Madi Madi komentáře u knih

Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

(SPOILER) Předem chci poděkovat několika přispěvatelům za vyzrazení konce, respektive toho, kdo se na konci objeví. Díkec.
Galerie mrtvých mi přišla opravdu slabá. Zbytečně moc popisů co jak vrah myslel, proč to udělal co udělal a děj se nikam neposouval. Kapitánka Blakeová (asi) je zase jak z jinýho světa, akorát se všemu diví a nadává. A najednou prsk a vrah je za katrem, protože Hunter viděl odrosty svý přítelkyně. Aspoň popichování mezi Garciou a tou agentkou bylo docela vtipný.

18.08.2020 2 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Hrdinka mi byla spíš nesympatická, taková nemastná - neslaná, skoro celou dobu se chovala jako vyděšený kuře. Aspoň že na konci se odhodlala k akci.
Pro mě průměrná kniha, škoda. Původně jsem si ji chtěla koupit, ale teď jsem ráda, že jsem jí měla jen půjčenou.
SPOILER : že v tom má prsty její manžel mi bylo jasný snad od začátku těch telefonátů. Myslela jsem, že je i vrah, Rachel jsem netipovala.

07.08.2020 3 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Spoiler.
Na 5* to není a o jednu strhvám za to, že vraha si nemůžete tipnout, protože se skoro celou dobu nevyskytuje.

07.07.2020 3 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Klobouk dolů před autorovou fantazií. Takovýhle způsob zabití by mě fakt nenapadl...a kdo je vrah vlastně taky ne.
SPOILER: stínohra mi přišla přitažená za vlasy, jakože spolíhat na to, že si toho vyšetřovatelé všimnou?

01.07.2020 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Film mám ráda, ale tohle bylo tak nevtipné a nudné, že jsem měla co dělat abych dočetla.

30.06.2020 1 z 5

Jiná Gabriela Koukalová Jiná Gabriela Koukalová Martin Moravec

Doufám, že ty spoďáry co poslala Jágrovi byly aspoň vypraný.

29.06.2020 1 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

(SPOILER) Adrienne na mě působila jako pěkná trubka. Na účtě má 20 dolarů, nemá majetek, ani přátele, vůbec nic si nezjistí o baráku kam se jede nastěhovat a neveze si s sebou ani jídlo, páč asi předpokládá, že na ní čeká plná lednice?? - ajo vlastně, ona nemá prachy, takže na jídlo prostě neni. Po příjezdu zjistí, že ten děsivý tajemný dům je od městečka vzdálený celých 15 minut chůze!! - to je teda fakt štreka. Pro atmosféru by bylo lepší, kdyby byl úplně odřízlý od okolního světa. Otravný slípky, který přišly s džemem, nazývá Adrienne hned po prvním setkání přítelkyněmi. A nevzpomene si na bednu se svíčkama, kdy právě plamen svíčky rozhodne o jejím životě či smrti.
I přes všechny tyhle výtky mě kniha na 3 dny solidně zabavila. Příběhy o strašidelných domech mám prostě ráda v knižní i filmové podobě.

29.06.2020 4 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

(SPOILER) Zakoupeno v Levných knihách za 99 Kč. Na první pohled mě upoutala docela pěkný přebal. Po přečtení anotace jsem si vzpoměla na film s G. Paltrow (kterou nesnášim).
Škoda těch srdceryvných proslovů ve stylu kolumbijské telenovely.
SPOILER: Hannah byla sympatická hrdinka, když skončila na vozíku, pěkně se s tim porvala a než velká sebelítost u ní převládal zdravý vztek. Henry mi každopádně přišel lepší, než Ethan ten mi přišel takový nemastný neslaný. A obrovská láska i po 10 letech od střední? Really?

09.06.2020 3 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Hovor se smtí zatím nepřekonán, bohužel.
Třetí kniha od Cartera a ta schématičnost je do očí bijící. Hunter všechno ví, protože všechno četl, vlastně by zastal celé kriminální oddělení a Garcia by si měl koupit letenku zpátky do rodné země, protože je k ničemu. Všechny ženy naprosto nádherné a dokonalé. Nějaká ta koitusovačka na jednu noc. Finální stíhačku vraha vyřeší samozřejmě jen a pouze Hunter.
SPOILER:Prního odhaleného vraja jsem netušila, ten druhý byl podle mě docela jasný.

29.05.2020 4 z 5

Porno a já Porno a já Tarra White (p)

Čekaůa jsem pěknou prásárničku, něco pikantního, že se dozvím něco o pornobranži...a ono jaksi nic. Vlastně je to jen propagace na tv Noha. S kým se kde kamarádila je mi srdečně jedno. Ale aspoň, že jí dobře udělali napoprvé anál.

16.05.2020 2 z 5

Bílej kůň, žlutej drak Bílej kůň, žlutej drak Lan Pham Thi (p)

Čteno tenkrát, když všichni mysleli že to psala Vietnamka. A nepřišlo mi na tom nic šokujícího. Spíš nudná kniha. A nic na tom nezměnilo ani to odhalení. Sorry Cempírku.

16.05.2020 2 z 5

Krvavá Mary Krvavá Mary Alexander Stainforth (p)

Připomínalo mi to Vřískot. Někdo vraždí teenagary, až do poslední chvíle nemůžete poznat kdo je vrah a končí to šokujícím rozuzlením. Bohužel mi to přišlo jako slohová práve žáka 5.třídy. Koupeno v Levnýcj Knihách za pár šupů a víc jak tu stovku si to ani nezaslouží.

Tchýně Tchýně Jana Smetanová

Dvougenerační bydlení-jaký blázen by do toho šel?! Naivní dvaadvacítka Táňa ano a světe div se, neklapalo to. Fakt nechápu, proč si někdo nedupne, když mu tchyňa/kamarádi/kdokoliv kafrá do života. Tady stačila malá promluva a vše se v dobré obrátilo.
Přečteno za jedno odpoledne.

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Jujky, jejda, Kriste Ježíši!
První Carterovka, čtená jako druhá po Hovorech se smrtí. Trošku zklamání, Hovory se mi líbili o hvězdičku víc. Detektiv Hunter je superpolda, všecko ví (protože hodně čte), postava Garcii je zbytečná. Vraha nejde odhalit dopředu, ale to mi nevadí.

14.05.2020 4 z 5

Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Tyhle romány ve stylu - nic není, jak se na první pohled zdá, mě baví čím dál tím víc. Párkrát jsem si musela utřídit myšlenky kdo je kdo, ale dá se to.
SPOILER: ten zvrat kdo je vlastně Emma byl úplně zbytečný. Richardovi stačí pár týdnů na psychině a je z něj najednou hodný kluk se slzou v oku? Vanessa si nakráčí do Emminy kanceláře a nikdo jí nepozná?
Ale no tááák. Za to ubírám hvězdičku.

07.05.2020 4 z 5

Ostrá jako katana Ostrá jako katana Ivana Vostřáková

Relativně vysoký hodnocení nechápu. Křečovitý, trapný dialogy na úrovni Ordinace v růžové zahradě. Kdo takhle kostrbatě a nepřirozeně mluví?? Přišlo mi to jako slohová práce žákyně základní školy. A ještě ta přezdívka - Marilyn. K smíchu.
A jakože thriller??? Kde prosím vás???

29.04.2020 1 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

První čtvrtina mě vážně bavila, smála jsem se nahlas, což se mi u knížek skoro nikdy nestává. Pak už to bylo hrozně na sílu, trapné, nevtipné. Kdyby byla kniha delší, nenamáhám se s dočítáním.

23.04.2020 2 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Parádní kniha. Obzvlášť první část, která je vyprávěna z pohledu Amber.
Možná bych ocenila trošku otevřenější konec, tohle bylo moc doslovné.

22.04.2020 5 z 5

Já ti to opepřím, miláčku Já ti to opepřím, miláčku Ellen Berg

To, že jí chtěl ten hochštapler obrat o prachy jsem jí i přála, protože takový naivky si to zaslouží. Pak ale vzala Vivi rozum do hrsti a začala s chlápkama solidně zametat. Samozřejmě je příběh chvílema naprosto nelogický, přitažený za vlasy a nechybí sladký happy end. Přečteno za dvě odpoledne.

22.04.2020 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Třikrát jsem si myslela, že teď už fakt vím kdo to byl a jak to bylo, ale vždycky jsem se pletla.

18.04.2020 4 z 5