Malefisto | Komentáře u knih | Databáze knih

Malefisto Malefisto komentáře u knih

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Teprv tímhle dílem se podle mě láme sága na čtení pro dospělé. Hodně se mi líbí retro náhledy do Voldemortova dětství a jeho růst do monstra, které na konci udeří na Bradavice. Společně s prvním dílem zatím asi nejsilnější počtení. Tak hurá na poslední díl....nemůžu se dočkat jak to dopadne :)

20.10.2014 5 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Pro mě divadelní hra se silným duchovním podtextem a varováním do budoucna.

27.08.2014 5 z 5

Setkání s Rámou Setkání s Rámou Arthur Charles Clarke

Abych pravdu řekl, kniha ve mě zanechala trošku rozporuplné dojmy. Jsem zvyklý na pomalý rozjezd autora ale závěrečné nápady a vyhrocení např. 2001 nebo Konec dětství mi vždycky vyrazili dech. V tomhle případě však konec trošku pokulhává a chybí my gradace, kterou jsem od začátku očekával. Každopádně knížka není v žádném případě špatná ale rozhodně ji nepovažuji za nejlepší od Clarka.

31.10.2013 4 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Je to dobré, dobře se to čte ale že by to byla až taková bomba si nemyslím. U mě v utopických a apokalyptických vizích vede 1984.

26.01.2013 4 z 5

Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Charles R. Cross

Zajímavý náhled na duše Kurta Cobaina, na kterého jsem kvůli téhle kníže ale trošku změnil názor a stal se pro mě ještě víc nesympatickým típkem. Nirvanu mám moc rád ale jeho hysterické výlevy a zbabělé chování asi fakt nikdy nepochopím. Každopádně velmi dobré čtení.

06.05.2016 4 z 5

Tajná stezka Tajná stezka Paul Brunton

Skvělá knížka, která je pro mě svou hloubkou srovnatelná důležitými mystickými knihami jako je Bhagavadgíta, Ohnivý keř, Jóga sůtra a jiné. Jednoduchým a čtivým způsobem vysvětlená duchovní cesta pro člověka 20.století.

07.10.2015 5 z 5

Tvarytmy Tvarytmy Pavlína Brzáková

Pro mě osobně bližší a zajímavější tématem než předchozí knížka Ze mě. Kouzlo asi tkví v bližším přiblížení se atmosféře živého vyprávění Jaroslava, které v předchozím případě nebylo tak intuitivně přítomné.

15.01.2015 5 z 5

Lao-c'ovo Tao-te-ťing Lao-c'ovo Tao-te-ťing Květoslav Minařík

Rozhodně velmi přínosná a filosoficky hluboká kniha a nadčasové dílo. Ale člověk se musí pořádně soustředit a začíst, hlavně tedy procítit vnitřně, aby vše správně pochopil.

09.12.2014 5 z 5

Zlatý jelínek Zlatý jelínek Jaroslav Tafel

Zajímavý soubor pohádek, který zaujme svou originalitou a často dost velikou krutostí :D .....doporučuji Babu se železnými zuby :D

10.12.2013 4 z 5

Rady zkušeného ďábla Rady zkušeného ďábla C. S. Lewis (p)

Skvělá, velice hluboká a silná kniha, která se však musí číst velmi pozorně. Pokud k ní pozorně přistupujeme, nalezneme zapomenutý diamant duchovní literatury. Teď už jen sehnat peníze a zainvestovat do ni :)

02.01.2013 5 z 5

Nejveselejší kniha o autech Nejveselejší kniha o autech Mauri Kunnas

Můj syn má tuhle knížku fakt rád a pořád si z ní čteme :)

20.11.2018 4 z 5

Cesta do Agarthy Cesta do Agarthy Lobsang Rampa (p)

Samotný příběh o putování do Agarty byl zajímavý. Když se pak autor začal ke konci pouštět do tréningu zacházením s kyvadlem, určování a hledání kovů, začal jsem však být trošku odtažitý. Zajímavé, ale držím si skrz některé věci trošku odstup.

04.01.2018 4 z 5

Tajemství pražského Golema Tajemství pražského Golema Ivan Mackerle

Velice komplexně pojatá studie, na které je vidět, že se pan Mackerle opravdu do tématu položil a hluboce se jim zabýval. Kniha mě potěšila, dobře se četla a zaujala mě.

04.01.2018 5 z 5

Slepozrakost Slepozrakost Peter Watts

Po pravdě jsem ke knížce přistupoval pouze spíš pocitově a nějak jsem neřešil hlubší vyhledávání pojmů, kterých tam je požehnaně. Ale i tak mě pohltila a čtení jsem si užíval. Dobrý nápad a filosoficko existenciální pojetí mě zaujalo. Každopádně to chce ještě jedno hlubší přečtení, aby člověku alespoň došla 1/10 toho co autor celým dílem chtěl říct :D

23.08.2017 4 z 5

Muži z podzemního kontinentu Muži z podzemního kontinentu Josef Frais

Už druhá knížka od autora, která mě svou přímočarostí, ironii a příjemnou atmosférou dostala. Velmi milý a positivní pohled na svět.

25.04.2017 5 z 5

Rocannonův svět Rocannonův svět Ursula K. Le Guin

Nechápu to nízké hodnocení. Mě tenhle krátkej příběh celkem vzal a četl jsem ho jedním dechem. Není to sice nic až tak objevného ale má to svoje kouzlo a nápad. Hlavně to telepatické procitnutí se mi líbí.

23.11.2016 4 z 5

Sútra srdce Sútra srdce Osho

Skutečnost je tak strašně jednoduchá, že ji většina lidí není asbolutně schopna pochopit a hladá za ni něco velmi složitého.....silná kniha až běda!

31.03.2016 5 z 5

Za hranice mysli Za hranice mysli Osho

Zápisky šílence mě po přečtení nějak úplně neuhranuly. K téhle knížce jsem se dostal na noční v práci a musím říct, že mě celkem odpráskla. Od jejího přečtení asi začnu pást po dalších dílkách. Je to sic už text tisíckrát řečený, ale stále aktuální :)

09.12.2015 5 z 5

Léto bubnů Léto bubnů Theodore Victor Olsen

Moc hezká knížka, kterou jsem načtenou poslouchal k rytí zahrady, a parádně se k tomu hodila :)

14.11.2015 4 z 5

Na prahu života a smrti Na prahu života a smrti Hana Höschlová

Knížka mě zklamala tím, že ač jde o téma zážitků blízké smrti o jejich přímé zkušenosti je v každém příběhu napsaných jen několik řádků. Čtenář je krásně uveden do života jednotlivých aktérů. Je napnut jak příběh dopadne a co jedinec zažije a nakonec je zklamán chladným, stručným a nic moc k tématu neříkajícím rozuzlením. Ale i přes to je kniha zajímavá a rozhodně stojí si ji přečíst.

13.08.2015 3 z 5