Malefisto

Teprv tímhle dílem se podle mě láme sága na čtení pro dospělé. Hodně se mi líbí retro náhledy do Voldemortova dětství a jeho růst do monstra, které na konci udeří na Bradavice. Společně s prvním dílem zatím asi nejsilnější počtení. Tak hurá na poslední díl....nemůžu se dočkat jak to dopadne :)

Pro mě divadelní hra se silným duchovním podtextem a varováním do budoucna.

Abych pravdu řekl, kniha ve mě zanechala trošku rozporuplné dojmy. Jsem zvyklý na pomalý rozjezd autora ale závěrečné nápady a vyhrocení např. 2001 nebo Konec dětství mi vždycky vyrazili dech. V tomhle případě však konec trošku pokulhává a chybí my gradace, kterou jsem od začátku očekával. Každopádně knížka není v žádném případě špatná ale rozhodně ji nepovažuji za nejlepší od Clarka.

Je to dobré, dobře se to čte ale že by to byla až taková bomba si nemyslím. U mě v utopických a apokalyptických vizích vede 1984.

Zajímavý náhled na duše Kurta Cobaina, na kterého jsem kvůli téhle kníže ale trošku změnil názor a stal se pro mě ještě víc nesympatickým típkem. Nirvanu mám moc rád ale jeho hysterické výlevy a zbabělé chování asi fakt nikdy nepochopím. Každopádně velmi dobré čtení.

Skvělá knížka, která je pro mě svou hloubkou srovnatelná důležitými mystickými knihami jako je Bhagavadgíta, Ohnivý keř, Jóga sůtra a jiné. Jednoduchým a čtivým způsobem vysvětlená duchovní cesta pro člověka 20.století.

Pro mě osobně bližší a zajímavější tématem než předchozí knížka Ze mě. Kouzlo asi tkví v bližším přiblížení se atmosféře živého vyprávění Jaroslava, které v předchozím případě nebylo tak intuitivně přítomné.

Rozhodně velmi přínosná a filosoficky hluboká kniha a nadčasové dílo. Ale člověk se musí pořádně soustředit a začíst, hlavně tedy procítit vnitřně, aby vše správně pochopil.

Zajímavý soubor pohádek, který zaujme svou originalitou a často dost velikou krutostí :D .....doporučuji Babu se železnými zuby :D

Skvělá, velice hluboká a silná kniha, která se však musí číst velmi pozorně. Pokud k ní pozorně přistupujeme, nalezneme zapomenutý diamant duchovní literatury. Teď už jen sehnat peníze a zainvestovat do ni :)

Můj syn má tuhle knížku fakt rád a pořád si z ní čteme :)

Samotný příběh o putování do Agarty byl zajímavý. Když se pak autor začal ke konci pouštět do tréningu zacházením s kyvadlem, určování a hledání kovů, začal jsem však být trošku odtažitý. Zajímavé, ale držím si skrz některé věci trošku odstup.

Velice komplexně pojatá studie, na které je vidět, že se pan Mackerle opravdu do tématu položil a hluboce se jim zabýval. Kniha mě potěšila, dobře se četla a zaujala mě.

Po pravdě jsem ke knížce přistupoval pouze spíš pocitově a nějak jsem neřešil hlubší vyhledávání pojmů, kterých tam je požehnaně. Ale i tak mě pohltila a čtení jsem si užíval. Dobrý nápad a filosoficko existenciální pojetí mě zaujalo. Každopádně to chce ještě jedno hlubší přečtení, aby člověku alespoň došla 1/10 toho co autor celým dílem chtěl říct :D

Už druhá knížka od autora, která mě svou přímočarostí, ironii a příjemnou atmosférou dostala. Velmi milý a positivní pohled na svět.

Nechápu to nízké hodnocení. Mě tenhle krátkej příběh celkem vzal a četl jsem ho jedním dechem. Není to sice nic až tak objevného ale má to svoje kouzlo a nápad. Hlavně to telepatické procitnutí se mi líbí.

Skutečnost je tak strašně jednoduchá, že ji většina lidí není asbolutně schopna pochopit a hladá za ni něco velmi složitého.....silná kniha až běda!

Zápisky šílence mě po přečtení nějak úplně neuhranuly. K téhle knížce jsem se dostal na noční v práci a musím říct, že mě celkem odpráskla. Od jejího přečtení asi začnu pást po dalších dílkách. Je to sic už text tisíckrát řečený, ale stále aktuální :)

Moc hezká knížka, kterou jsem načtenou poslouchal k rytí zahrady, a parádně se k tomu hodila :)

Knížka mě zklamala tím, že ač jde o téma zážitků blízké smrti o jejich přímé zkušenosti je v každém příběhu napsaných jen několik řádků. Čtenář je krásně uveden do života jednotlivých aktérů. Je napnut jak příběh dopadne a co jedinec zažije a nakonec je zklamán chladným, stručným a nic moc k tématu neříkajícím rozuzlením. Ale i přes to je kniha zajímavá a rozhodně stojí si ji přečíst.