Malíček komentáře u knih
Nemůžu jinak, než dát plný počet hvězdiček. Kniha mě nadchla a rozhodně ji mohu doporučit dál.
Líbilo se mi, že příběh byl pojat z trochu jiného úhlu, než je to u knih s tematikou války běžné. Oceňuji netradiční zapojení cirkusu, tohle spojení pro mě bylo opravdu zajímavé. Hlavní postavy mi byly sympatické a celý příběh jsem s nimi opravdu prožívala, i slzička ukápla, tak doporučuju ke čtení kapesníček. (:D)
Já to naprosto miluju! Nechápu, jak někdo může vymyslet takhle zajímavý a neotřelý svět. Neal Shusterman je za mě jeden z nejlepších autorů dystopií a nemůžu se dočkat, až si přečtu třetí díl Smrtky.
Nimbus byl neskutečně pohlcující, zajímavý, napínavý, vtipný a k hlavním postavám jsem si utvořila zase o něco hlubší pouto.
Myslím, že tahle kniha nepotřebuje nic víc než OBROVSKÉ DOPORUČENÍ!
Tak já nevím, co si o téhle útlé knížečce myslet. Styl psaní mi sedl, četla se hezky a svižně, ale přišlo mi, že tomu něco chybí. Byla to jednohubka, oddychovka, ale znovu bych se do ní nepustila. Nepřišla mi bohužel ani tak vtipná, jak jsem od ní očekávala, ani tak zajímavá.
Za mě zkrátka jednou stačilo a myslím, že máme na trhu lepší čtení.
Na poezii moc nejsem a skoro ji nečtu, ale tohle jsem si nemohla nechat ujít, protože jednu dobu byl Atticuse plný Instagram.
Zklamaná jsem určitě nebyla, miluju grafickou stránku této sbírky. Na druhou stranu mi kniha nic moc nepředala a nedokázala se mě dotknout tak, jak bych čekala. Takže boom kolem téhle knihy moc nechápu, ale myslím, že je fajn ji mít doma, přečíst si ji a třeba se k ní někdy vrátit.
Souhlasím s ostatními, že kniha je nenáročná a krásně ubíhá pod rukama. Je to opravdu taková jednohubka na volné odpoledne, i když jsem si v knize našla i pasáže, u kterých bylo fajn se zamyslet.
Příběh mi přišel fajn, nic podobného jsem zatím nečetla a oceňuji, že jsem nepoznala, že na knize spolupracovaly tři české autorky. Za mě doporučení!
Za mě bohužel Green ne-e. Nesedí mi jeho styl psaní, většina postav mi není sympatická a celkově se mi jeho knihy zkrátka nelíbí. Což mě mrzí, ale nedá se nic dělat. :(
Kateřiny v tomto ohledu nejsou výjimkou, ani tady se nestal zázrak. V textu jsem se nejednou ztratila, příběh se hrozně táhl a přišel mi vyloženě nudný. A taky nejsem velký milovník matiky, takže všudypřítomné výpočty a vzorečky mě nakonec poměrně štvaly. Dočteno z posledních sil a víckrát se do této knihy určitě nepustím.
Druhá kniha, kterou jsem od tohoto autora četla a rozhodně nejsem zklamaná. Musím říct, že se neztotožňuji se všemi myšlenkami, ale celkově se mi kniha líbila a její obsah mi přišel zajímavý.
Robert Fulghum má navíc podle mě super styl psaní, takže jeho vyprávění je nejen čtivé, ale také vhodné a podněcující k zamyšlení.
Rozhodně mohu doporučit.
Brigid Kemmerer nikdy nezklame. Četla jsem od ní vše, co je momentálně na českém trhu k dostání a jsem překvapená, že se mi všechny její knihy opravdu líbily.
Volné pokračování knihy Dopisy ztraceným mě velmi chytlo. Příběh je čtivý, poutavý, poměrně originální a neotřelý a zpracování, kdy se postavy v jednotlivých kapitolách střídají, mi k tomuto typu děje sedí. Musím se přiznat, že Emma mi tolik nesedla, ale všechno to dokázal vybalancovat Rev. Kniha v sobě podle mého názoru skrývá důležité téma s myšlenkou a hloubkou, které v young adult knihách moc nenajdeme.
Za mě velké doporučení a zároveň možná upozornění, že vás kniha může jako čtenáře poměrně psychicky rozložit.
Já jsem naprosto unešená! Od Naslouchače jsem neměla žádná očekávání a velmi mile mě překvapil. Ale Faja? Ta to snad posunula ještě o level výš.
Autorčin styl je velmi čtivý, kniha je originální a neotřelá. Napínavá, úsměvná, nepředvídatelná a strhující. Děj je opravdu spletitý a do dalšího dílu pokračuju se spoustou otázek. Ale to mě na tom baví.
Za mě jednoznačně jedna z nejlepších českých fantasy, kterou jsem minimálně za poslední roky četla.
Obrovské doporučení!
Zibura je sázka na jistotu. Kniha je vtipná, zajímavá, neotřelá a poučná (:D). Doporučuji i pro ne tak dobrodružné duše, protože se mohou dozvědět spoustu fajn informací a rozšířit si tak obzory.
Styl psaní mi vyhovuje, je takový lidský a nenásilný. :)
Nevím, jak moc je vhodné vzhledem k tématu knížky napsat, že mě bavila. Každopádně se mi četla dobře, má myšlenku a vyprávění z pohledu dítěte určitě bylo zajímavé. Na druhou stranu jsem viděla i film a musím říct, že ten mě dostal mnohem víc. Kniha ve mně nedokázala vzbudit tolik emocí, kolik bych čekala.
Myslím, že Chlapec v pruhovaném pyžamu stojí za přečtení, zejména pokud vás zajímá tématika holocaustu, ale nejste na ni experti. Protože ti v knize určitě shledají nějaké nesrovnalosti, kterých jsem si všimla i já jako laik.
Skvělá kniha se psím hlavním hrdinou, který se žene za svým posláním. W. Bruce Cameron má naprosto úžasný styl psaní, který člověka vtáhne na začátku a vyplivne na konci. Emocionálně naprosto rozebraného.
Kniha se čte jedním dechem, je svižná, ale s myšlenkou. Příběh psí dušičky je vtipný i smutný zároveň, překvapující i předvídatelný. Vyprávění z pohledu psa pro mě bylo navíc něco nového a určitě to považuji za dobrý krok, protože jen díky tomu je příběh tak skvěle vykreslen.
OBROVSKÉ DOPORUČENÍ! A nemůžu se dočkat, až se pustím do dalších dílů, od kterých očekávám taky naprostou bombu.
Nejprve bych chtěla říct, že jsem neviděla film, tudíž nemohu porovnávat, ale kniha mě naprosto nadchla. Rozhodně jsem si tenhle díl užila zatím asi nejvíc a neskutečně se těším, co přinesou další příběhy.
Harry Potter bude v mém srdci asi už navždy patřit ke klasikám, které nezklamou. Myslím, že se nemusím více rozepisovat, snad jen pokud jste Harryho ještě nečetli, tak na co ještě čekáte?
Závěrečný díl série Polibek pro Annu. No nevím, za mě je to kniha, která neurazí, nenadchne. Kdybych Islu a šťastné konce nečetla, o nic bych nepřišla. Zároveň se kniha čte ale vcelku dobře, není ani tolik předvídatelná a určitě se u ní člověk vyloženě nenudí.
Dobrý průměr, ale zkrátka nic, co bych potřebovala číst vícekrát nebo chtěla mít doma. Protože ani z obálky nejsem vyloženě nadšená.
Stejně jako Polibek v New Yorku je i tato knížka velmi oddechová, nenáročná a navodí fajn pohodovou atmosféru.
I když se mi New York líbil víc, zpracování příběhu Cassie a Jasona bylo velmi milé a zábavné. Hlavní postavy byly sympatické.
Knihu bych doporučila, ale zároveň si myslím, že na trhu jsou i lepší knihy, které se týkající zimy a tématu Vánoc.
Musím říct, že po přečtení knih Polibek v New Yorku a Polibek v Londýně jsem prostě od tohoto dílu čekala víc. Děj byl neskutečně předvídatelný a hlavní postavy mi nebyly sympatické, Serena mi vyloženě lezla na nervy. :D
Je to opravdu oddechová knížka bez přidané hodnoty podle mě.
Super oddechová knížka, která se hezky čte. Sice je poměrně předvídatelná, ale vzhledem k tomu, že se jedná o romantickou knihu určenou zejména pro dívky, tak se nemůžeme divit.
Gia asi nebude jednou z mých oblíbených hlavních postav, ale zároveň ji nepovažuji ani za nesnesitelnou, takže si hezky našla zlatou střední cestu. Náhradní Bradley, to je jiné kafe. Od začátku mi sednul a zamilovala jsem si ho.
Celkově knihu hodnotím velmi kladně, Kasie Westová prostě snad nikdy nezklame.
Colleen je má oblíbená zahraniční autorka. Velmi mi sedí její styl psaní a témata, kterých se ve svých knihách dotýká, jsou vždy zajímavá a něčím zvláštní.
Tahle kniha mě naprosto dostala a nemohla jsem ji vůbec odložit. Každá jedna kapitola mě nutila číst dál a dál, a i když autorka píše běžně romantické knihy, tento thriller se jí dle mého názoru velmi povedl. Konec byl překvapující, což považuji za velmi podstatné, a kniha obecně nebyla tolik předvídatelná.
Musím se přiklonit ke kladnému hodnocení a určitě knihu doporučuji!
Útlá knížečka, která se krásně čte, protože je psaná jednoduchým stylem. Je to nenáročné čtení a knížka je doplněna krásnými ilustracemi, které pohladí po duši. Je to miloučké, hezké, ale upřímně mi to nepředalo nic zásadního nebo převratného.
V knihovničce vypadá hezky, jednou přečíst ano, ale znovu ji asi neotevřu.
Kniha se mi líbila zpracováním i stylem, jakým je napsána. Určitě se dotýká těžších témat, která nejsou běžně v knihách young adult žánru rozebírány, což je fajn. Hlavní hrdinka mi poměrně sedla.
Bohužel jsem jako první viděla film, který se mě dotkl o něco víc než kniha, ale i přesto knihu doporučuji.