Maciiik

Literární klenot. Básně tolik vzdálené v čase i v prostoru, a přesto tak silně rezonují...

Celkem drsný příběh o manipulaci. Dějová linka je promyšlená a krutě reálná, ale tentokrát mi ta kniha nějak neubíhala. Přišlo mi to hodně pomalé, můj oblíbený "Servác" se tentokrát moc nepředvedl, za mě asi nejslabší kniha série.

Nejprve mi hodně vadilo, jak překvapená byla z toho, že nerozumí německy. Celkově to ale je zajímavá kniha, dá nahlédnout do zákulisí lékařů a fungování zdravotnictví v německu.

Moc hezký příběh, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Je to jedna z těch knih, na které si před den několikrát vzpomenu a nemůžu se dočkat, až se budu moct zas ponořit do čtení.

Kniha je tak trochu cestopis, tak trochu dokument doby. Hezky se to četlo. Je plná zážitků, které čtenáře pobaví i chvil, kdy trnou zuby.

Musím říct, že tahle série se mi moc líbí. Hezky se u ní odpočívá.

Taková malá milá knížečka pro odreagování při studiu. S nadhledem shrnuje čtivou formou základní informace o známých osobnostech. I když je občas trochu zavádějící, líbila se mi.

Moc hezká kniha, byl by z ní skvělý film či krátký seriál. I když to na mě byla trochu moc červená knihovna, příběh mě vtáhl a byl to další zajímavý výlet do historie.

Krásná kniha, plná nádherných obrázků z kouzelného světa. Půjčila jsem si ji jako inspiraci pro naši celotáborovou hru (vikingove.junak-tabor.cz) a moc mi pomohla ;)

Líbilo se mi prostředí Aljašky, ale jinak mě kniha moc neoslovila. Příjemná oddechovka, ale asi mi nijak zvlášť v paměti neutkví.

Mé první setkání s panem Minierem, mým novým oblíbeným autorem. Tohle mě moc bavilo - prostředí, postavy i děj. Pěkně to odsýpalo, zápletka dobře propracovaná, autor je vždy o krok napřed - už si myslím že to mám, a najednou je všecko jinak :) Moc se těším na další knihy!

Mám ráda vícegenerační romány, po knize jsem sáhla s velkým očekáváním. Ačkoliv mi to přišlo poněkud neucelené (různé časové skoky a nudnější pasáže), bylo těžké knihu odložit a přečetla jsem ji poměrně svižně. Nutí k zamyšlení nad tíhou života v těžkých dobách, kdy se ukazují pravé charaktery a ženské postavy jsou opravdu silné hrdinky. Přestát tolik bezpráví, z toho by mě vzala beznaděj. Opravdu silná kniha.
Přesto mám pocit že tomu něco chybělo, nedokázala jsem se do hlavních postav vžít tak jako u jiných knih v tomto žánru (například knihy od paní Körnerové nebo Mornštajnové).

Tuhle knížku jsem si vypůjčila na základě doporučení z fb skupiny. Horory jsem nikdy moc nečetla, ale asi začnu - tohle mě neuvěřitelně bavilo!
Dočetla jsem chvilku před půlnocí a pěkně jsem se u toho "pobála". Moc mi to pomohlo odreagovat se od všech starostí. A vybavila jsem si, jak jsem byla vystrašená když jsem prvně shlédla Kruh :) Hned si jdu objednat další díl. ...
A ještě ke všemu je už vlastně pátek - "Zapal svíci!"

Jsem zklamaná. Moc nového jsem se nedověděla a věci, které mne v knize zaujaly, se po dohledání ukázaly jako poněkud zavádějící. Jsem ráda že mám knížku pouze půjčenou z knihovny.

Napínavé to tedy bylo, to ano. Bohužel mi tahle kniha přišla slabší než minulé díly, detektivní zápletka slabá, vyprávění nesourodé, překombinované a zbytečně natažené.
Ale je dobře, že když už je Martin takový nešika, že je alespoň neprůstřelný :) Kniha mě i tak moc bavila a přečetla jsem ji dost rychle, těším se na další díl.

Stručné shrnutí historie skautingu ve světě i u nás. Fotografie jsou velmi zajímavé, bohužel je to už hodně stará publikace, tak tomu odpovídá i kvalita tehdejších snímků.

Roman je pan Štístko. Bavil mě v Masterchefovi, četla jsem jeho příběh v knize Bez frází, a moc ráda jsem si přečetla i jeho kuchařku. Trochu mi zpočátku vadila ta spousta prázdných rudých stran, ale ten styl k Romanovi sedí a společně s jeho fotkami to vůbec nepůsobí agresivně, ale překvapivě pozitivně energicky a sympaticky...
Už mi z té knížky vykukuje pár záložek, některé recepty a postupy ráda vyzkouším (teď na podzim to určitě bude dýňovka, cizrnovka, burgunda a houbová omáčka).

Tohle byla moc milá oddechovka. Mám ráda knihy o historii lékařství a ošetřovatelství. Původně jsem hledala jen nějakou lehčí odpočinkovou knížku, ale dost jsem si ty holky oblíbila ráda si přečtu i další díly.

Kniha mne uchvátila, líbil se mi pohled do historie a do života starých kopaničářů. Fotografie a slovníček dodávají knize autenticitu. V knize je ale také mnoho polopravd a doměnek. Je jen na čtenáři, jak knihu uchopí...