno, co jsme opustili Kerry Lonsdale

Ano byla nudnější jak první díl,ale je dobře,že známe všechny úhly pohledu..autorka mohla možná něco vynechat..téma bylo každopádně zajímavé a nemůžu říct,že by mě něco vyloženě zklamalo a je dobře,že konec byl takový.

17.01.2020 4 z 5