Malefisto
![Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/3775/hovory-s-bohem-i-neobvykly-dialog-Fvx-3775.jpg?v=1544224287)
Knihu jsem přečetl prakticky jedním dechem. I když mám o některých věcech pochybnosti na úrovni myšlenek, vnitřně cítím že tomu tak je. A to je přeci podle Boha to nejdůležitější...nebo ne? :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Lao-c'ovo Tao-te-ťing Lao-c'ovo Tao-te-ťing](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119659/lao-c-119659.jpg?v=1357048781)
Rozhodně velmi přínosná a filosoficky hluboká kniha a nadčasové dílo. Ale člověk se musí pořádně soustředit a začíst, hlavně tedy procítit vnitřně, aby vše správně pochopil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chlapci a vrazi (2 povídky) Chlapci a vrazi (2 povídky)](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231202/chlapci-a-vrazi-231202.jpg?v=1417162259)
Velmi sugestivní a naturalistické. Při tom ale velmi čtivé a zajímavé.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Druhé město Druhé město](https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/6718/druhe-mesto-9eM-6718.jpg?v=1603962964)
Po zhruba 30-to stránkách jsem si taky říkal: "Mno jsem zvědav, jak se tímhle prokoušku". Ale pak se mi kniha otevřela a zjevila nádherný fantaskní svět, který už odmalička také pociťuji v temných skříních mezi kabáty nebo ve spárách starých stěn. Pohled a filosofie autora mě vzala a sedla mi přesně do noty. Občas mi i přišlo, že myšlenka knihy se snaží postihnout Skutečnost podobně jako např. Buddha, Lao C´ či Ježíš. Rozbití zajetých konvencí a stereotypu bytí je prostě moje :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Duše kamenů Duše kamenů](https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73056/duse-kamenu-73056.jpg?v=1301683378)
Krásná sbírka příběhů, které pohladí duši, a dokázala mě potěšit i ve špatných dnech. Vždyť život není zas tak dramatický jak se zdá.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368/harry-potter-a-princ-dvoji-krve-bso-368.jpg?v=1586439895)
Teprv tímhle dílem se podle mě láme sága na čtení pro dospělé. Hodně se mi líbí retro náhledy do Voldemortova dětství a jeho růst do monstra, které na konci udeří na Bradavice. Společně s prvním dílem zatím asi nejsilnější počtení. Tak hurá na poslední díl....nemůžu se dočkat jak to dopadne :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![R.U.R. R.U.R.](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/5204/r-u-r-YYg-5204.jpg?v=1585079536)
Pro mě divadelní hra se silným duchovním podtextem a varováním do budoucna.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mimozemšťané v Čechách Mimozemšťané v Čechách](https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56726/mimozemstane-v-cechach-r5E-56726.jpg?v=1480284749)
Pro mě rozhodně taky zajímavé počtení. Osobně bych se lidem s těmito zážitky neposmíval. Vždyť nejlépe zpochybnitelným světonázorem je čistě materialistické pojetí světa, které se dá vyvrátit během vteřiny. Snižovat něčí neobvyklé prožitky a nazývat ho bláznem je přeci tak jednoduché. Společnost se bojí pravdy a proto kolem sebe kope a staví se naprosto skepticky ke všemu. To je dle mého názoru ten hlavní problém.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mladík v odboji Mladík v odboji](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145991/mladik-v-odboji-145991.jpg?v=1358803119)
Do půlky je to opravdu super. Poté to trošku drhne a na konec je vidět, že autorovi došly nápady tak to trošku královsky přehnal a na mě je to už příliš nauvěřitelný. Další díl už si asi nepřečtu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Strážce brány Strážce brány](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82683/strazce-brany-uu6-82683.jpg?v=1525765986)
Pro mě knížka čtená jedním dechem. Pan Motl je sice člověk/novinář, který je už zvyklý podávat vše s puncem tajemna a záhadnosti,. Ale i přes to si myslím, že si nevymýšlí a všechny své příběhy myslí upřímně a bez příkras.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Čarodějův učeň Čarodějův učeň](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21234/carodejuv-ucen-uor-21234.jpg?v=1543153856)
Naprosto skvělá kniha....temná, mystická ale pokaždé když ji čtete v ní najdete něco nového. Řadím mezi mích top 10 knížek a vřele doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Santo Daimé: Poselství z druhého břehu Santo Daimé: Poselství z druhého břehu](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30811/santo-daime-poselstvi-z-druheho-brehu-30811.jpg?v=1266079700)
Musím říct, že jsem vůbec nečekal, že kniha bude psaná formou příběhu. Čekal jsem vyprávění zážitků z pobytu v Amazonii. Ale nakonec jsem byl i touto formou potěšen. Příběh má pro mě trošku pomalejší rozjezd ale závěr pak stojí za to (i když by hlavní pasáž a duchovní rozměr mohl být delší.) Každopádně velice dobré počtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sethovy promluvy Sethovy promluvy](https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94301/sethovy-promluvy-94301.jpg?v=1320407831)
Rozhodně velice zajímavé dílko, které posouvá člověka v poznání zas o kousek dále. Zároveň mi však kniha v mnoha věcech nesedí. Seth i přes velký počet poučných a zajímavých postřehů o podstatě života nakonec tu hlavní nezodpoví: Proč a jaký smysl celé tohle lidské počínání má? Mých připomínek by bylo více ale tohle je pro mě ta zásadní. Každopádně doporučuji předčíst všem hledajícím a lidem zajímajícím se o esoteriku a věci mezi nebem a zemí :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Valérie a týden divů Valérie a týden divů](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109475/valerie-a-tyden-divu-109475.jpg?v=1328607688)
Skvělé, temné, mystické a snové :)...stejně jako film!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cesta slepých brouků Cesta slepých brouků](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181428/cesta-slepych-brouku-181428.jpg?v=1384002073)
Velmi zvláštní ale velikou energií nabytá knížka. Dostal jsem ji k Vánocům a přečetl ji za 2dny...tedy skoro jedním dechem a splnila přesně mé očekávání. Hlavní myšlenka dle mého názoru: Všechno je takové, jaké má být.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zlatý jelínek Zlatý jelínek](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129903/zlaty-jelinek-tPi-129903.jpg?v=1556345723)
Zajímavý soubor pohádek, který zaujme svou originalitou a často dost velikou krutostí :D .....doporučuji Babu se železnými zuby :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Setkání s Rámou Setkání s Rámou](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29791/setkani-s-ramou-lMd-29791.jpg?v=1513964853)
Abych pravdu řekl, kniha ve mě zanechala trošku rozporuplné dojmy. Jsem zvyklý na pomalý rozjezd autora ale závěrečné nápady a vyhrocení např. 2001 nebo Konec dětství mi vždycky vyrazili dech. V tomhle případě však konec trošku pokulhává a chybí my gradace, kterou jsem od začátku očekával. Každopádně knížka není v žádném případě špatná ale rozhodně ji nepovažuji za nejlepší od Clarka.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![O stříbrné podkově O stříbrné podkově](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164029/o-stribrne-podkove-164029.jpg?v=1369512370)
Co dodat....knížka mého mládí, kterou mi maminka vždycky četla u babičky. Není to nic extra velkolepého ale jednoznačně postraší a příjemně pobaví .Nostalgie na entou :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Skryté dimenze života – Doteky vědy a náboženství Skryté dimenze života – Doteky vědy a náboženství](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110481/skryte-dimenze-zivota-doteky-vedy-a-820-110481.jpeg?v=1588189983)
Dlouho jsem se rozhoupával než jsem si tuhle knížku vytáhl z knihovny a přečetl ji. Ale pak jsem se až divil jak mě pohltila a přečetl jsem ji prakticky jedním dechem. Spousta velmi zajímavých informací rozbíjejících odůvodnitelným způsobem naši chatrnou \"realitu\". Vřele doporučuji pročíst všem skeptikům ale i duchovně založeným lidem.