Mandlevest Mandlevest komentáře u knih

Milostný dopis Milostný dopis Lucinda Riley

Trošku jiná kniha od mé oblíbenkyně Lucindy Riley. Velmi zajímavý je prolog této knihy, ve kterém autorka popisuje nevšední historii jejího vzniku. A nevšední je také příběh, který čteme. Historie jednoho dopisu, který ovlivní život několika osob se čte výborně, což u této paní spisovatelky nepřekvapuje, ale, pro mě, nepatří k jejím nejlepším knihám. Na pět hvězdiček však spolehlivě stačí.

31.01.2020 5 z 5

Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

Kniha měla, alespoň pro mě, takový průměrný rozjezd. Autorka píše opravdu čtivě, ale jako bych takových knih už četla mnoho...ale, potom to přišlo. A já nemohu hodnotit jinak než plným počtem. Výborná kniha, přečtěte si ji.

17.11.2019 5 z 5

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Čtěte,plačte,přemýšlejte. Absolutní top.

14.06.2018 5 z 5

Ta věc s Rachel Ta věc s Rachel Caroline O'Donoghue

Prvních pár desítek stran jsem se nemohla začíst a chvíli jsem přemýšlela, že knížku dám dceři, že ta ji asi docení, vzhledem ke věku hrdinů a témat zde řešených, více a mohla by ji zaujmout. Ale nějak, sama nevím proč, se mi to nechtělo vzdát, kniha není nijak obsáhlá a tak jsem pokračovala a ejhle... Něco se stalo, že by Ta věc s Ráchel ? Sama nevím, ale co vím, že jsem se od knihy už neodtrhla a dočetla ji až do samotného konce na první dobrou. Je to určitě čtení, které osloví více mladší věkovou kategorii, ale je to i zajímavá sonda nejen do jejího života, ale i do sociálních poměrů v Irsku, neplánovaně zde příběh v klidu můžu zařadit do čtenářské výzvy a splnit téma překonávání životních překážek. Mě hlavní hrdinka neiritovala, vzbuzovala ve mně, přes místy rozporuplná rozhodnutí a činy, spíše soucit a fandila jsem jí. Mám raději, když hrdinové mají své lidské chyby jako každý z nás, ale dovedou se z nich aspoň částečně poučit a hledat to své místo v životě, kterýž je často dosti drsný. A tak , po tom zvláštním začátku, hodnotím vysoko, protože autorka opravdu umí zaujmout a má bezesporu velký vypravěčský talent. A ta obálka, ta je skvělá :-). Hezky jsem si početla a knihu určitě doporučím.

08.01.2025 5 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Velmi potřebné, v poslední době hojně zpracovávané téma domácího násilí, zpracované čtivě, se stupňujícím se napětím a přesto mám z této knihy divný pocit. Asi je to tím, že kniha hodně řeší i trest smrti, o justičních omylech v Americe netřeba psát, toto jsem těžko vydýchávala (vůbec jsem nepochopila, jak může hlavní hrdinka tolik let vykonávat práci, kterou vykonávala) a, pro mě, velmi kontroverzní konec. Kniha nejen o domácím násilí, ale i o vině a trestu. 4* hlavně za to, že asi nikoho, kdo ji přečte, nenechá chladného a bude o ní přemýšlet.

06.02.2020 4 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Křehký příběh o přátelství, naději, a neposlední řadě o předsudcích, které v mnohých z nás jsou. Žiju v Praze, nádherném, kosmopolitním městě, ve kterém potkávám každý den lidi různých náboženství a kultur. Myslím, že nemám právo je soudit za to, že věří něčemu jinému než já. Jsou jen dobří a špatní lidé, tak to bylo, je a bude. Autorka je moje srdeční záležitost. Umí skvěle popsat pocity , donutí Vás přemýšlet. Kdo čeká napínavý thriller, bude zklamán, ale za mě to bylo nádherné čtení.

23.12.2019 5 z 5

Zkaženost Zkaženost Brian Freeman

I když poručík Stride není Frost Easton a knížka Noční pták , ale hlavně Vnitřní hlas,se mi líbila trochu více, pořád je Zkaženost nadprůměrná detektivka v tom nejlepším slova smyslu, která spolehlivě dosáhne na nejvyšší hodnocení. Tento pan spisovatel mě opravdu baví a já si nenechám ujít jeho další knihu, která snad na sebe nenechá dlouho čekat.

09.11.2019 5 z 5

Otec musí zemřít Otec musí zemřít Sandrone Dazieri

Nebojte se počtu stran, kniha není vůbec zdlouhavá anebo zbytečně natahovaná, opak je pravdou. Je to jízda , ze které se těžko vystupuje. Zajímavý námět v kombinaci s tandemem Colomby a Danteho Vás vezme, i přes místy jadrný slovník Colomby, spoustu neduhů Danteho a traumat z minulosti pronásledujících oba dva, jednoznačně za srdce a budete jim hodně fandit . Psychothriller, bez reklamy a placek na obalu, přesto absolutně skvělý. Nedočkavě čekám na další knihu autora.

06.04.2019 5 z 5

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Moc zajímavá knížka, četla se mi skvěle, možná mi chvíli trvalo než jsem se začetla, ale potom už to svištělo. Nevšední téma z amerického filmového průmyslu, bylo vidět, že autora tohle téma hodně zajímá a baví. Určitě mě tato detektivka navnadila pro další knihy. Jednu hvězdičku ubírám za konec, kdy jsem čekala odpovědi na některé otázky a jedna zásadní , dle mého, odpovězena nebyla. Zkuste se začíst, třeba ji najdete.

02.03.2019 4 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Souhlasím s několika ne příliš pochvalnými komentáři. Připadalo mi to , jako když kočička s pejskem pekli dort. Samé dobré ingredience, ale ve finále z toho bylo bolení břicha. Také mně připadlo, že autor rozehrál spoustu docela zajímavých motivů, ale nedokázal je věrohodně a pro čtenáře uvěřitelně dovést ke konci. Tady se to prostě, alespoň za mě, nepříliš povedlo. A opět jsem si ověřila, že nefandím detektivkám, kde je vrah známý od půlky knihy a také, že severská krutost, v popisu vražd, tomuto autorovi nepříliš sluší.

28.12.2018 3 z 5

Zítřek nedoženeš Zítřek nedoženeš Sidney Sheldon

Říká se , že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš a v případě Tilly Bagshawe, která , se souhlasem rodiny S.Sheldona, napsala pokračování jeho příběhu Pokud příjde zítřek to platí na 100%. Knihu jsem si půjčila ze zvědavosti, protože autora jsem měla opravdu ráda a přečetla jsem skoro vše, co v minulosti napsal, za topku považuji knihu Hněv andělů, která je opravdu skvělá. Zítřek nedoženeš je knížka, kterou rychle přečtete, osudy hrdinů Vás pravděpodobně nijak citově nezasáhnou a většina příběhu na Vás bude působit nepříliš věrohodně a uvěřitelně. A tak , jestli ještě přijde, si další pokračování sheldonových knih nechám ujít a od Tilly si mnohem raději přečtu nový román s ženskou tématikou, který si na dovolené báječně užiju.

06.06.2020 3 z 5

Podivná holka Podivná holka Jenny Blackhurst

Docela dobré psycho s kapkou duchařiny :-). V průběhu čtení se Vám mění sympatie/nesympatie k jednotlivým postavám a s napětím čekáte, co se z toho vyvine. Kniha se čte parádně od první do poslední stránky, ale ten konec...nějak mě prostě nepotěšil.

04.03.2020 4 z 5

Sestra s perlou Sestra s perlou Lucinda Riley

Další nádherný příběh skvělé Lucindy Riley. V příběhu CeCe nás zavedla do Austrálie a my spolu se čtvrtou ze Sedmi sester můžeme odkrývat životní pouť jejích předků. Tato série je skutečně fantastická a v žádném případě, i přes úctyhodný počet stran, které jednotlivé příběhy mají, nemá sestupnou vypravěčskou tendenci, spíše naopak. Moc se těším na další příběh, který si nenechám ujít.

21.12.2019 5 z 5

Jak ti zmizet ze života Jak ti zmizet ze života Katherine Center

Velmi obdivuji jak se lidé dovedou vyrovnat s vážným zdravotním omezením, jaká síla a chuť poprat se s osudem se v nich objeví. Potkávám lidi s bílou holí v metru, jak se statečně perou se svým osudem a nevzdávají to. Mají můj velký obdiv a smekám před jejich odvahou a vůlí žít normální život jak jen to jde. I tato kniha je o jednom osudném okamžiku, který mladé hrdince naprosto změnil život a musela se naučit žít s vědomím, že už nebude chodit. Přesto je knížka psaná velmi optimisticky a i když ty prvoplánovité konce nemám moc ráda, zde jsem držela pěsti , aby kniha skončila optimisticky. Moc pěkná knížka o naději, rodině, lásce a o tom, že život je třeba žít, ač je to někdy hodně těžký, protože nikdy nevíme, co nám může přinést.

24.10.2019 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

V podstatě souhlasím s komentářem níže, je to šílený, přestřelený a nevím co všechno, ale je to výborně napsané, extra napínavé a od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Karel Jaromír Erben pro dospěláky. Čekám na další příběh, který si nenechám ujít.

27.09.2018 4 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Další příběh z této čtivě napsané detektivní série. Což o to, čte se to stále výborně, ale proč skoro celou knihu Kim netuší vůbec nic a několik stránek před koncem "cvak", vše je najednou jasné a rychle se to dořeší. No a potom zase ty děti! V této knize sice ubylo zneužívání, ale zase tam jsou a zase to není nic pěkného. Ale možná je to můj problém, prostě pocit, že jsem četla mnoho lepších detektivních příběhů, kterým nebyla dána taková reklama a tak mají menší čtenářskou základnu.

16.09.2018 4 z 5

Záměna Záměna Caro Martini

Děkuji DK, zejména Šánce, na obalem docela nenápadnou knížku. Určitě se u ní pobavíte, ale nejen to. Knížka je místy dojemná a najdete v ní nejedno životní ponaučení, které je sympaticky skryto v opravdu vtipně popsaných situacích. Určitě doporučuji k přečtení, zejména v pochmurných, podzimních podvečerech.

03.11.2019 5 z 5

Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

Přiznám se , že jsem měla v plánu číst jiné knihy, ale když jsem tuhle zvláštní knížku, která na první dobrou obálkou ani názvem nezaujme, uviděla v knihovně, neodolala jsem. Hodnocení na DK má knížka výborné, já se k němu počtem hvězdiček připojuji s tím, že je to hlavně za čtivost a velkou dávku napětí, které si kniha udrží od první do poslední stránky. Zápletka je opravdu trochu " z jiného světa" , ale knih s podobnou tématikou- zmizení dítěte je v poslední době opravdu tolik, že každý svěží, originální nápad se počítá. A to tato kniha určitě splňuje na 100%.

15.09.2019 5 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

V tomto žánru je prostě konkurence víc jak velká a navíc já tak nějak tušila, skoro od začátku, jak to dopadne. Není to úplně špatné čtení, ale nějak to nemělo ten správný spád a napětí, asi proto, že zápletka byla dost banální ,a jak je u této autorky zvykem, dosti neuvěřitelná. Tři hvězdičky s odřenýma ušima.

07.09.2019 3 z 5

Někdo tě vidí Někdo tě vidí Clare Mackintosh

První kniha od této autorky a určitě ne poslední. Většinu jsem jí přečetla cestou do práce a kde jinde než v metru :-). A tak jsem sem tam sledovala, kdo se dívá a vidí, ale nevím jak je to v jiných zemích, ale v pražském metru se většina lidí dívá do mobilu a naštěstí stále i do knih :-)). Ale přece jen...kdo ví, kdo seděl nebo stál za mými zády ...Výborná knížka s překvapením na konci. Tady jsem byla s dedukcemi vedle, jak ta jedle. Doporučuji.

06.07.2019 4 z 5