makke makke komentáře u knih

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Výborná kniha, skvěle napsaná.

28.08.2018 5 z 5

Vyzvědačka Vyzvědačka Paulo Coelho

Nemastné, neslané... kniha není vyloženě špatná, jen po jejím přečtení nepřichází nic. Nejsem nadšena, nejsem ani zklamaná, prostě nic. Něco tomu scházelo, ale nevím co, je to, jako když sníte koláč a nedokážete si vzpomenout, jak chutnal, protože jeho chuť byla tak průměrná, že zapadla v tisíci jiných chutí.

17.04.2018 3 z 5

Oblékni se pro smrt Oblékni se pro smrt Alan Bradley

Ani další příběh Flavie de Luce mě nezklamal, je prostě skvělá. A vůbec mi nevadí, že když jsem chtěla zakoupit další díl v knihkupectví Dobrovský, tak mě poslali do oddělení dětské četby. Flavii je sice 11, ale její dobrodružství ocení všichni napříč generacemi.

18.12.2017 5 z 5

Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

Očekávala jsem, ze kniha bude dobrá, proto jsem si ji koupila, nicméně má očekávání nebyla nijak zvlášť vysoká, protože jsem si pamatovala, že předchozí autorčina kniha mě lehce zklamala. Musím však přiznat, že i tentokrát jsem se zmýlila, tato kniha není dobrá, je totiž výborná a opravdu nemám nic, co bych jí vytkla. Nejlepší kniha, kterou jsem v poslední době přečetla a to mám zrovna "čtivé období" takže konkurence je velká.

04.12.2017 5 z 5

Bambi Bambi Mons Kallentoft

Bohužel asi nebudu zcela objektivní, protože Mons Kallentoft je dlouhodobě mým oblíbeným autorem a uznávám, že prohřešky, které by mě možná u jiného autora vedly k úvahám o snížení počtu hvězdiček, pomíjím. Ano, kniha není dokonalá, ale nechci uvádět spoilery, takže ať si každý svou chybičku najde sám, ale v kontextu celého textu jde o drobnosti, které mi dovolují v konečném hodnocení dát plný počet hvězd, protože stejně jako Malin, tak i Zack mě prostě neskutečně baví.

27.11.2017 5 z 5

Maska Maska Taylor Stevens

Výborná kniha, propracované detaily, vybroušený styl a děj, co má spád.

03.10.2017 5 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Po přečtení přebalu knihy jsem váhala zda knihu číst. Mé zaváhání naštěstí nebylo opodstatněné, knihu jsem přečetla za jediný večer, je dobře napsaná a skvěle se čte.

24.08.2017 5 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Opět jsem váhala zda čtyři nebo pět hvězdiček, možná jsem očekávala něco víc, ale na druhou stranu jako milá oddechovka na nedělní odpoledne je tato knížka ideální. Čímž své poslání splnila a pět hvězd si zaslouží :-)

20.03.2017 5 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

Klasicky klasická detektivka. Váhala jsem mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Nakonec jsem knize ponechala nižší hodnocení, protože některé části mi přišly trochu zdlouhavé, nicméně celkový dojem z knihy je veskrze kladný a určitě si přečtu i další knihu z této série.

09.03.2017 4 z 5

Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Tak nevím... od začátku mi kniha přišla skvělá, napětí dávkováno správnou měrou, čtivě napsáno... jenže ke konci se něco změnilo, někde se to zamotalo, někde vyjasnilo, ale výsledný pocit už není na pět hvězd.

21.01.2017 4 z 5

Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Knihu jsem dostala od sestry již v roce 2015, odložila jsem ji na noční stolek do hromady asi dalších dvaceti knih, které se chystám přečíst. Obsah "hromady" se pozvolna měnil, ale Kniha vzpomínek zůstávala. Nevyhledávám smutné knihy a než se do nějaké pustím, musí nastat ten správný okamžik. Před pár dny mi zemřela babička a ve smutném období přišel čas na "smutnou" knihu. Přečetla jsem ji jedním dechem, a ano pobrečela jsem si, nicméně to vůbec není smutná kniha, je to nádherná kniha s úžasným koncem . Dokonce si myslím, že je to jedna z nejhezčích knih, které jsem kdy četla :-)

21.01.2017 5 z 5

Tři přání Tři přání Liane Moriarty

Zpočátku jsem byla na rozpacích, protože se mi nedařilo se do knihy řádně začíst, děj mi přišel rozbitý na tisíc kousků a tři hlavní postavy mi situaci nijak neulehčily. Nicméně postupně do sebe začalo vše zapadat a konec jsem přečetla jedním dechem.

28.11.2016 4 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Nevýhodou hodnocení pomocí pěti hvězdiček je poměrně široké rozpětí. Rozmýšlela jsem se mezi "trojkou a čtyřkou" a nakonec jsem zůstala jen u nižšího ohodnocení. Bylo to na mě moc roztáhlé, spousta stran více méně o tom samém, děj stojící na místě a když už se něco stane, tak je to předvídatelné. Ano, je tam pár zajímavých momentů a být to povídka nebo o polovinu tenčí kniha (i když ve srovnání s jinými je to jen taková jednohubka), tak by to stačilo, ale takto se ty zajímavé pasáže ztratily v moři těch nezajímavých. Za mě lepší 3.

09.09.2016 3 z 5

Úlovek Úlovek Taylor Stevens

Úžasné reálie, sice nedokážu posoudit jak moc "způsoby" obchodníků odrážejí africkou realitu, ale to je vedlejší, protože kniha je napsaná tak, že to prostě autorce věřím. Navíc po všech (sice skvělých) studených severských či britských autorech mi trocha Afriky přišla k duhu.

15.01.2016 5 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Pro mě trochu zklamání, kniha není špatná, ale... smůla, že jsem nedávno dočetla V lese visí anděl, protože i tam se děj odehrával v prostředí sekty a mě to u Nesmírného zlehka lezlo na nervy. Navíc se to celé vleče, byla to první kniha od tohoto autora, kterou jsem četla asi týden.

11.11.2015 4 z 5

Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Knížku jsem měla rozečtenou 14 dní, což je na můj vkus příliš dlouho, jenže část knihy se nedala číst rychleji než jedna kapitola za den, protože ve větším množstvím stran bych se asi definitivně ztratila. Nicméně Peter je sympaťák, myšlenka není až tak špatná a konec byl ucházející, proto 4*.

14.10.2015 4 z 5

Útěk do Virgin River Útěk do Virgin River Robyn Carr

Dva dny, dva díly Virgin River. K dokonalosti mi schází jen další díl.

28.07.2015 5 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Inspirativní. Nedalo mi to a musela jsem se zamyslet, co bych si o svém životě řekla, kdybych najednou ztratila paměť a nepamatovala jsem si posledních 10 let....

17.06.2015 5 z 5

Tajemství Uzun-Guru Tajemství Uzun-Guru Josef Volák

Skvělá kniha, jedna z mála, která mi ze spousty knih, jenž jsem četla v dětství, utkvěla v hlavě.

11.06.2015 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Skvělé, víc dodat netřeba.

31.05.2015 5 z 5