Maciiik Maciiik komentáře u knih

Verše psané na vodu Verše psané na vodu Bohumil Mathesius

Literární klenot. Básně tolik vzdálené v čase i v prostoru, a přesto tak silně rezonují...

10.02.2022 5 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Celkem drsný příběh o manipulaci. Dějová linka je promyšlená a krutě reálná, ale tentokrát mi ta kniha nějak neubíhala. Přišlo mi to hodně pomalé, můj oblíbený "Servác" se tentokrát moc nepředvedl, za mě asi nejslabší kniha série.

10.02.2022 4 z 5

Já, doktor(in) Já, doktor(in) Kateřina Karolová

Nejprve mi hodně vadilo, jak překvapená byla z toho, že nerozumí německy. Celkově to ale je zajímavá kniha, dá nahlédnout do zákulisí lékařů a fungování zdravotnictví v německu.

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Moc hezký příběh, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Je to jedna z těch knih, na které si před den několikrát vzpomenu a nemůžu se dočkat, až se budu moct zas ponořit do čtení.

20.01.2022 5 z 5

Lodní lékař ČNP vzpomíná Lodní lékař ČNP vzpomíná Otakar Mlejnek

Kniha je tak trochu cestopis, tak trochu dokument doby. Hezky se to četlo. Je plná zážitků, které čtenáře pobaví i chvil, kdy trnou zuby.

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

Musím říct, že tahle série se mi moc líbí. Hezky se u ní odpočívá.

20.01.2022 3 z 5

Maminka a císařovna mají vždycky pravdu Maminka a císařovna mají vždycky pravdu Blanka Doktorová

Taková malá milá knížečka pro odreagování při studiu. S nadhledem shrnuje čtivou formou základní informace o známých osobnostech. I když je občas trochu zavádějící, líbila se mi.

20.01.2022 3 z 5

Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Moc hezká kniha, byl by z ní skvělý film či krátký seriál. I když to na mě byla trochu moc červená knihovna, příběh mě vtáhl a byl to další zajímavý výlet do historie.

Bestiář Harryho Pottera Bestiář Harryho Pottera Jody Revenson

Krásná kniha, plná nádherných obrázků z kouzelného světa. Půjčila jsem si ji jako inspiraci pro naši celotáborovou hru (vikingove.junak-tabor.cz) a moc mi pomohla ;)

20.01.2022 4 z 5

Chladný den pro vraždu Chladný den pro vraždu Dana Stabenow

Líbilo se mi prostředí Aljašky, ale jinak mě kniha moc neoslovila. Příjemná oddechovka, ale asi mi nijak zvlášť v paměti neutkví.

Mráz Mráz Bernard Minier

Mé první setkání s panem Minierem, mým novým oblíbeným autorem. Tohle mě moc bavilo - prostředí, postavy i děj. Pěkně to odsýpalo, zápletka dobře propracovaná, autor je vždy o krok napřed - už si myslím že to mám, a najednou je všecko jinak :) Moc se těším na další knihy!

20.01.2022 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Mám ráda vícegenerační romány, po knize jsem sáhla s velkým očekáváním. Ačkoliv mi to přišlo poněkud neucelené (různé časové skoky a nudnější pasáže), bylo těžké knihu odložit a přečetla jsem ji poměrně svižně. Nutí k zamyšlení nad tíhou života v těžkých dobách, kdy se ukazují pravé charaktery a ženské postavy jsou opravdu silné hrdinky. Přestát tolik bezpráví, z toho by mě vzala beznaděj. Opravdu silná kniha.
Přesto mám pocit že tomu něco chybělo, nedokázala jsem se do hlavních postav vžít tak jako u jiných knih v tomto žánru (například knihy od paní Körnerové nebo Mornštajnové).

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Tuhle knížku jsem si vypůjčila na základě doporučení z fb skupiny. Horory jsem nikdy moc nečetla, ale asi začnu - tohle mě neuvěřitelně bavilo!
Dočetla jsem chvilku před půlnocí a pěkně jsem se u toho "pobála". Moc mi to pomohlo odreagovat se od všech starostí. A vybavila jsem si, jak jsem byla vystrašená když jsem prvně shlédla Kruh :) Hned si jdu objednat další díl. ...
A ještě ke všemu je už vlastně pátek - "Zapal svíci!"

26.11.2021 5 z 5

Ozvěny krkonošské minulosti Ozvěny krkonošské minulosti Aleš Smrčka

Krásně zpracovaná kniha o regionální historii.

07.11.2021 5 z 5

Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli Michaela Učňová

Jsem zklamaná. Moc nového jsem se nedověděla a věci, které mne v knize zaujaly, se po dohledání ukázaly jako poněkud zavádějící. Jsem ráda že mám knížku pouze půjčenou z knihovny.

07.11.2021 2 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Napínavé to tedy bylo, to ano. Bohužel mi tahle kniha přišla slabší než minulé díly, detektivní zápletka slabá, vyprávění nesourodé, překombinované a zbytečně natažené.
Ale je dobře, že když už je Martin takový nešika, že je alespoň neprůstřelný :) Kniha mě i tak moc bavila a přečetla jsem ji dost rychle, těším se na další díl.

05.11.2021 4 z 5

Historie českého skautingu slovem a obrazem Historie českého skautingu slovem a obrazem Jaroslav Šebek

Stručné shrnutí historie skautingu ve světě i u nás. Fotografie jsou velmi zajímavé, bohužel je to už hodně stará publikace, tak tomu odpovídá i kvalita tehdejších snímků.

Matla - Kuchařka plná příběhů Matla - Kuchařka plná příběhů Roman Staša

Roman je pan Štístko. Bavil mě v Masterchefovi, četla jsem jeho příběh v knize Bez frází, a moc ráda jsem si přečetla i jeho kuchařku. Trochu mi zpočátku vadila ta spousta prázdných rudých stran, ale ten styl k Romanovi sedí a společně s jeho fotkami to vůbec nepůsobí agresivně, ale překvapivě pozitivně energicky a sympaticky...
Už mi z té knížky vykukuje pár záložek, některé recepty a postupy ráda vyzkouším (teď na podzim to určitě bude dýňovka, cizrnovka, burgunda a houbová omáčka).

Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Tohle byla moc milá oddechovka. Mám ráda knihy o historii lékařství a ošetřovatelství. Původně jsem hledala jen nějakou lehčí odpočinkovou knížku, ale dost jsem si ty holky oblíbila ráda si přečtu i další díly.

04.11.2021 3 z 5

Tajemství bohyní na Žítkové Tajemství bohyní na Žítkové Vlastimil Hela

Kniha mne uchvátila, líbil se mi pohled do historie a do života starých kopaničářů. Fotografie a slovníček dodávají knize autenticitu. V knize je ale také mnoho polopravd a doměnek. Je jen na čtenáři, jak knihu uchopí...

04.11.2021 5 z 5