makushenka komentáře u knih
Velmi působivá hra, která umí rozpoutat slušnou diskusi. Majitelé klíčů upozorňují na "stádovitost" lidí. Nehezký obraz naší společnosti, ale nutný. Jedná se o nadčasové téma a je opravdu škoda, že se hra nehraje.
Ono je dobré si přečíst aspoň pár povídek, aby člověk zjistil, co všechno bylo součástí lidové slovesnosti. A hlavně tak člověk snáz pochopí, proč se na začátku 20. století vedl spor o pohádku (zda je/není lidová pohádka vhodná pro děti).
Perfektní nápad a naprosto úžasné ilustrace. Četla jsem jeden příběh příteli před spaním a hned šel hledat, jak ta potvora vypadá v reálu a jestli ty informace sedí. :-) Líbí se mi, že se člověk dozví spoustu nových informací zábavnou cestou. A navíc je to pro mě fakt pastva pro oči. Chci do své knihovničky.
Přečteno na doporučení. Pro mě osobně nekončící nuda, ale dočetla jsem.
Adrian mi zvedal náladu posledních pár dní. Jak mě bavilo číst o dospívajícím chlapci s úžasným básnickým střevem, který sázel vtípek za vtípkem, jako kdyby byl opravdu zrozený pro psaní televizních komedií. Ke knížce jsem přistupovala bez očekávání a dostala jsem víc, než co jsem si mohla přát. Kdyby mi bylo čtrnáct, určitě bych právě s takovým intelektuálem a rebelem jako jsi ty, Adriane, chtěla chodit. ♥ :))
Krásná dětská knížka, ve které se střetává svět pohádkový s tím naším, což je nejednou zdrojem komiky. Brycz píše opravdu hezkým jazykem, hraje si se slovy a to s naprostou lehkostí. Bavila jsem se výborně. Nicméně s-reader má pravdu, děti jsou znalé (pomohlo by, kdyby maminka nic neříkala jen o jednom dítku, pak by se to dalo zahrát do outu i vysvětlením, že maminka nechtěla nic prozradit, protože měla v úmyslu všechny překvapit) - za tohle šla hvězdička dolů.
Plné hodnocení si vždycky dvakrát rozmyslím, ale tady ani přemýšlet nemusím. Tuhle si určitě koupím do své knihovničky.
Styl Lustiga není vůbec čtivý, ale jeho knihy hovoří o silných příbězích, tudíž by každý měl přečíst alespoň jednu knihu od tak významného autora. Modlitba je podle mě docela dobře schůdná, když se člověk nevzdá hned na začátku. Atmosféra postupně houstne, závěr je perfektně vygradovaný. Po přečtení jsem pak musela uvažovat nad otázkou "Proč?". Ačkoliv jsme si s panem Lustigem úplně nesedli stylem, novela vzbuzuje v člověku znepokojení a touhu pídit se po odpovědích, proto hodnotím velmi kladně. :-)
Hodně čtivé. Stejně jako Eva pode mnou musím složit poklonu autorovi za prostudování spousty informací, aby z nich mohl čerpat ve své knize. V porovnání s filmem je kniha mnohem lepší (tvrdí i má maminka). Je to taková jednohubka na odreagování, nic hlubokomyslného.
Na detektivky nejsem, ale musím uznat, že tahle se mi líbila moc. Hodně napínavé, musela jsem knihu chvilkami odkládat, aby mě nekleplo. :) Rozuzlení jsem vůbec nečekala. Už chápu, co na Nesbøvi všichni mají, je to zábava.
Koupena s nadšením, ale po přečtení přišlo zklamání. Chyběla mi v příběhu nějaká hloubka, jak už tu někdo psal. Příběh pěkný, tanec miluju, ale tohle mi teda nesedlo.
Má druhá knížka od Ivony Březinové a tuším, že ne poslední. Podle mě skvělá autorka literatury pro děti a mládež, která se dotýká velmi citlivých tematických oblastí, jež je nutné dětem přibližovat. Navíc forma, kterou jsou témata podávána, je jednoduše skvostná. Nádherná, inovativní přirovnání, využívání personifikací, neskutečná gradace příběhu podpořená rychlejším střídáním pohledů Kryšpína vs. ostatních.
Má oblíbená odborná publikace. Téma je podáno tak, že mu porozumí každý. :)
Nádherné ilustrace. Skvělá kniha. Těžké téma, které je zpracované tak trochu hororově. Potěšily mě příběhy vyprávěné tisem. A ještě víc mě potěšilo, že si z nich může vzít poučení kdokoli. Samozřejmě nejpůsobivější je ale celý proces vyrovnávání se se ztrácením a ztrátou.
Pozn.: Kapesníčky je dobré mít po ruce. :)
Bohužel souhlasím s prvními dvěma komentáři. Když jsem ji malé četla, skřípala jsem u toho zuby. Jednou stačilo. Ale její odborné knihy o dětském spánku jsou opravdu vynikající.
Dostala jsem na Vánoce. Anotaci jsem nedočetla, ale asi jsem měla. Možná bych nebyla tak zklamaná, že se kniha neubírala směrem, který jsem čekala. Za mě dobře rozehraná surová 1. část. Ve druhé bych uvítala víc psychologie hlavní postavy, takto to zůstalo jalové. Škoda.
Za mě nádhera. Líbí se mi nejen hledání Jošia doplněné o hezké ilustrace, ale především závěr, který mě dojal. Navíc se jedná o pěkný náhled do prostředí a mentality jiné země a její kultury.
Fajn knížka, která odstraňuje předsudky. Člověk se obvykle o životních příbězích lidí bez domova nedozví, a tak si žije jen se svými často nehezkými představami. Příběh Vojtěcha byl pro mě velmi silný.
Snažila jsem se dumat nad významem a trochu v tom tápu. Předpokládám, že víc než o nějaké setkání s otcem, šlo celou dobu o proces hledání samotný, taky o odpouštění a hlavně o dojítí k cíli, který vidím ve znovunabytí důvěry v ostatní. Stejně pro mě celkové vyznění knihy bylo nijaké, přestože se mi líbilo, že autorka uměla až do konce udržet napětí a vytvořit tajuplnou atmosféru.